Connect with us

Καβάλα

Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή με τα λαμπιόνια

Απαιτείται-πολύ-μεγάλη-προσοχή-με-τα-λαμπιόνια

Νίκος Μπαλατσούκας: Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε όλοι τον νου μας / Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνεται και στην συντήρηση των θερμαντικών σωμάτων / Τα τζάκια χρειάζονται κάθε χρόνο καθαρισμό

Έκκληση στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να συντηρούν όλα τα μέσα θέρμανσης που χρησιμοποιούν, αλλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα λαμπιόνια με τα οποία στολίζονται εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι σπιτιών για τις γιορτές, απηύθυνε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νίκος Μπαλατσούκας.

«Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους τους συμπολίτες μας, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οπότε και κατά κόρον όλοι χρησιμοποιούν λαμπιόνια για τον στολισμό των χώρων τους. Επίσης, μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνεται και στην συντήρηση των θερμαντικών σωμάτων, για την οποία αν δεν γνωρίζουν, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να απευθύνονται σε ειδικούς», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλατσούκας. 

«Η συντήρηση είναι το νούμερο ένα στοιχείο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις…»

«Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας είναι πάντοτε στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε ενημέρωση και πληροφορία που αφορά τη συντήρηση των μέσων θέρμανσης, όπως καυστήρων πετρελαίου, τζακιών και καμινάδων. Η συντήρηση είναι το νούμερο ένα στοιχείο για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αν και τα τελευταία χρόνια δεν μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το φαινόμενο με ασυντήρητες καμινάδες και τζάκια. Οι πολίτες ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συντηρούν τα τζάκια, τα οποία χρειάζονται κάθε χρόνο καθαρισμό. Δεν τα φορτώνουμε με πολλή καύσιμη ύλη. Ο καθαρισμός του τζακιού παίζει τον κύριο ρόλο, στην αποφυγή ατυχημάτων», επισήμανε σχετικά ο Νίκος Μπαλατσούκας.

«Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε όλοι τον νου μας…»

Παράλληλα, ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε Καβάλας τόνισε ότι απαιτείται προσοχή και στα μικρά θερμαντικά σώματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και να είναι σε χώρους που να μην μπορούν τα μικρά παιδιά να τα πλησιάζουν.

«Επίσης μεγάλη προσοχή απαιτείται στο να μην υπάρχουν γυμνά καλώδια που μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία. Γενικότερα  από εδώ και πέρα και σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ως Υπηρεσία θα είμαστε σε ετοιμότητα πλήρη. Τα στελέχη μας σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μπορούν να καθοδηγούν τους συμπολίτες μας σε ό,τι τους ζητούν. Συνιστώ δε ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί είναι κρίμα να έχουμε απώλειες συνανθρώπων μας. Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε όλοι τον νου μας», σημείωσε καταληκτικά ο Νίκος Μπαλατσούκας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα