Connect with us

Αστυνομικά

Εξαπάτησαν λογιστή στην Καβάλα και πρατηριούχο καυσίμων στη Θάσο

Εξαπάτησαν-λογιστή-στην-Καβάλα-και-πρατηριούχο-καυσίμων-στη-Θάσο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις πολίτες στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Ροδόπη.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 2-6-2022 σε οικισμό της Θάσου, άγνωστος δράστης με το πρόσχημα προκαταβολής για την αγορά πετρελαίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και κατά την επικοινωνία τους, του απέστειλε μήνυμα που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) το οποίο προσομοίαζε με τράπεζα. Ο παθών ακολούθησε τον σύνδεσμο, καταχωρώντας τους προσωπικούς τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση σε δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς και να προβεί σε μεταφορές χρημάτων ύψους 29.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 8-6-2022 στην Καβάλα, άγνωστη δράστιδα προσποιούμενη την πελάτισσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα – λογιστή, αποστέλλοντας ταυτόχρονα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) και με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις κατάφερε να μεταφέρει από τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 18.310 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, την 7-6-2022 σε οικισμό της Ροδόπης, παθών έλαβε μήνυμα (sms) που εμπεριείχε σύνδεσμο (link) και προσομοίαζε με τραπεζικό ίδρυμα, ενημερώνοντάς τον ότι «απαιτείται άμεση δράση». Ο παθών αφού μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης προέβη σε μεταφορές χρημάτων από τραπεζικό του λογαριασμό, συνολικού ύψους 7.000 ευρώ.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν αντίστοιχα ο Αστυνομικός Σταθμών Λιμεναρίων Θάσου, το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών Ροδόπης.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

  • Δεν συμπληρώνουμε ποτέ στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα ή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
  • Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
  • Καμία τράπεζα ή οργανισμός δεν ζητά τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
  • Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Τον μαχαίρωσε μετά από τηλεφωνικό καβγά

Τον-μαχαίρωσε-μετά-από-τηλεφωνικό-καβγά

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες την 10/11-4-2026 στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μέσω τηλεφωνικής κλήσης του ενός δράστη με τον ημεδαπό παθόντα, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος δράστης μετέφερε τον πρώτο σε περιοχή της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον παθόντα και ένεκα διαπληκτισμού τον τραυμάτισε με μαχαίρι.

Ο παθών διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Στην κατοχή του πρώτου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι ως μέσο τέλεσης της προαναφερόμενης αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο με θύμα το 3χρονο παιδί

Η-ανακοίνωση-της-Αστυνομίας-για-το-τροχαίο-με-θύμα-το-3χρονο-παιδί

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την 11-4-2026 και 12:48΄, στην επαρχιακή οδό Ελευθερούπολης – Σερρών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός και επέβαιναν μία 27χρονη ημεδαπή και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, εξετράπη της πορείας του και συγκρούσθηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός ανηλίκου και τον τραυματισμό των υπολοίπων επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος οδηγός στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Καβάλα: 3χρονο αγοράκι έχασε την ζωή του σε τροχαίο

Καβάλα:-3χρονο-αγοράκι-έχασε-την-ζωή-του-σε-τροχαίο

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Καβάλα: 3χρονο αγοράκι έχασε την ζωή του σε τροχαίο’Ενα 3χρονο αγοράκι έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην εθνική οδό Καβάλας-Σερρών, στο ύψος του Παλαιοχωρίου.

Το δυστύχημα συνέψη όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα ταξί.

Από την σύγκρουση έχασε την ζωή του το 3χρονο αγοράκι που επέβαινε στο ΙΧ και τραυματίστηκαν άλλοι δύο επιβάτες.Στο σημείο έσπευσαν η Τροχαία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του ΙΧ αυτοκινήτου.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα