Connect with us

Καβάλα

Ανοίγει και πάλι μετά από πέντε χρόνια ο φάκελος του «Διονύσου»

Ανοίγει-και-πάλι-μετά-από-πέντε-χρόνια-ο-φάκελος-του-«Διονύσου»

Θόδωρος Μουριάδης: Ευτυχώς ο κ. Κουνάκος είχε κρατημένα τα στοιχεία από τις απαλλοτριώσεις

Ανοίγει και πάλι μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο φάκελος του «Διονύσου», καθώς έπαψε να υφίσταται το θέμα που είχε ανακύψει με τα λάθος στοιχεία στο Κτηματολόγιο, τα οποία προκάλεσαν την εν λόγω καθυστέρηση.

Για το θέμα μίλησε στην τηλεόραση του CENTER, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι πλέον αρχίζει ο πολεδομικός αγώνας, αλλά και ότι υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι για τον «Διόνυσο».

«Το μην ανησυχείτε της ΕΤ.Α.Δ., κράτησε τέσσερα χρόνια και μάλιστα πριν μισό χρόνο μας είπαν ότι το αρχικό οικόπεδο, επί επταετίας, ήταν πολύ πιο μεγάλο από αυτό που μας λέτε…»

«Ο «Διόνυσος» είχε παραχωρηθεί από τον Ε.Ο.Τ. στον Δήμο Καβάλας επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Αυτό έγινε προς το τέλος του 2013. Η υποχρέωση να γραφτεί στο Κτηματολόγιο ήταν του Ε.Ο.Τ. και στη συνέχεια της ΕΤ.Α.Δ., οι οποίοι το μετέγραψαν, όμως το έκαναν με λάθος στοιχεία. Ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο της διοίκησης της κ. Τσανάκα μια προσπάθεια για να γίνει η γεωμετρική μεταβολή και στη συνέχεια πήρα τη σκυτάλη, πήγαμε αρκετές φορές στην ΕΤ.Α.Δ. όπου και μου έλεγαν να μην ανησυχώ κι ότι είναι πολύ εύκολο. Το μην ανησυχείτε κράτησε τέσσερα χρόνια και μάλιστα πριν μισό χρόνο μας είπαν ότι το αρχικό οικόπεδο, επί επταετίας, ήταν πολύ πιο μεγάλο από αυτό που μας λέτε», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Μουριάδης.

«Ευτυχώς ο κ. Κουνάκος είχε κρατημένα τα στοιχεία από τις απαλλοτριώσεις κι έτσι μπορέσαμε και το ξεδιαλύναμε. Από εδώ και πέρα αρχίζει ο πολεοδομικός αγώνας. Το δουλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό…»

«Τους απαντήσαμε, μα έγινε δρόμος, έγιναν απαλλοτριώσεις. Μας ζητούσαν τις απαλλοτριώσεις. Ευτυχώς ο κ. Κουνάκος είχε κρατημένα τα στοιχεία αυτά κι έτσι μπορέσαμε και το ξεδιαλύναμε. Από εδώ και πέρα αρχίζει ο πολεοδομικός αγώνας. Το δουλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό. Η Πολεοδομία έχει βρει τα άρθρα που χρειάζονται για να μπορέσουμε να το προχωρήσουμε. Ένα θέμα είναι ότι είναι χαρακτηρισμένο τουριστικό και το άλλο ότι βρίσκεται κοντά σε επαρχιακό δρόμο, όπου υπάρχει πάντα μια δέσμευση της απόστασης από τον δρόμο. Επειδή όμως ήταν παλαιά κατασκευή θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και να το μισθώσουμε. Και τώρα θα μπορούσαμε να το μισθώσουμε. Θεωρώ ότι γρήγορα θα το ξεπεράσουμε κι αυτό και θα το δημοπρατήσουμε. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα