Connect with us

Καβάλα

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Αλέξης-Γούλας:-Συνεχείς-πιέσεις-για-έγκαιρη-ολοκλήρωση-των-έργων

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς μήνες στο Παληό / Σχέδια για άνοιγμα του κόμβου της Εγνατίας / Σκέψεις και για τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων που του τέθηκαν, ο κ. Γούλας έδωσε απαντήσεις για τα εκτελούμενα έργα σε Άγιο Νικόλαο, πλατεία Καπνεργάτη και οδό Κουντουριώτου, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Παληό, αλλά και για την αντιπυρική προστασία του εν λόγω οικισμού.

Για την πλατεία Καπνεργάτη: «Στόχος μας είναι το πάνω μέρος της πλατείας σύντομα να έχει πάρει μορφή…»

Για την πορεία του έργου που εκτελείται στην πλατεία Καπνεργάτη, ο κ. Γούλας τόνισε: «Οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Έχουμε φτάσει στις οδούς Κασσάνδρου και Αβέρωφ, οι οποίες δουλεύονται παράλληλα. Η μαρμαρόστρωση εντός της πλατείας συνεχίζεται. Στόχος μας είναι το πάνω μέρος της πλατείας σύντομα να έχει πάρει μορφή. Παράλληλα τοποθετούνται τα καλώδια για ν’ αρχίσει να μπαίνει και ο φωτισμός στο επάνω μέρος, το οποίο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί εκεί κοντά στο Πάσχα, ίσως λίγο μετά, θα το δούμε. Για το κάτω μέρος, από το ύψος του Ο.Τ.Ε. και μετά, θα απαιτηθεί λιγότερος χρόνος σε σχέση με το πάνω μέρος, διότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε στην πάνω πλευρά με τα δίκτυα και όλα τα υπόλοιπα. Άρα εκεί οι εργασίες θα κυλήσουν πιο γρήγορα. Γενικά έχουμε μπει σε καλούς ρυθμούς και νομίζω ότι αυτό φαίνεται πλέον και στους πολίτες».

Για τα έργα στον Άγιο Νικόλαο: «Πιέζουμε αφόρητα όλα τα συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες…»

Όσον αφορά το έργο που εκτελείται παράλληλα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας σημείωσε: «Ήδη από την Πέμπτη (29/2) έπεσαν τσιμέντα μπροστά από την εκκλησία. Δευτέρα (4/3) θα πέσουν στην οδό Ψαρών, θα ακολουθήσει η οδός Έλλης. Παράλληλα, προχωράμε και στη Δαρδανελίων κάποιες εργασίες και συνεχίζουμε με καλό ρυθμό. Το δίκτυο ύδρευσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν έχουμε προβλήματα. Η αρχαιολογία προχωράει, ελπίζω θα ολοκληρώσει σύντομα. Όσο πέφτουν τα τσιμέντα, αρχίζει η τελική διαμόρφωση. Το αν θα μπει ο εξοπλισμός, δηλαδή παγκάκια, φώτα κλπ. μέχρι το Πάσχα δεν το ξέρω, αλλά προχωράμε γιατί καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου. Πιέζουμε αφόρητα όλα τα συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες».

Άρχισε η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην οδό Κουντουριώτου – «Δεν θέλουμε για δεύτερη χρονιά οι επαγγελματίες να έχουν μπάζα έξω από τα καταστήματά τους»

Σε σχέση με τον κυκλικό κόμβο επί της οδού Κουντουριώτου, αλλά και γενικότερα για την παρέμβαση επί της εν λόγω οδού, ο Αλέξης Γούλας επισήμανε: «Εκεί αρχίσαμε την διαμόρφωση των πεζοδρομίων, πέριξ του κόμβου, ο οποίος θα κατασκευαστεί στο τέλος. Άρχισε ήδη να σκάβεται η μια πλευρά, αυτή των πρώην δικαστηρίων. Το ίδιο θα συμβεί σε όλες τις πλευρές για να έρθει στο τέλος και να «κουμπώσει» ο κυκλικός κόμβος».

Για τις εργασίες εντός της οδού Κουντουριώτου από το λιμάνι και προς τα πάνω, ο αντιδήμαρχος Καβάλας ανέφερε: «Αυτά θα τα δούμε στην πορεία, ανάλογα με το πως εξελίσσεται το έργο. Το πλάνο είναι να προχωρήσουν κι αυτά γιατί έχει και μια μικρή νησίδα προς το λιμάνι. Γενικά στόχος μας είναι να μην έχουμε μπάζα φέτος το καλοκαίρι στην πόλη. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε καθημερινά με αυτήν την αγωνία, ώστε φέτος το καλοκαίρι να είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι. Δεν θέλουμε για δεύτερη χρονιά οι επαγγελματίες να έχουν μπάζα έξω από τα καταστήματά τους».

Τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς μήνες στο Παληό

Ερωτηθείς για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο Παληό στη διάρκεια των θερινών μηνών, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας απάντησε: «Έχουμε συζητήσει με την Τροχαία Καβάλας για την αστυνόμευση, που κάτι που μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Γίνονται συζητήσεις και για κάποια ακόμη μέτρα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Η μελέτη για τον κεντρικό δρόμο του Παληού, με τους τρεις κόμβους και τις εννιά υπερυψωμένες διαβάσεις, έχει πάρει καλή βαθμολογία και ευελπιστούμε ότι θα είναι επιλέξιμη εντός του Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημοπρατηθεί τέλος του χρόνου και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει για να μπορέσει να ολοκληρωθεί. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, αλλά για φέτος πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με αστυνομικά μέτρα».

Υπέρ του ανοίγματος του υφιστάμενου κόμβου της Εγνατίας στο Παληό ο Αλέξης Γούλας – «Προσωπικά το έχω στο μυαλό μου και θα το παλέψω όσο μπορώ…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο για το άνοιγμα του υφιστάμενου κόμβου της Εγνατίας στο Παληό, ο Αλέξης Γούλας απάντησε: «Προσωπικά το έχω στο μυαλό μου και θα το παλέψω όσο μπορώ. Γιατί είναι ένας κόμβος έτοιμος, ένας αρχικός κόμβος, δεν είναι ένας κόμβος που προστέθηκε στη συνέχεια με πιέσεις πολιτικές κλπ. και κακώς δεν άνοιξε από την πρώτη στιγμή. Πέρα από την ανάσα που θα έδινε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Παληού αν λειτουργούσε, θα έδινε και μια εναλλακτική σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον κεντρικό δρόμο, για τον οποίο δεν υπάρχει εναλλακτική και είναι πολύ κρίσιμο να το δούμε το θέμα για πολλές περιπτώσεις ανάγκης που πιθανόν να χρειαστούν. Πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα και να το προχωρήσουμε. Στον σχεδιασμό μας είναι να μην το αφήσουμε».

Σκέψεις και για τη δημιουργία πεζόδρομου στην παραλία του Παληού

Αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση δημιουργίας πεζόδρομου στο παραλιακό μέτωπο του Παληού, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων απάντησε: «Το ψάχνουμε. Υπάρχει ένας χαραγμένος δρόμος πλάτους δυο μέτρων, ο οποίος επειδή δεν ήταν οριοθετημένος καλά, κάποιες ιδιοκτησίες ίσως έχουν μετακινηθεί λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Το ψάχνουμε γιατί θα αλλάξει την όψη του Παληού ένας τέτοιος δρόμος. Θα πρέπει να δείξουν κατανόηση όσοι πιθανόν εν αγνοία τους ή συνειδητά έχουν καταπατήσει αυτόν τον δρόμο. Σαφώς λοιπόν και είναι στο μυαλό μας ένα τέτοιο έργο από την πρώτη στιγμή. Θα πρέπει να κάνουμε θυσίες όλοι για να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας. Θα είναι ένας δρόμος που θα διανύει όλο το παραλιακό μέτωπο του Παληού. Έστω κι αν δεν το ολοκληρώσουμε εμείς, να το σχεδιάσουμε τουλάχιστον και να το βρουν ώριμο οι επόμενοι και να το προχωρήσουν».

«Ανησυχία για την αντιπυρική προστασία του Παληού – Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους…»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί για την αντιπυρική προστασία του Παληού, ο κ. Γούλας απάντησε: «Είμαι ανήσυχος για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας. Πέρυσι δημιουργήσαμε ένα πυροφυλάκιο, έχουμε μια ομάδα, την οποία προσπαθούμε να την κρατάμε ενεργή για την περίπτωση που χρειαστεί. Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους ειδικά μετά τον «Μίλτο». Εκεί υπάρχει μια επικίνδυνη κατάσταση. Η ΔΕΗ έχει κάνει κάποιες κινήσεις να αλλάξει το δίκτυο το γυμνό της χαμηλής τάσης να βάλει συνεστραμμένο καλώδιο, κάτι που θα βοηθήσει στην περίπτωση που συμβεί κάτι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που πολλές φορές λειτουργούμε απερίσκεπτα και γι’ αυτό επανέρχομαι και στο άνοιγμα του κόμβου σε περίπτωση που χρειαστεί μια εκκένωση του οικισμού του Παληού».

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες για να ακολουθήσουν ασφαλτοστρώσεις…»

Τέλος, για το ζήτημα των προβλημάτων που παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι της Καβάλας κι αν επίκεινται ασφαλτοστρώσεις, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας υπογράμμισε: «Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες. Σίγουρα θα έχουμε το επόμενο διάστημα ασφαλτοστρώσεις, δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη έτσι. Γενικά προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε και στα ζητήματα καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Πέρα από τα μεγάλα τρέχουμε και για τα μικρά ζητήματα, παρά τη στενότητα που υπάρχει».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα