Connect with us

Καβάλα

«Βραβείο Αριστείας Μυρτώ Φουρουντζόγλου» θεσμοθέτησε ο Δήμος Καβάλας

«Βραβείο-Αριστείας-Μυρτώ-Φουρουντζόγλου»-θεσμοθέτησε-ο-Δήμος-Καβάλας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης (20/9), με την υπ’ αριθμ. 278/2021 απόφαση του, αποφάσισε να προχωρήσει στην απονομή Βραβείου Αριστείας, με την επωνυμία “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, στους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Καβάλας που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για το “Βραβείο Αριστείας Μυρτώ Φουρουντζόγλου”

“Ο Δήμος Καβάλας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές των Λυκείων της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων για να κερδίσουν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφάσισε να προχωρήσει στην έμπρακτη επιβράβευση τους.

Κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από τη φετινή περίοδο, οι πρώτοι δέκα μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα που συνοδεύουν τα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής.

Με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της, την οποία θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρότασης μας, το εν λόγω βραβείο (χρηματικό έπαθλο) θα φέρει την επωνυμία “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”.

Πρόκειται για την 20χρονη φοιτήτρια της Ιατρικής που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο μήνες.

Η Μυρτώ κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2019 με 19110 μόρια και παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις σπουδές της.

Η Μυρτώ ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και απαράμιλλο σθένος.

Εκτιμώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη, τον αγώνα και το βαθύ αποτύπωμα που άφησε πίσω της.

Το “Βραβείο Αριστείας Μυρτώ Φουρουντζόγλου” θα απονέμεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα