Connect with us

Καβάλα

«Βαρύς» προβλέπεται ο φετινός χειμώνας για τους επαγγελματίες

«Βαρύς»-προβλέπεται-ο-φετινός-χειμώνας-για-τους-επαγγελματίες

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Η νέα ένταση στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί νέες αυξήσεις και προκαλεί μεγάλη ανησυχία / Βλέπουμε ξανά να αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα οι τιμές / Χωρίς μέτρα στήριξης ο χειμώνας δεν θα…βγει / Τα αποθέματα του καλοκαιριού δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν

«Τα πράγματα, δυστυχώς, δεν πηγαίνουν προς το καλύτερο. Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, όχι απλά δύσκολος, για τους επαγγελματίες».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να λάβει έγκαιρα μέτρα στήριξης, διότι σε διαφορετική περίπτωση ο χειμώνας δεν θα…βγει.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη και εύλογη ανησυχία στον επαγγελματικό κόσμο…»

«Αυτό που αναρωτιόμασταν πάντα, ήταν τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό έχει συμβεί. Έχουμε μία νέα ένταση στη Μέση Ανατολή, η οποία δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει. Είναι περισσότερο επικίνδυνη από τον πόλεμο Ρωσίας –  Ουκρανίας. Είμαστε πιο κοντά ως γείτονες, έχουμε υπογράψει συμφωνίες με το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα και βλέπουμε ότι απέναντι από το Ισραήλ είναι όλος ο αραβικός κόσμος. Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση. Μακάρι να είναι ψύχραιμοι όλοι, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να σταματήσει εδώ. Διαφορετικά τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα. Υπάρχει πολύ μεγάλη και εύλογη ανησυχία στον επαγγελματικό κόσμο για το αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας. 

«Βλέπουμε ξανά να αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα οι τιμές, να αρχίζει να φουντώνει και πάλι το πράγμα…»

«Ήδη έχουμε αυξήσεις στην ενέργεια, καθώς ανεβαίνουν τα καύσιμα, μιας και από το πετρέλαιο παρασύρονται το ηλεκτρικό ρεύμα και τα υπόλοιπα προϊόντα. Οι ανατιμήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, απλά είχαν περιοριστεί κάπως. Τώρα όμως βλέπουμε ξανά να αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα οι τιμές, να αρχίζει να φουντώνει και πάλι το πράγμα. Δεν πάμε καθόλου καλά αν και αισιοδοξούμε ότι κάτι θα γίνει τελευταία στιγμή. Το μήνυμα που πήρε η κυβέρνηση από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενδεχομένως να την κάνει να σκεφτεί καλύτερα και να πάρει κάποια μέτρα στήριξης που θα βοηθήσουν, τόσο το νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις», σημείωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ενήμερο», ο Θόδωρος Χατζηχρήστος. 

«Ό,τι καλό κερδήθηκε το καλοκαίρι, δεν θα είναι επαρκές για να περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, οπότε ζητάμε στήριξη από την κυβέρνηση…»

«Χωρίς μέτρα στήριξης ο χειμώνας δεν βγαίνει. Δεν θα βγει εύκολα για κανέναν από εμάς κι αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην αλλαγή εποχής και σίγουρα μας επηρεάζει το ότι ο τουρισμός έχει σχεδόν σταματήσει. Τα αποθέματα του καλοκαιριού δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τον επικείμενο χειμώνα με αυτές τις καταστάσεις που ζούμε γύρω μας. Ό,τι καλό κερδήθηκε το καλοκαίρι, δεν θα είναι επαρκές για να περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, οπότε ζητάμε στήριξη από την κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, διότι διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Μην ξεχνάμε ότι το κλείσιμο μιας επιχείρησης επιφέρει ανεργία και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα