Connect with us

Καβάλα

Γιάννης Κελγιώργης: Κανένα έργο στην οδό Ομονοίας αν δεν τελειώσουν τα υφιστάμενα!

Γιάννης-Κελγιώργης:-Κανένα-έργο-στην-οδό-Ομονοίας-αν-δεν-τελειώσουν-τα-υφιστάμενα!

«Θα δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε τους καλοκαιρινούς μήνες / Ακούσαμε ότι το έργο στον Καπνεργάτη θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι, περιμένουμε να δούμε, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη…»

Κάθετα αντίθετος με την άμεση έναρξη του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης επί της οδού Ομονοίας, δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, η αγορά δεν μπορεί να αντέξει μια ακόμη ανοιχτή πληγή στο κέντρο, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους τα όποια έργα έχουν σχεδιαστεί, να αρχίσουν αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

«Το νέο έργο θα δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες…»

«Το έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από το κομμάτι της οδού Ομονοίας ανεβαίνοντας προς τον Άγιο Παύλο αριστερά και όλους τους πεζοδρόμους μέχρι και την οδό Βενιζέλου. Ένα τεράστιο τμήμα της πόλης που καθημερινά περίπου το 80% των Καβαλιωτών διέρχονται από εκεί. Σε αυτό το τμήμα βρίσκεται και ο κύριος όγκος των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε συνδυασμό με την όχληση που δημιουργούν τα ήδη υφιστάμενα έργα στις Καμάρες, στον Άγιο Νικόλαο, στην πλατεία Καπνεργάτη και πέριξ αυτής, το νέο έργο θα δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Μετά το Πάσχα ακολουθεί η «Λευκή Νύχτα» κι αμέσως μετά η καλοκαιρινή σεζόν, άρα δεν μπορεί να γίνει κανένα τέτοιο έργο μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο…»

«Οι τρεις μήνες που πέρασαν ήταν εφιαλτικοί για εμάς, καθώς η αγορά δεν είχε ποτέ ιστορικό προηγούμενο τέτοιας μεγάλης καθίζησης. Τώρα που καλυτερεύει ο καιρός και πλησιάζουμε προς το Πάσχα, το οποίο δεν είναι μόνο η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά  είναι και 15 – 20 μέρες πριν απ’ αυτό, δεν πρέπει να ξεκινήσει να εκτελείται κανένα επιπλέον έργο. Μετά το Πάσχα ακολουθεί η «Λευκή Νύχτα» κι αμέσως μετά η καλοκαιρινή σεζόν, για την οποία οι πληροφορίες μας λένε ότι φέτος θα πάμε για ιστορικό ρεκόρ αφίξεων. Άρα δεν μπορεί να γίνει κανένα τέτοιο έργο μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο», τόνισε με σαφήνεια ο Γιάννης Κελγιώργης. 

«Μας είπαν ότι θα επανεξετάσουν τον σχεδιασμό κι ότι θα μας απαντήσουν. Σημασία έχει τα έργα να μην ξεκινήσουν…»

Αναφορικά με το πως έμαθαν οι άνθρωποι της αγοράς για το εν λόγω έργο, αλλά και τι απάντησαν οι αρμόδιοι στο αίτημα να μην προχωρήσει το έργο, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Διαβάσαμε ότι το έργο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι το έργο θα τελειώσει μέχρι και τέλη Απριλίου. Ξέρουμε όμως πάρα πολύ καλά, χωρίς να είμαστε ειδικοί, ότι ένα έργο πάντα συναντά εμπόδια, τα οποία τις περισσότερες είναι ανυπέρβλητα και δυστυχώς βγάζουν εκτός το χρονοδιάγραμμα. Άρα ρισκάρουμε και μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, αποτελειώνοντας την αγορά σε συνδυασμό με τους τρεις αυτούς δύσκολους μήνες που έχουμε περάσει. Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, ότι το έργο είναι να ξεκινήσει στην Ομόνοια για να γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Μας είπαν ότι θα επανεξετάσουν τον σχεδιασμό κι ότι θα μας απαντήσουν. Σημασία έχει τα έργα να μην ξεκινήσουν. Δεν γνωρίζω τα χρονοδιαγράμματα και τι δεσμεύσεις υπάρχουν ως προς την περάτωση του έργου, ξέρω μόνο να πω ότι τα άλλα έργα που είναι εν εξελίξει στην πόλη μας, έχουν δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο και κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όσο κι αν υπάρχουν φιλότιμες προσπάθειες από την πλευρά αυτών που θα τα υλοποιήσουν». 

«Τα έργα στον Άγιο Νικόλαο προχωρούν. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να μπορέσει ο Άγιος Νικόλαος να αποκτήσει τον εικόνα που όλοι εμείς προσδοκούμε και περιμένουμε για να αρχίσουν τα καταστήματα να είναι πλέον βιώσιμα…»

Αναφορικά με την πορεία των έργων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. ανέφερε: «Τα έργα στον Άγιο Νικόλαο προχωρούν. ‘Οπου υπάρχει ζήτημα, όπως με τα περιβόητα αρχαία, προσπαθήσαμε να δώσουμε μία λύση, έτσι ώστε να τα υπερβούμε αυτά τα εμπόδια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εμπόδιο μόνο στην οδό Σπετσών. Όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν προχωρήσει. Πιστεύω κι εκεί τις επόμενες μέρες θα έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα για να προχωρήσει και η αποπεράτωση της Σπετσών. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να μπορέσει ο Άγιος Νικόλαος να αποκτήσει τον εικόνα που όλοι εμείς προσδοκούμε και περιμένουμε για να αρχίσουν τα καταστήματα να είναι πλέον βιώσιμα».

«Στον Καπνεργάτη, το έργο έχει αρχίσει να παίρνει μια μορφή. Έχουμε ακούσει ότι θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι. Περιμένουμε να δούμε, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη…»

Τέλος, σε σχέση με το εκτελούμενο έργο στην πλατεία του Καπνεργάτη, ο Γιάννης Κελγιώργης επισήμανε: «Στον Καπνεργάτη, το έργο έχει αρχίσει να παίρνει μια μορφή. Έχουμε ακούσει ότι θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε μέχρι και τον Ιούνιο, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη. Βλέπουμε ότι τα χρόνια περνάνε, οι μήνες περνάνε, αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για επιχειρήσεις, οι οποίες με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, άρα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια το γρηγορότερο δυνατό προς το κλείσιμο, αν δεν υπάρξει αίσιο τέλος στα εκτελούμενα έργα». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα