Connect with us

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης στο Παληό

Απόστολος-Χρόνης:-Θα-λύσουμε-οριστικά-το-πρόβλημα-ύδρευσης-στο-Παληό

Στη σημαντικότητα του έργου που αφορά το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Παληού του Δήμου Καβάλας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης. 

«Πράγματι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το Παληό Καβάλας. Έγιναν πολλές παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα, γιατί εδώ και χρόνια αντιμετωπίζαμε προβλήματα, κυρίως με σπασίματα αγωγών, διαρροές αρκετές και πολλές φορές είχαμε διακοπές νερού. Αντικαταστήσαμε αρκετά δίκτυα, μπήκε τηλεέλεγχος, τηλεχειρισμός και έλεγχος διαρροών με 5 τοπικούς σταθμούς ελέγχου και για την πίεση και πλέον μέσα στο δίκτυο του Παληού δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός και περιμένουμε να κατατεθούν προσφορές…»

«Έπρεπε όμως να γίνει και το εξωτερικό δίκτυο του Παληού, που είναι κατασκευασμένο από το 1970 και πέρυσι αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως πάνω από το βουνό, γιατί αυτός ο αγωγός περνάει μέσα από τα βράχια μες στο βουνό κι είχαμε σπασίματα και δεν έφτανε το νερό μέχρι το Παληό, που είναι μία ιδιαίτερα τουριστική περιοχή και αναπτύσσεται συνεχώς. Πλέον θα αντιμετωπίζαμε τα επόμενα χρόνια πρόβλημα λειψυδρίας, γιατί ο αγωγός αυτός ήταν για συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων. Οι κάτοικοι αυξάνονται συνεχώς, γίνονται νέες επενδύσεις, νέα δωμάτια προς ενοικίαση, όποτε χρειαζόταν να κάνουμε και ένα μεγαλύτερο αγωγό που θα μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Έγινε μελέτη το 2021 και από εκεί και πέρα κατατέθηκε μόλις βγήκε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης και τον Νοέμβριο που μας πέρασε εντάψθηκε το έργο αυτό για χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός και περιμένουμε να κατατεθούν προσφορές», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με το Παληό για τα επόμενα 50 χρόνια…»

Παράλληλα, ο κ. Χρόνης τόνισε ότι «ο νέος αγωγός είναι τριπλάσιας διατομής από τον προηγούμενο αγωγό, δηλαδή μπορεί να μεταφέρει τριπλάσια ποσότητα νερού και θα κινείται πλέον δίπλα στον δρόμο και όχι πάνω στο βουνό, οπότε δεν θα έχουμε δυσπρόσιτες περιοχής όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν βλάβες και θα μπορούμε να πούμε ότι για τα επόμενα 50 χρόνια ό,τι οικιστική ανάπτυξη κι αν έχει το Παληό, θα μπορούν να ικανοποιηθούν με μεγάλη ποσότητα νερού και χωρίς προβλήματα με διαρροές, βλάβες και να μένουν οι άνθρωποι αρκετές ώρες από νερό.  Οπότε θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με το Παληό για τα επόμενα 50 χρόνια και πάμε στα υπόλοιπα πλέον. Το ότι πήραμε τη χρηματοδότηση συνέβαλε το γεγονός ότι όταν ζητήσαμε τα περιβαλλοντικά για τον αγωγό, ο οποίος φ’ερνει νερό από τις πηγές Βοϊράνης προς τα Αμισιανά, δεν βάλαμε μόνο αυτό τον αγωγό στα περιβαλλοντικά, αλλά όλα τα εξωτερικά δίκτυα του Δήμου Καβάλας. Είναι αδειοδοτημένα όλα τα δίκτυα μέχρι και το Λυκόστομο, τη Λευκή και το Παληό. Έτσι καταφέραμε και πήραμε αυτή τη χρηματοδότηση και φυσικά θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για να αντικαταστήσουμε και άλλα εξωτερικά δίκτυα. Τέλος καλό όλα καλά, θεωρώ ότι μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχει ανάδοχος και θα ξεκινήσει για 12 μήνες είναι το έργο αυτό, οπότε μέχρι το 2024 θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση και θα ησυχάσουμε πλέον και με το Παληό πλέον», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Καβάλα-και-Μπουργκάς-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-στην-κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

Για τις σημαντικές προσπάθειες της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/9) με εκπροσώπους του λιμανιού, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Μπουργκάς της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας φορέων της Καβάλας τον περασμένο Ιούλιο στο Μπουργκάς.

«Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών»

«Δεν υπογράψαμε στη συνάντηση της Πέμπτης (28/9) τη συμφωνία, καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την κρουαζιέρα, που είναι ο βασικός φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας και αφορά τη συνεργασία τη δική μας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

«Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

«Είναι επί της ουσίας μια συνεργασία για την κρουαζιέρα στον άξονα αυτόν που λέμε εξωστρέφεια, δηλαδή βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια που τα έχουμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κρουαζιέρας που τη θέλει η πόλη και οι επιχειρηματίες, αλλά και να φτιάξουμε νέες συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα μας με τη γειτονική Βουλγαρία για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 ή 11 Οκτώβριου», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Άγγελος Βλάχος. 

«Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου…»

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν οι συμπολίτες μας, είναι η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος η κρουαζιέρα στην περιοχή μας πήγε εξαιρετικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Εγκαινιάστηκε-η-29η-kavalaexpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου.

Τιμώμενη περιοχή φέτος είναι το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα