Connect with us

Καβάλα

Υποβολή αιτήσεων για μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Υποβολή-αιτήσεων-για-μείωση-ή-απαλλαγή-από-τα-τέλη-καθαριότητας-του-Δήμου-Καβάλας

Kατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών με φυσική παρουσία από Δευτέρα 26/1/2026 έως και την Παρασκευή 13/2/2026 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:30 -13:30 στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Εποπτείας & Ελέγχου Ιδρυμάτων στο Κτίριο του Νέου Δημαρχείου στον 3ο όροφο (άνωθεν της Δημοτικής Αστυνομίας) και ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet στον σύνδεσμο: https://eforms.kavala.gov.gr/…/tmima-koinonikis…/

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με τη με αριθμ. 346/2025 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί μείωσης ή απαλλαγής από τα ισχύοντα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2026 σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, ορίζονται οι εξής κατηγορίες:

Άτομα με αναπηρία από 50% και άνω: έκπτωση 30%

Άτομα με αναπηρία ή οι οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία από 67% και άνω: έκπτωση 50%

Άτομα με αναπηρία ή οι οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία από 80% και άνω: απαλλαγή

Μακροχρόνιοι άνεργοι: έκπτωση 50%

Μονογονεϊκές οικογένειες: έκπτωση 50%

Πολύτεκνοι: έκπτωση 50%

Τρίτεκνοι: έκπτωση 50%

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και η πρώτη κατοικία τους, στην οποία γίνεται η μείωση/απαλλαγή, να είναι στο Δήμο Καβάλας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ:

Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας.

Έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης

Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Ν. 4223/2013-ΕΝΦΙΑ (όπου να φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας)

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος φιλοξενεί πρόσωπο με αναπηρία θα πρέπει να προσκομιστεί το σχετικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που να αποδεικνύει την φιλοξενία σε ανήλικο ή προστατευόμενο μέλος. Σε περίπτωση φιλοξενίας ενηλίκου ατόμου με αναπηρία, θα πρέπει να προσκομίζεται απαραίτητα το Ε1, όπου να αποδεικνύεται η φιλοξενία. Σε αυτήν την περίπτωση , υπολογίζονται τα εισοδήματα όλων.

Τελευταίο απόκομμα λογαριασμού ρεύματος στο όνομα του δικαιούχου και το αποδεικτικό πληρωμής ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ.

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ ή ελλείψει αυτής Απόφαση Διευθυντού

Συνταξιοδότησης από τον ασφαλιστικό τους φορέα εξαιτίας της αναπηρίας ή Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (προ της ίδρυσης του ΚΕΠΑ).

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ:

Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας.

Έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης

Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Ν. 4223/2013-ΕΝΦΙΑ (όπου να φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας)

Τελευταίο απόκομμα λογαριασμού ρεύματος στο όνομα του δικαιούχου και το αποδεικτικό πληρωμής ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ.

Ενεργό δελτίο ανεργίας και βεβαίωση της ΔΥΠΑ ότι ο άνεργος έχει συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι και οι 2 σύζυγοι άνεργοι.

Η ανεργία των ενήλικων (φιλοξενούμενων) τέκνων δεν αποτελεί κριτήριο ένταξης στους δικαιούχους.

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας.

Έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης

Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Ν. 4223/2013-ΕΝΦΙΑ (όπου να φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας)

Τελευταίο απόκομμα λογαριασμού ρεύματος στο όνομα του δικαιούχου και το αποδεικτικό πληρωμής ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα- Ο πολίτης ΔΕΝ οφείλει να το προσκομίσει)

Εφόσον δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης να προσκομίζεται οποιοδήποτε διοικητικό ή δικαστικό έγγραφο αποδεικτικό μονογονεϊκότητας

Για την κατηγορία αυτή, οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν τέκνα προστατευόμενα έως 24 ετών,

• τα οποία είτε:

• *να φοιτούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης/ΙΕΚ (βεβαίωση φοίτησης)

• *να υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (βεβαίωση)

• *ο αιτών γονέας να έχει την επιμέλεια (δικαστικό ή διοικητικό έγγραφο)

• *σε κάθε περίπτωση να εμφανίζονται τα τέκνα στη φορολογική δήλωση του γονέα που αιτείται την απαλλαγή/μείωση

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ:

Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας.

Έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης

Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Ν. 4223/2013-ΕΝΦΙΑ (όπου να φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας)

Τελευταίο απόκομμα λογαριασμού ρεύματος στο όνομα του και το αποδεικτικό πληρωμής ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα- Ο πολίτης ΔΕΝ οφείλει να το προσκομίσει)

Για τις δυο αυτές κατηγορίες, οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν τέκνα προστατευόμενα έως 24 ετών, τα οποία είτε:

• *να φοιτούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης/ΙΕΚ (βεβαίωση φοίτησης)

• *να υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (βεβαίωση)

• *σε κάθε περίπτωση να εμφανίζονται τα τέκνα στη φορολογική δήλωση των γονέων τους – αιτούντων και ως προστατευόμενα τουλάχιστον τρία τέκνα .

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Η Δημοτική ενημερότητα θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα – Ο πολίτης ΔΕΝ οφείλει να την προσκομίσει.

Οι ανωτέρω μειώσεις και απαλλαγές παύουν να ισχύουν όταν εξαλειφθεί μία από τις ανωτέρω ιδιότητες (η ενημέρωση της υπηρεσίας για την εξάλειψη της ιδιότητας αποτελεί υποχρέωση του δικαιούχου).

Μείωση ή απαλλαγή γίνεται μόνο στην κύρια κατοικία.

Δικαιούχοι της μείωσης/απαλλαγής ΔΤ θεωρούνται τα άτομα στο όνομα των οποίων είναι καταχωρημένη η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και ανήκουν σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες. Επισημαίνεται ότι περιπτώσεις όπου το όνομα του αιτούντος και το όνομα του κατόχου της παροχής δεν ταυτίζονται αποτελεί αιτία αποκλεισμού.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Για την εξέταση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών των ανωτέρω κατηγοριών τίθενται τα ακόλουθα κριτήρια:

Άτομα με αναπηρία από 50% και άνω 12.000 Ευρώ 30%

Άτομα με αναπηρία από 67% και άνω 18.000 Ευρώ 50%

Άτομα με αναπηρία από 80% και άνω 20.000 Ευρώ Πλήρης απαλλαγή

Μακροχρόνια Άνεργοι 10.000 Ευρώ 50%

Μονογονεϊκές οικογένειες 20.000 Ευρώ 50%

Πολύτεκνοι – Τρίτεκνοι 20.000 Ευρώ 50%

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 90.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ. Στα ανωτέρω εισοδήματα θα συμπεριλαμβάνονται και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά.

ΑΙΤΗΣΗ: https://limewire.com/d/KQAi4#TE3nSRIB6A

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

E-mail: pronoia@kavala.gov.gr

2513500421 Τόλη Γεωργία – 2513500420 Σιώκη Παναγιώτα

Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Αναμένουμε πρωτοβουλίες από τους τοπικούς βουλευτές για την ρύθμιση των χρεών

Αναμένουμε-πρωτοβουλίες-από-τους-τοπικούς-βουλευτές-για-την-ρύθμιση-των-χρεών

Η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας την Μεγάλη Εβδομάδα δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν τα άκρως απαραίτητα.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη, «ήταν η Εβδομάδα των Παθών και για τον εμπορικό κόσμο καθώς φάνηκε ξεκάθαρα πως η οικονομική κρίση, η οποία διαδέχεται τις υπόλοιπες κρίσεις που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια είναι βαθιά στις τάξεις των πολιτών. Η κρίση της ακρίβειας, η κρίση της ενέργειας είναι μια καθημερινή μάχη, για την οποία δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα από την πολιτεία ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική στήριξη προς τους πολίτες. Ιδιαίτερα αν μιλήσουμε και για τις τάξεις των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών, δεν βλέπουμε να στηρίζεται από την πολιτεία και η τάξη αυτή».

Καμία απάντηση για την ρύθμιση των χρεών

Αυτό το οποίο πρέπει να τονιστεί σύμφωνα με τον κ. Αρσονιάδη είναι να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι τοπικοί βουλευτές. «Τώρα έχουμε και υφυπουργό από την Καβάλα και το τελευταίο διάστημα, έχουμε στείλει 2 επιστολές με αφορμή τα χρέη τόσο προς τον ΕΦΚΑ όσο και προς την ΑΑΔΕ όπου δείχνουμε ξεκάθαρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες που βγάζουν τα στατιστικά αυτά όπου δείχνουμε ότι τα χρέη αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό που ζητάμε είναι να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση ώστε να ενεργοποιηθεί επιτέλους το πάγιο αίτημα των επαγγελματιών για την εφαρμογή των 120 δόσεων. Το μόνο που πήραμε ως απάντηση, ήταν ένα απαντητικό μήνυμα από την κ. Δεληκάρη, ότι συμφωνεί και θα προσπαθήσει να μεταφέρει το αίτημα μας προς τα αρμόδια υπουργεία. Δυστυχώς οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές δεν απάντησαν, ακόμα όμως και η κ. Δεληκάρη δεν μας ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχει κάνει. Θα ήθελα λοιπόν δημόσια να καλέσω όλους να τοποθετηθούν επιτέλους επί του ζητήματος αυτού. Να αρχίσουν να ασχολούνται με την πραγματική κατάσταση της τοπικής οικονομίας της Καβάλας. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών είναι το μόνο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στον Νομό Καβάλας, δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε επιστολή και να μένει αναπάντητη, από θέμα και μόνο αρχής θα πρέπει να μας απαντήσουν, ακόμα κι αν η απάντηση είναι αρνητική. Η απαξίωση αυτή που υπάρχει γενικότερα σε όλη την Ελλάδα προς τα συνδικαλιστικά κινήματα είναι αυτό που εξοργίζει και δημιουργεί πολλές φορές έναν κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των κοινωνικών τάξεων και αυτό θα πρέπει να σταματήσει» σημείωσε.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παρουσίαση Προϋπολογισμού Πολιτών Δήμου Καβάλας

Παρουσίαση-Προϋπολογισμού-Πολιτών-Δήμου-Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» και με την επιστημονική υποστήριξη της Έδρας Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 και ώρα 19:00, με αντικείμενο την παρουσίαση του Προϋπολογισμού Πολιτών του Δήμου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων, αναδεικνύοντας έναν νέο τρόπο προσέγγισης του δημοτικού προϋπολογισμού: πιο κατανοητό, πιο διαφανή και πιο προσιτό στην κοινωνία.

Μέσα από την παρουσίαση, θα αναδειχθεί πώς τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Καβάλας μπορούν να μετατραπούν σε εργαλείο πληροφόρησης και λογοδοσίας προς τον πολίτη, ενισχύοντας τη δημοκρατική λειτουργία και τη συμμετοχικότητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο Δήμος Καβάλας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους φορείς της πόλης, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να συμβάλουν στον διάλογο για έναν πιο ανοικτό και συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολιτών.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Νέος Πρόεδρος της Δ. Κ. Πολυνέρου ο Απόστολος Χρόνης

Νέος-Πρόεδρος-της-Δ-Κ.-Πολυνέρου-ο-Απόστολος-Χρόνης

Ορκίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Απριλίου 2026, ενώπιον του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυνέρου, Απόστολος Χρόνης.

Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αντικατέστησε τον εκλιπόντα Πρόεδρο του οικισμού, Σάββα Παπαδόπουλο, και θα εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (31/12/2028), προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του νόμου 4804/2021 “Περί ορισμού αιρετών και αναπλήρωση συμβούλων και προέδρων δημοτικών κοινοτήτων”, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο μείνει κενή η θέση του Προέδρου μιας Δημοτικής Κοινότητας, κινείται άμεσα η διαδικασία αντικατάστασής του από τους αναπληρωματικούς προέδρους ή αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί, όπως στην προκειμένη περίπτωση, από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης:

“Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Χρόνης θα ανταποκριθεί και στα νέα του καθήκοντα. Προ ημερών επισκεφθήκαμε μαζί την περιοχή και μιλήσαμε με τους κατοίκους του Πολύνερου του Κρανοχωρίου. Προωθούμε άμεσα λύσεις, όπως και στο παρελθόν, τόσο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο για τις βασικές υποδομές των δύο χωριών”.

Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυνέρου και Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης:

“Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Καβάλας για την πρόταση του να αναλάβω χρέη Προέδρου στην κοινότητα Πολύνερου. Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή. Θέλω, για μία ακόμη φορά, να τονίσω ότι δεν αποδέχομαι την αμοιβή του Προέδρου. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες της κοινότητας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα