Connect with us

Νέα Θάσου

Την Παρασκευή στη Βουλή ο δήμαρχος Θάσου για την αποθήκευση CO₂ – Σαφές μήνυμα αντίθεσης

Την-Παρασκευή-στη-Βουλή-ο-δήμαρχος-Θάσου-για-την-αποθήκευση-co₂-–-Σαφές-μήνυμα-αντίθεσης

Στη Βουλή των Ελλήνων θα βρεθεί την Παρασκευή το πρωί ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, προκειμένου να καταθέσει επίσημα τις θέσεις του δήμου σχετικά με το ζήτημα της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στην περιοχή του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος γνωστοποιεί ότι έλαβε επίσημη πρόσκληση από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ότι θα αναπτύξει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα επιχειρήματα της Θάσου απέναντι στο συγκεκριμένο έργο. Όπως επισημαίνει, η παρουσία του στη Βουλή γίνεται με σεβασμό στη θεσμική του ιδιότητα και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων.

Ο Λευτέρης Κυριακίδης ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις του με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα το παρόν και το μέλλον του νησιού. Παράλληλα, αναφέρεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών και στη δύναμη που αντλεί από τη στήριξή τους, ενώ υπογραμμίζει ότι η στάση του απέναντι στο θέμα παραμένει σταθερή και αμετακίνητη.

Η παρέμβαση του δημάρχου στη Βουλή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το θέμα της αποθήκευσης CO₂ έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ανησυχίες στη Θάσο και όχι μόνο.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Η Καβάλα γιορτάζει τον Άγιο Νικόλαο

Η-Καβάλα-γιορτάζει-τον-Άγιο-Νικόλαο

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7 π.μ.: Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-
10.30 π.μ.: Η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.-
5 μ.μ.: Ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Παράκλησις, οι Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια του αγίου Νικολάου.-

Για την εξυπηρέτηση των πιστών κατά τις ημέρες 5 και 6 Δεκεμβρίου ο ιερός ναός του αγίου Νικολάου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.-

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εγκρίθηκαν δύο μόνιμες θέσεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Θάσου

Εγκρίθηκαν-δύο-μόνιμες-θέσεις-γιατρών-στο-Κέντρο-Υγείας-Θάσου

Εγκρίθηκαν δύο μόνιμες θέσεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Θάσου

Σημαντική ενίσχυση αναμένεται για το Κέντρο Υγείας Θάσου, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, εγκρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για δύο μόνιμες θέσεις ιατρών. Πρόκειται για μία θέση παιδιάτρου και μία θέση γενικού ιατρού, που καλύπτουν βασικές και διαρκείς ανάγκες υγειονομικής φροντίδας στο νησί.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στη Θάσο και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Τιμή στον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου

Τιμή-στον-ζωγράφο-Τριαντάφυλλο-Ηλιάδη-από-το-1ο-Δημοτικό-Σχολείο-Θάσου

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και ουσιαστική εκδήλωση, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου τίμησε τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών, Τριαντάφυλλο Ηλιάδη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Καλογερικού, παρουσία μαθητών, γονέων και κατοίκων του νησιού. Η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Παπαλαζάρου, αναφέρθηκε στο έργο και τη διαδρομή του καλλιτέχνη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δύναμη ψυχής, τη θέληση και το ξεχωριστό ταλέντο του, στοιχεία που προκάλεσαν τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης μίλησε για τον προσωπικό του αγώνα, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους, να θέτουν υψηλούς στόχους και να μην εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια, γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Στη συνέχεια ζωγράφισε μπροστά στο κοινό, εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο και τις μοναδικές του ικανότητες.

Καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα της προέδρου, Εύας Σεϊτανίδου, για την άψογη συνεργασία. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης, καθώς και στην εκπαιδευτικό Σίσσυ Καρασαββίδη, για την εξαιρετική προετοιμασία και παρουσίαση της χορωδίας.

Το σχολείο ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους και ιδιαίτερα τις Μαργιού Καλλιόπη και Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, καθώς και όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ημέρας γεμάτης συγκίνηση, έμπνευση και μηνύματα ζωής.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα