Connect with us

Καβάλα

Αναστασία Ιωσηφίδου: Διοίκηση των αυξήσεων και της έλλειψης έργου

Αναστασία-Ιωσηφίδου:-Διοίκηση-των-αυξήσεων-και-της-έλλειψης-έργου

Διοίκηση των αυξήσεων σε όλα τα επίπεδα και της παράλληλης έλλειψης έργου, χαρακτήρισε τη διοίκηση του δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η δημοτική σύμβουλος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Παράλληλα, πέρα από την κριτική της στη διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη, η κ. Ιωσηφίδου απάντησε και στο ερώτημα για το πως «βλέπει» να διαγράφεται η φετινή τουριστική περίοδος για τον δήμο Καβάλας, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσφατη δήλωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνου Κλειτσιώτη, σχετικά με την βούλησή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Έχουν συμπληρωθεί δυόμιση χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Καβάλας από τον κ. Μουριάδη. Πώς εκτιμάτε εσείς το έργο της σημερινής διοίκησης του δήμου;

«Για να μπορέσω να απαντήσω τόσο εγώ, όσο και οι συνδημότες μας, νομίζω βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει έργο. Γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει την διοίκηση του κ. Μουριάδη, αυτό είναι οι συνεχείς ανακοινώσεις και ταυτόχρονα η παντελής έλλειψη έργου. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον δήμο μας, έστω αυτό το λίγο, αποτελεί συνέχεια όσων άφησε η διοίκηση της κ. Τσανάκα ως κληρονομιά στον κ. Μουριάδη. Ακόμη όμως και αυτά, είτε προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, είτε δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες δημοπράτησης τους. Η διοίκηση Τσανάκα παρέδωσε το 2019 εγκεκριμένα χρηματοδοτούμενα έργα του ΒΑΑ ή του ΕΣΠΑ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, στην χερσόνησο της Παναγίας, αλλά και στην δημοτική ενότητα Φιλίππων και στα τοπικά διαμερίσματα Νέας Καρβάλης και Χαλκερού. Έχει προχωρήσει κανένα μέχρι σήμερα; Το έργο του Καπνεργάτη όλο ξεκινά, αλλά το μόνο που είδαμε μέχρι σήμερα είναι η ταμπέλα του. Το μεγάλο έργο της σύνδεσης της ενότητας Φιλίππων, με το δίκτυο που φέρνει το νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου, είναι ακόμα στις μελέτες. Για το νέο πηλοθεραπευτήριο ούτε λόγος να γίνεται. Το Περιγιάλι εδώ και μήνες περιμένει την μπουλντόζα που θα ανοίξει την κεντρική οδική αρτηρία, αλλά όπως φαίνεται η μπουλντόζα “έμεινε” στον δρόμο. Ακόμα όμως και επενδύσεις ιδιωτικές που έχουν να κάνουν με τον δήμο Καβάλας αντιμετωπίζουν ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον από πλευράς διοίκησης του δήμου. Η κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Άσπρη Άμμο καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Το παλαιό Νοσοκομείο και ο «Διόνυσος» ακόμη περιμένουν τους επενδυτές του κ. Μουριάδη. Όσο δε για τις διεκδικήσεις του δήμου Καβάλας; Όχι μόνο χάσαμε την ακτή της Καλαμίτσας, αλλά χάσαμε μέρος του δρόμου και τα πεζοδρόμια μπροστά από αυτήν! Αν για κάτι όμως θα μείνει στην συλλογική μνήμη των Καβαλιωτών ο σημερινός δήμαρχος είναι για τις αυξήσεις που δεν έχουν σταματημό. Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αυξήσεις στους παιδικούς σταθμούς, αυξήσεις στα ΚΑΠΗ, αυξήσεις στα νεκροταφεία, χθες αυξήσεις στο φρούριο, αύριο ποιος ξέρει τι έχει σειρά. Παρά τις αυξήσεις όμως αυτές και παρόλο που τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφουν ως παροχές στους δημότες, τα ταμεία του δήμου και των επιχειρήσεων του, αντί να γεμίζουν, αδειάζουν, όπως αυτό της πολύπαθης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Έχετε συνδέσει το όνομα σας με τον τομέα του τουρισμού στον δήμο Καβάλας. Πώς βλέπετε να διαγράφεται η φετινή τουριστική περίοδος;

«Είναι αλήθεια ότι την αρχική αισιοδοξία για μια πολύ καλή φετινή τουριστική περίοδο, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει διαδεχθεί ένας σκεπτικισμός και μια ανησυχία του τουριστικού κλάδου. Η παραμετροποίηση των στοιχείων της εξίσωσης, έτσι όπως διαγράφεται σήμερα είναι αρκετά σύνθετη. Η περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον οδικό τουρισμό. Αναμφίβολα η αύξηση της τιμής των καυσίμων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και θα επηρεάσει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των πολλών, επιλέγοντας κοντινότερους προορισμούς. Από την άλλη η ακρίβεια ως παγκόσμιο φαινόμενο, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, θα επηρεάσει τόσο την ημερήσια δαπάνη του τουρίστα όσο και τον μέσο όρο διανυκτερεύσεων. Η ψυχολογία είναι φέτος ένας εντελώς αστάθμητος παράγοντας, που μπορεί να λειτουργήσει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στο τουριστικό προϊόν. Όλα αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και να υπάρξει ένα στοχευμένο μάρκετινγκ για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στον δήμο μας. Θλίβομαι πραγματικά που σε μια τέτοια συγκυρία, τουλάχιστον από πλευράς δήμου Καβάλας, είμαστε ανύπαρκτοι, πιστεύοντας ότι τον τουρίστα θα φέρει το COSMOPOLIS των λίγων και των 400.000 ευρώ. Τέτοιου είδους λογικές μας οδήγησαν μετά από δυο χρόνια να είμαστε και στον τουρισμό «ουρά» της Αλεξανδρούπολης. Προσωπικά, αυτό μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ανεχθώ».

Προσφάτως, ο κ. Κλειτσιώτης ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό μέσο της πόλης μας την υποψηφιότητα του για δήμαρχος στις εκλογές του 2023. Πως το σχολιάζετε;

«Νομίζω ότι από τις δηλώσεις που τουλάχιστον άκουσα εγώ, ο κ. Κλειτσιώτης δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για δήμαρχος, αλλά την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Επομένως δήλωσε όχι υποψηφιότητα, αλλά πρόθεση υπό αίρεση. Η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής παράταξης, αναμφισβήτητα δεν μπορεί και δεν γίνεται μέσα από μια συνέντευξη. Γίνεται μέσα από μια δημόσια παρουσίαση των σκοπών, των στόχων, αλλά και των ανθρώπων που στελεχώνουν μία παράταξη και όχι μέσα από την προβολή απλά του προσώπου του επικεφαλής αυτής. Προσωπικά εύχομαι κάθε επιτυχία στον Ντίνο, αν και εφόσον η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να ακολουθήσει μια τέτοιου είδους διαδικασία. Όμως πιστεύω ότι η δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης και η επιλογή επικεφαλής δεν μπορεί να προέλθει μέσα από τέτοιου είδους πρακτικές, αλλά γεννιέται μέσα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά, τις ανάγκες, τα πιστεύω και τα θέλω της κοινωνίας μας. Εκείνος ή εκείνη δε που θα ηγηθεί, για να μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της εποχής, θα πρέπει, εκτός από την αποδοχή του κόσμου, να έχει βαθιά γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης και να μπορεί να εκφράζει έναν ευρύτερο χώρο. Αυτόν ακριβώς τον χώρο που οφείλει να εκπροσωπεί μια δημοτική παράταξη, η οποία φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αναλάβει την διοίκηση του δήμου Καβάλας. Αυτή είναι η δική μου άποψη, με την οποία πορεύομαι και θα πορευθώ στο μέλλον».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: 2.400.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια

Δήμος-Παγγαίου:-2400.000-ευρώ-για-την-οδική-ασφάλεια

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πετύχαμε ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ύψους 2.400.000€ για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια του Δήμου μας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας και της εσωτερικής οδοποιίας που αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και την ασφάλεια των πολιτών, διαμορφώνουμε εμπεριστατωμένες μελέτες και συνεχίζουμε την λήψη μέτρων για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών στα εν λόγω ζητήματα.

Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί τόσο από χρηματοδοτήσεις όσο και από ιδίους πόρους ανέρχεται στα 8.100.000€. Αναλυτικά τα έργα :

 • Αποκατάσταση και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 500.000€ – Αρ. Μελέτης 1010/2022(Εκτελείται)
 • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου – 3.100.000€ – Αρ. Μελέτης 1008/2019 (Εκτελείται)
 • Παρεμβάσεις Επισκευών οδοποιίας στο Δήμου Παγγαίου – 220.000€ – Αρ. Μελέτης 1073/2022 (Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις αποκαταστάσεων ζημιών και συντηρήσεις υποδομών στον Δήμου Παγγαίου – 480.000€ – Αρ. Μελέτης 1082/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 400.000€ – Αρ. Μελέτης 1087/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις επισκευών-αποκαταστάσεων οδοστρωμάτων δημοτικών οδών στον Δήμου Παγγαίου – 1.000.000€ (Δημοπρατήθηκε)
 • Η σημερινή χρηματοδότηση που αφορά την διαμόρφωση δυο κυκλικών κόμβων και παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου – 2.400.000€ (Αναμένεται δημοπράτηση)
 • Με τα παραπάνω έργα που προέκυψαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την διοίκηση και τις υπηρεσίες προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κόμβους, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις δρόμων – πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων και διάνοιξη οδών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ του Δήμου μας .
 • Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστεί θερμά για την κατανόησή των δημοτών και δεσμεύεται για την άμεση υλοποίηση των έργων με τα οποία πετυχαίνουμε :
 • Εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία
 • Βελτίωση της κίνησης των πεζών
 • Βελτίωση της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής μας
 • ΝΑ παραμένουμε φιλικοί προς το περιβάλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα