Connect with us

Καβάλα

Απολογισμός έργων της ΔΕΥΑΚ για την περίοδο 2019-2023

Απολογισμός-έργων-της-ΔΕΥΑΚ-για-την-περίοδο-2019-2023

Συνολική αξία παρεμβάσεων 99.547.250 ευρώ

Τον Απολογισμό των έργων της ΔΕΥΑΚ, για την περίοδο 2019-2023 έκανα, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2023, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, και ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, Άγγελος Λογκάρης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

Ο Δήμαρχος είπε πως «από τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τα ποιοτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των έργων που προγραμματίσαμε, σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και εκτελέσαμε μέσα σε 3,5 χρόνια ήταν αποτέλεσμα της σωστής λειτουργίας της κορυφαίας επιχείρησης του Δήμου.

Κι αυτό ήταν το πρώτο που καταφέραμε: Να χαράξουμε πολιτικές και να δώσουμε κατευθύνσεις, που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία της ΔΕΥΑΚ».

Σημείωσε ότι «οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών μας είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε σύνολο 186 εκατομμυρίων, που κοστίζουν όλα τα έργα για τα οποία, η σημερινή διοίκηση υποβάλαμε προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά και εγκρίθηκε η ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αυτά, λοιπόν, που αφορούν στην ΔΕΥΑΚ, καλύπτουν περισσότερο από το μισό του συνολικού έργου μας, κι αυτό δείχνει τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στα εξής:

στο να έχουν όλοι οι δημότες κι οι επισκέπτες μας καθαρό νερό,

στο να είναι η παροχή συνεχής δίχως τις καθημερινές βλάβες,

στο να μειωθούν δραματικά οι ποσότητες νερού που χάνονται λόγω παλαιότητας των δικτύων,

στο να μειωθεί η τεράστια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας,

στο να λειτουργούν σωστά οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού,

στο να αξιοποιήσουμε τα υγρά και τα στερεά απόβλητα των βιολογικών καθαρισμών, ώστε να μην πέφτουν στον ΧΥΤΑ ή προκαλούν προβλήματα ρύπανσης».

Τόνισε πως «η φιλοσοφία του προγράμματός μας έλεγε και συνεχίζει να λέει ότι αντί να τρέχουμε συνεχώς πίσω από τις καθημερινές βλάβες και να τις διορθώνουμε με μέτρα-μπαλώματα, θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να ολοκληρώσουμε μελέτες και να εντάξουμε έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα».

Επισήμανε, δε, ότι «όταν μιλάμε εμείς για Δήμο, εννοούμε ολόκληρο τον Δήμο Καβάλας, κι αυτό γίνεται φανερό από τις περιοχές, όπου κάνουμε έργα και παρεμβάσεις, από όλες τις κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Φιλίππων, τις γειτονιές της πόλης και μέχρι το Χαλκερό, την Καρβάλη και την Λεύκη».

Επίσης, αναφερόμενος σε αρνητικές κρητικές, είπε πως γίνονται «από κάποιους που είτε δεν έκαναν τον κόπο να μάθουν τα πραγματικά γεγονότα, είτε σκοπίμως τα παραποίησαν.

Σήμερα, οι αριθμοί και τα αποτελέσματα είναι οι καλύτερες απαντήσεις μας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα συνεχίσουν μέχρι τις εκλογές να επιμένουν ότι δεν βλέπουν την πραγματικότητα»

Τέλος, δήλωσε πως «όλα αυτά έχουν επιτευχθεί από τα στελέχη και τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Απόστολο Χρόνη, που αξιοποίησε στο έπακρο τις διοικητικές ικανότητές του και με τη βοήθεια των τεχνοκρατών και των εργαζομένων, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ανάδειξης της ΔΕΥΑΚ σε κορυφαία επιχείρηση στο είδος της σε πανελλαδικό επίπεδο».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος, Απόστολος Χρόνης, έκανε συνοπτική αναφορά στα έργα της ΔΕΥΑΚ, παρουσιάζοντας κατά τομείς την συνολική αξία τους.

Συγκεκριμένα, είπε πως, σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς των έργων, το σύνολο των περίπου 100 εκ. ευρώ κατανέμεται συγκεντρωτικά στους εξής 4 τομείς:

Υγιεινό νερό για ανθρώπινη κατανάλωση; 49,9 εκ. ευρώ,

Προστασία Περιβάλλοντος; 30,4 εκ. ευρώ,

Εξοικονόμηση ενέργειας; 7,4 εκ. ευρώ, και

Ψηφιακός μετασχηματισμός: 11,9 εκ. ευρώ.

Ανάλυση του είδους των έργων, καθώς και τα προγράμματα χρηματοδότησης που αξιοποίησε η ΔΕΥΑΚ, έκανε ο Διευθυντής, Άγγελος Λογκάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρουσίασε πίνακες, όπου φαίνονται τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, του ελέγχου των διαρροών και του περιορισμού απώλειας νερού και καταγράφονται οι σημαντικές θετικές μεταβολές από το 2020 μέχρι σήμερα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου

Η-Εφορεία-Αρχαιοτήτων-για-την-προσβασιμότητα-των-ΑΜΕΑ-στο-αρχαίο-θέατρο-Θάσου

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου. Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.

Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.

Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.

Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.

Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αυξήσεις 50%στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Αυξήσεις-50%στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα