Connect with us

Νέα Θάσου

Δήμαρχος Θάσου: «Πρόστιμο 361.343 ευρώ για έργο που πληρώθηκε χωρίς να εκτελεστεί» – Επίθεση στην προηγούμενη διοίκηση

Δήμαρχος-Θάσου:-«Πρόστιμο-361.343-ευρώ-για-έργο-που-πληρώθηκε-χωρίς-να-εκτελεστεί»-–-Επίθεση-στην-προηγούμενη-διοίκηση

Σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα έργα βιολογικών καθαρισμών στο νησί.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κυριακίδης κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο και στελέχη της τότε διοίκησης ότι επιχειρούν να ασκήσουν κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, παρά τα σοβαρά προβλήματα που –όπως υποστηρίζει– κληροδότησαν στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΘ.

Ο δήμαρχος αναφέρεται ειδικότερα στο έργο του βιολογικού καθαρισμού Λιμεναρίων – Ποτού, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της ΔΕΥΑΘ και του Δήμου Θάσου». Παράλληλα, σημειώνει ότι επί προηγούμενης διοίκησης απεντάχθηκε το έργο του βιολογικού καθαρισμού Πρίνου, ενώ οι δικαστικές εκκρεμότητες που συνεχίζουν να απασχολούν τον Δήμο αποτελούν, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέπεια λανθασμένων χειρισμών του παρελθόντος.

Μάλιστα, επικαλείται έγγραφο του 2017, σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε δημοσιονομική διόρθωση ύψους 361.343,34 ευρώ στον Δήμο Θάσου. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το ποσό αφορούσε δαπάνες που κρίθηκαν μη επιλέξιμες μετά από επιτόπια επαλήθευση του έργου «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Λυμάτων Ποτού – Πευκαρίου», με τη διαπίστωση ότι είχαν πληρωθεί εργασίες οι οποίες δεν είχαν εκτελεστεί.

«Όταν το πρώτο πρόστιμο, ως δημοσιονομική διόρθωση, ποσού 361.343,34 ευρώ για εργασίες που δεν εκτελέστηκαν αλλά πληρώθηκαν, εστάλη στον Δήμο Θάσου το 2017, τότε αποτελεί πολιτικό θράσος να γίνεται αναφορά σε τυχόν πρόστιμα σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης.

Ο δήμαρχος προαναγγέλλει μάλιστα συνέχεια στις αποκαλύψεις του, κλείνοντας την ανάρτησή του με τη φράση «Έπεται και συνέχεια…».

Η παρέμβαση του κ. Κυριακίδη αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης στη Θάσο, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο υποθέσεις έργων υποδομής που απασχόλησαν τον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθούν να αποτελούν σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Λευτέρης Κυριακίδης: Μήνυμα για τα 35 χρόνια από την ανάρρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο

Λευτέρης-Κυριακίδης:-Μήνυμα-για-τα-35-χρόνια-από-την-ανάρρηση-του-Οικουμενικού-Πατριάρχη-Βαρθολομαίου-στον-Πατριαρχικό-Θρόνο

Τη συμπλήρωση 35 ετών από την ανάρρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως τιμά με μήνυμά του ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης.

Στην ανάρτηση του, υπογραμμίζει τη μακρόχρονη προσφορά του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, καθώς και το έργο του για τον άνθρωπο και τη διεθνή χριστιανική κοινότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον ρόλο του ως «πρώτου μεταξύ ίσων» (primus inter pares), επισημαίνοντας ότι έχει γεφυρώσει την ορθόδοξη παράδοση με τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αποτελώντας σημείο πνευματικής αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δήμαρχος Θάσου εκφράζει τις ευχές του για υγεία, μακροημέρευση και δύναμη, προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή του με σοφία και διορατικότητα.

«Έτη πολλά Παναγιώτατε», καταλήγει στο μήνυμά του ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Συνάντηση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου Παγγαίου με τη Δημοτική Αρχή

Συνάντηση-των-ποδοσφαιρικών-σωματείων-του-Δήμου-Παγγαίου-με-τη-Δημοτική-Αρχή

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, συνάντηση των παραγόντων των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου Παγγαίου με τον Δήμαρχο κ. Αναστασιάδη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Μποσμπότη, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τοψίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Ιγνατιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Δήμου μετά το τραγικό περιστατικό στη Θάσο και την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των 11 γηπέδων του Δήμου Παγγαίου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στον έλεγχο των γηπέδων ως προς τα ζητήματα ασφαλείας και, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, ο Δήμος είναι πλέον έτοιμος να προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών λειτουργίας, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών και όλων των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η άμεση κινητοποίηση και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Δήμου Παγγαίου αναδεικνύουν τη σημασία της υπευθυνότητας, της συνεργασίας και της αποτελεσματικής δράσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους της χώρας. Στόχος όλων είναι η ασφαλής επιστροφή των ποδοσφαιρικών σωματείων στην αγωνιστική δράση, ώστε οι αθλητές, οι προπονητές και οι φίλαθλοι να μπορούν να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο σε συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Η ασφάλεια στον αθλητισμό δεν είναι απλώς υποχρέωση. Είναι ευθύνη απέναντι σε κάθε αθλητή και σε κάθε οικογένεια.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Η Θάσος τιμά την απελευθέρωση της – Οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου 1912

Η-Θάσος-τιμά-την-απελευθέρωση-της-–-Οι-εκδηλώσεις-για-την-ιστορική-επέτειο-της-18ης-Οκτωβρίου-1912

Με επίκεντρο την ιστορική μνήμη, την ορθόδοξη παράδοση και την απόδοση τιμής στην απελευθέρωση του νησιού, η Θάσος τιμά την επέτειο της 18ης Οκτωβρίου 1912, ημέρα κατά την οποία η άφιξη του ελληνικού στόλου στον όρμο της Παναγίας σηματοδότησε το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας και την ένταξη του νησιού στον εθνικό κορμό.

Στο πλαίσιο των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων, το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η απονομή αναμνηστικών από τον δήμαρχο Θάσου προς τους προσκεκλημένους, ενώ οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανέδειξαν τη διαχρονική σημασία της ιστορικής επετείου για τον τόπο.

Ιδιαίτερη θέση στο φετινό πρόγραμμα είχε η υποδοχή, για πρώτη φορά επισήμως, της ιεράς εικόνας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, την οποία είχε προσφέρει στη Θάσο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης το 1912, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης του νησιού.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θάσου τελέστηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και του επιχωρίου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Άρτης αναφέρθηκε στους Αγίους της Θάσου, στον Ευαγγελιστή Λουκά και στα Ελευθέρια της νήσου, ευχαριστώντας παράλληλα τον Μητροπολίτη Φιλίππων για την αδελφική πρόσκληση.

Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καλογερικό» πραγματοποιήθηκε επετειακή μουσική εκδήλωση. Το Τμήμα Ενηλίκων της Σχολικής Χορωδίας Βεροίας παρουσίασε το ορατόριο «Όσιος Γεράσιμος ο Υμνογράφος», σε σύνθεση του αείμνηστου Μάριου Τόκα.

Η ιστορική ημέρα της 18ης Οκτωβρίου 1912

Η απελευθέρωση της Θάσου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της νεότερης ιστορίας της. Το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 1912, μοίρα του ελληνικού στόλου, υπό τον πλοίαρχο και μοίραρχο Πέτρο Γκίνη, κατέπλευσε στον όρμο της Παναγίας, στον σημερινό Λιμένα, μεταφέροντας το μήνυμα της ελευθερίας.

Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα ελληνικά πολεμικά πλοία, βλέποντας να εκπληρώνεται μια προσδοκία που είχε διατηρηθεί ζωντανή μέσα από τις γενιές. Μετά την απόβαση τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένος και ακολούθησε η έπαρση της ελληνικής σημαίας. Παράλληλα, αναγνώστηκε το διάγγελμα του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, με το οποίο ανακοινώθηκε η απελευθέρωση του νησιού.

Συνδεδεμένη με εκείνες τις ιστορικές στιγμές είναι και η προσφορά της εικόνας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά από τον Παύλο Κουντουριώτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας. Το κειμήλιο διατηρεί μέχρι σήμερα τη σύνδεση της απελευθέρωσης με τη θρησκευτική και ιστορική παράδοση του τόπου.

Τα τελευταία χρόνια, με προτροπή του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, η εικόνα τίθεται σε διήμερο προσκύνημα στον ιερό ναό του Λιμένα, δίνοντας στους πιστούς τη δυνατότητα να προσκυνήσουν ένα κειμήλιο άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορική μνήμη της Θάσου.

Η επέτειος της 18ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μόνο αναφορά σε ένα γεγονός του παρελθόντος. Είναι μια υπενθύμιση της ιστορικής διαδρομής του νησιού και της σημασίας της διατήρησης της συλλογικής μνήμης. Οι φετινές εκδηλώσεις συνδέουν την ιστορία με τη θρησκευτική παράδοση και τον πολιτισμό, τιμώντας την ημέρα που σηματοδότησε μια νέα πορεία για τη Θάσο.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα