Connect with us

Καβάλα

Ανθή Χατζηφραντζή: Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο

Ανθή-Χατζηφραντζή:-Το-«Κοινωνικό-Παντοπωλείο»-λειτούργησε-με-τον-καλύτερο-τρόπο

Για την ανάληψη των καθηκόντων της ως εντεταλμένη σύμβουλος Σχολικών Μονάδων και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, η Ανθή Χατζηφραντζή.

«Στο  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ήμουν και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να αφήσει κανέναν συμπολίτη μας, κανένα νοικοκυριό δίχως τρόφιμα», επισήμανε αρχικά η κ. Χατζηφραντζή.

 «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία νέα επιτροπή για το  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και να παραλάβουμε τις νέες αιτήσεις των δικαιούχων…»

 «Δώσαμε τρόφιμα μέχρι και πέντε φορές ετησίως. Στην παρούσα φάση, αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία νέα επιτροπή για το  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και να παραλάβουμε τις νέες αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι δικαιούχοι. Η υποστήριξη των ατόμων και των οικογενειών μέσω του θεσμού του  «Κοινωνικού Παντοπωλείου» γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, τα οποία τα ελέγχουν συνήθως οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα άτομα που είμαστε υπεύθυνοι για τη λειτουργία του  «Κοινωνικού Παντοπωλείου», συμπλήρωσε σχετικά η Ανθή Χατζηφραντζή.

Θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 29/6 η σχολική επιτροπή – Στη συνέχεια θα περάσει στον Δήμο Καβάλας

 «Όσον αφορά τα σχολεία, μέχρι τις 29/6 η Σχολική Επιτροπή λειτουργεί όπως λειτουργούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς σαν Νομικό Πρόσωπο δεν μπαίνουμε από 1/1/24 στον Δήμο Καβάλας. διότι περιμένουμε να τελειώσει η σχολική χρονιά, οπότε λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε. Από εκεί κι ύστερα θα περάσουμε στον Δήμο. Θα υπάρχει πάλι μία επιτροπή, η οποία δεν θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα. Θα συνεννοούμαστε με τον αντιδήμαρχο και με τις υπηρεσίες που θα αναλάβουν όλες τις λειτουργίες», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών της η κ. Χατζηφραντζή.

Πολλά τα κτηριακά προβλήματα στα σχολεία – Προωθούνται έργα για μερικά εξ αυτών

 «Τα σχολεία όλα αυτά τα χρόνια τα γνωρίζουμε, παλεύουμε κάθε μέρα για τα σχολεία. Έχουν κτηριακά προβλήματα τα περισσότερα, όμως έχει γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση στο 12ο δημοτικό σχολείο, τελειώνει τώρα η ενεργειακή αναβάθμιση του γυμνασίου – λυκείου Κρηνίδων, όπως επίσης και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου και μπαίνουν στη συνέχεια στη λίστα το 2ο Γενικό Λύκειο μαζί με το 7ο γυμνάσιο για να ξεκινήσουμε κι εκεί πέρα. Σίγουρα θα κοιτάξουμε και το 1ο γυμνάσιο, το πρώην αρρένων, που είναι το παλαιότερο κτήριο όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει πάρα πολλά έργα και από τις υπηρεσίες του Δήμου και από τις σχολικές επιτροπές, όσα βέβαια μπορούσαν να κάνουν οι σχολικές επιτροπές, γιατί δεν μας δίνεται δυνατότητα για τέτοιου είδους έξοδα. Εμείς είμαστε πιο πολύ για την καθημερινότητα των σχολείων», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η εντεταλμένη σύμβουλος Σχολικών Μονάδων και  «Κοινωνικού Παντοπωλείου».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα