Connect with us

Καβάλα

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Αλέξης-Γούλας:-Συνεχείς-πιέσεις-για-έγκαιρη-ολοκλήρωση-των-έργων

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς μήνες στο Παληό / Σχέδια για άνοιγμα του κόμβου της Εγνατίας / Σκέψεις και για τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων που του τέθηκαν, ο κ. Γούλας έδωσε απαντήσεις για τα εκτελούμενα έργα σε Άγιο Νικόλαο, πλατεία Καπνεργάτη και οδό Κουντουριώτου, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Παληό, αλλά και για την αντιπυρική προστασία του εν λόγω οικισμού.

Για την πλατεία Καπνεργάτη: «Στόχος μας είναι το πάνω μέρος της πλατείας σύντομα να έχει πάρει μορφή…»

Για την πορεία του έργου που εκτελείται στην πλατεία Καπνεργάτη, ο κ. Γούλας τόνισε: «Οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Έχουμε φτάσει στις οδούς Κασσάνδρου και Αβέρωφ, οι οποίες δουλεύονται παράλληλα. Η μαρμαρόστρωση εντός της πλατείας συνεχίζεται. Στόχος μας είναι το πάνω μέρος της πλατείας σύντομα να έχει πάρει μορφή. Παράλληλα τοποθετούνται τα καλώδια για ν’ αρχίσει να μπαίνει και ο φωτισμός στο επάνω μέρος, το οποίο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί εκεί κοντά στο Πάσχα, ίσως λίγο μετά, θα το δούμε. Για το κάτω μέρος, από το ύψος του Ο.Τ.Ε. και μετά, θα απαιτηθεί λιγότερος χρόνος σε σχέση με το πάνω μέρος, διότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε στην πάνω πλευρά με τα δίκτυα και όλα τα υπόλοιπα. Άρα εκεί οι εργασίες θα κυλήσουν πιο γρήγορα. Γενικά έχουμε μπει σε καλούς ρυθμούς και νομίζω ότι αυτό φαίνεται πλέον και στους πολίτες».

Για τα έργα στον Άγιο Νικόλαο: «Πιέζουμε αφόρητα όλα τα συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες…»

Όσον αφορά το έργο που εκτελείται παράλληλα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας σημείωσε: «Ήδη από την Πέμπτη (29/2) έπεσαν τσιμέντα μπροστά από την εκκλησία. Δευτέρα (4/3) θα πέσουν στην οδό Ψαρών, θα ακολουθήσει η οδός Έλλης. Παράλληλα, προχωράμε και στη Δαρδανελίων κάποιες εργασίες και συνεχίζουμε με καλό ρυθμό. Το δίκτυο ύδρευσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν έχουμε προβλήματα. Η αρχαιολογία προχωράει, ελπίζω θα ολοκληρώσει σύντομα. Όσο πέφτουν τα τσιμέντα, αρχίζει η τελική διαμόρφωση. Το αν θα μπει ο εξοπλισμός, δηλαδή παγκάκια, φώτα κλπ. μέχρι το Πάσχα δεν το ξέρω, αλλά προχωράμε γιατί καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου. Πιέζουμε αφόρητα όλα τα συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες».

Άρχισε η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην οδό Κουντουριώτου – «Δεν θέλουμε για δεύτερη χρονιά οι επαγγελματίες να έχουν μπάζα έξω από τα καταστήματά τους»

Σε σχέση με τον κυκλικό κόμβο επί της οδού Κουντουριώτου, αλλά και γενικότερα για την παρέμβαση επί της εν λόγω οδού, ο Αλέξης Γούλας επισήμανε: «Εκεί αρχίσαμε την διαμόρφωση των πεζοδρομίων, πέριξ του κόμβου, ο οποίος θα κατασκευαστεί στο τέλος. Άρχισε ήδη να σκάβεται η μια πλευρά, αυτή των πρώην δικαστηρίων. Το ίδιο θα συμβεί σε όλες τις πλευρές για να έρθει στο τέλος και να «κουμπώσει» ο κυκλικός κόμβος».

Για τις εργασίες εντός της οδού Κουντουριώτου από το λιμάνι και προς τα πάνω, ο αντιδήμαρχος Καβάλας ανέφερε: «Αυτά θα τα δούμε στην πορεία, ανάλογα με το πως εξελίσσεται το έργο. Το πλάνο είναι να προχωρήσουν κι αυτά γιατί έχει και μια μικρή νησίδα προς το λιμάνι. Γενικά στόχος μας είναι να μην έχουμε μπάζα φέτος το καλοκαίρι στην πόλη. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε καθημερινά με αυτήν την αγωνία, ώστε φέτος το καλοκαίρι να είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι. Δεν θέλουμε για δεύτερη χρονιά οι επαγγελματίες να έχουν μπάζα έξω από τα καταστήματά τους».

Τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς μήνες στο Παληό

Ερωτηθείς για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο Παληό στη διάρκεια των θερινών μηνών, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας απάντησε: «Έχουμε συζητήσει με την Τροχαία Καβάλας για την αστυνόμευση, που κάτι που μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Γίνονται συζητήσεις και για κάποια ακόμη μέτρα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Η μελέτη για τον κεντρικό δρόμο του Παληού, με τους τρεις κόμβους και τις εννιά υπερυψωμένες διαβάσεις, έχει πάρει καλή βαθμολογία και ευελπιστούμε ότι θα είναι επιλέξιμη εντός του Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημοπρατηθεί τέλος του χρόνου και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει για να μπορέσει να ολοκληρωθεί. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, αλλά για φέτος πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με αστυνομικά μέτρα».

Υπέρ του ανοίγματος του υφιστάμενου κόμβου της Εγνατίας στο Παληό ο Αλέξης Γούλας – «Προσωπικά το έχω στο μυαλό μου και θα το παλέψω όσο μπορώ…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο για το άνοιγμα του υφιστάμενου κόμβου της Εγνατίας στο Παληό, ο Αλέξης Γούλας απάντησε: «Προσωπικά το έχω στο μυαλό μου και θα το παλέψω όσο μπορώ. Γιατί είναι ένας κόμβος έτοιμος, ένας αρχικός κόμβος, δεν είναι ένας κόμβος που προστέθηκε στη συνέχεια με πιέσεις πολιτικές κλπ. και κακώς δεν άνοιξε από την πρώτη στιγμή. Πέρα από την ανάσα που θα έδινε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Παληού αν λειτουργούσε, θα έδινε και μια εναλλακτική σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον κεντρικό δρόμο, για τον οποίο δεν υπάρχει εναλλακτική και είναι πολύ κρίσιμο να το δούμε το θέμα για πολλές περιπτώσεις ανάγκης που πιθανόν να χρειαστούν. Πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα και να το προχωρήσουμε. Στον σχεδιασμό μας είναι να μην το αφήσουμε».

Σκέψεις και για τη δημιουργία πεζόδρομου στην παραλία του Παληού

Αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση δημιουργίας πεζόδρομου στο παραλιακό μέτωπο του Παληού, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων απάντησε: «Το ψάχνουμε. Υπάρχει ένας χαραγμένος δρόμος πλάτους δυο μέτρων, ο οποίος επειδή δεν ήταν οριοθετημένος καλά, κάποιες ιδιοκτησίες ίσως έχουν μετακινηθεί λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Το ψάχνουμε γιατί θα αλλάξει την όψη του Παληού ένας τέτοιος δρόμος. Θα πρέπει να δείξουν κατανόηση όσοι πιθανόν εν αγνοία τους ή συνειδητά έχουν καταπατήσει αυτόν τον δρόμο. Σαφώς λοιπόν και είναι στο μυαλό μας ένα τέτοιο έργο από την πρώτη στιγμή. Θα πρέπει να κάνουμε θυσίες όλοι για να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας. Θα είναι ένας δρόμος που θα διανύει όλο το παραλιακό μέτωπο του Παληού. Έστω κι αν δεν το ολοκληρώσουμε εμείς, να το σχεδιάσουμε τουλάχιστον και να το βρουν ώριμο οι επόμενοι και να το προχωρήσουν».

«Ανησυχία για την αντιπυρική προστασία του Παληού – Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους…»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί για την αντιπυρική προστασία του Παληού, ο κ. Γούλας απάντησε: «Είμαι ανήσυχος για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας. Πέρυσι δημιουργήσαμε ένα πυροφυλάκιο, έχουμε μια ομάδα, την οποία προσπαθούμε να την κρατάμε ενεργή για την περίπτωση που χρειαστεί. Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους ειδικά μετά τον «Μίλτο». Εκεί υπάρχει μια επικίνδυνη κατάσταση. Η ΔΕΗ έχει κάνει κάποιες κινήσεις να αλλάξει το δίκτυο το γυμνό της χαμηλής τάσης να βάλει συνεστραμμένο καλώδιο, κάτι που θα βοηθήσει στην περίπτωση που συμβεί κάτι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που πολλές φορές λειτουργούμε απερίσκεπτα και γι’ αυτό επανέρχομαι και στο άνοιγμα του κόμβου σε περίπτωση που χρειαστεί μια εκκένωση του οικισμού του Παληού».

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες για να ακολουθήσουν ασφαλτοστρώσεις…»

Τέλος, για το ζήτημα των προβλημάτων που παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι της Καβάλας κι αν επίκεινται ασφαλτοστρώσεις, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας υπογράμμισε: «Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες. Σίγουρα θα έχουμε το επόμενο διάστημα ασφαλτοστρώσεις, δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη έτσι. Γενικά προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε και στα ζητήματα καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Πέρα από τα μεγάλα τρέχουμε και για τα μικρά ζητήματα, παρά τη στενότητα που υπάρχει».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα