Connect with us

Καβάλα

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλο Τοψίδη στο Δημαρχείο Νέστου

Σύσκεψη-υπό-τον-Περιφερειάρχη-ΑΜ-Θ-Χριστόδουλο-Τοψίδη-στο-Δημαρχείο-Νέστου

Σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/1/2026, στο Δημαρχείο Νέστου στην Χρυσούπολη, με θέμα την αντιμετώπιση θραύσης του δυτικού αναχώματος του ποταμού Νέστου κοντά στις εκβολές του.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Καβάλας.
Μετά την εκτίμηση της κατάστασης και την ενεργοποίηση του μητρώου μηχανημάτων από την ΠΕ Καβάλας με σκοπό την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, αποφασίστηκε η παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό την αποκατάσταση του αναχώματος, ο καθαρισμός της τάφρου Τ4 με σκοπό την αύξηση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και η δρομολόγηση μελέτης με σκοπό την ολική συντήρηση του δυτικού αναχώματος (μετά την χειμερινή περίοδο) ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αντίστοιχων συμβάντων στο μέλλον.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά: «Η πίεση της υψηλής παροχής του ποταμού και οι νότιοι άνεμοι οι οποίοι επικράτησαν οδήγησαν σε μία θραύση του αναχώματος σε ένα σημείο όπου είχε συμβεί αντίστοιχο γεγονός και παλαιότερα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας αλλά και η διοίκηση, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε ευρύτερες πλημμυρικές καταστάσεις. Σκοπός μας, όμως πέρα από αυτό, είναι να εργαστούμε έγκαιρα ώστε να θωρακίσουμε την περιοχή από μελλοντικά προβλήματα και αυτό θα κάνουμε».

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας καθώς και τον Δήμαρχο Νέστου για την συνεργασία.
Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου, οι υφιστάμενες ανάγκες της περιοχής, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας “ΕΝΗΜΕΡΟΣ” και το Kavala Web News

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στην Νέα Πέραμο

Ολοκληρώνεται-η-ανάπλαση-της-οδού-Αγίου-Νικολάου-στην-Νέα-Πέραμο

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: Αν όλα κυλήσουν ομαλά θα τελειώσει μέχρι τέλη Φεβρουαρίου / Στόχος να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που υπάρχει στη διάρκεια της θερινής περιόδου / Ξεκινά και η διαπλάτυνση της Ε.Ο. Περάμου – κόμβου Ελαιοχωρίου

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει το έργο της ανάπλασης της οδού Αγίου Νικολάου στην Νέα Πέραμο, όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μελετών και Δόμησης του Δήμου Παγγαίου, Βασίλης Τσιπουρόπουλος.
Όπως σημείωσε αρχικά οι εργασίες έχουν φτάσει περίπου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ενώ επισήμανε ότι στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Έργο που αναβαθμίζει γενικότερα την περιοχή

”Παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ο ανάδοχος είναι σωστός στους χρόνους του και το έργο έχει μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν κολλήσουμε κάπου στο θέμα των πιστώσεων, έχουμε βάλει ορόσημο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Εφόσον φυσικά είναι σύμμαχος και οι καιρικές συνθήκες και δεν μας πάνε πιο πίσω. Είναι ένα έργο που θα δώσει ανάσα στην Νέα Πέραμο, αναβαθμίζει γενικότερα την περιοχή, θα είναι αισθητικά πολύ όμορφο με νέες σημάνσεις, με καινούργια πεζοδρόμια με όδευση τυφλών, εσοχές πάρκινγκ, ένα σύγχρονο έργο που το χρειάζεται η συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι θα λειτουργήσει ως μονόδρομος με κατεύθυνση από την θάλασσα προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου”, ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιπουρόπουλος.

Θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι αυτό το έργο

”Είναι ένα έργο που θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που υπάρχει στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Γι’ αυτό και το αρχίσαμε προς τα τέλη του 2025, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και να μην το έχουμε μπροστά μας μέσα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Εκεί θα καταλάβουμε πόσο μεγάλης σημασίας έργο είναι και πόσο αποτελεσματικό θα είναι για τον Δήμο Παγγαίου όταν θα δοθεί προς χρήση στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μελετών και Δόμησης του Δήμου Παγγαίου.

Εντός του 2026 θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα στον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου από την αερογέφυρα της παραλιακής Εγνατίας μέχρι και το πρατήριο καυσίμων

Όσον αφορά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τμήμα του δρόμου από την αερογέφυρα της παραλιακής Εγνατίας (είσοδος Νέας Περάμου από Ελευθερές) μέχρι και το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο κ. Τσιπουρόπουλος ανέφερε: ”Μετά από μία συζήτηση που είχαμε τους τοπικούς φορείς, τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ελευθερών και τον πρόεδρο της κοινότητας και κατόπιν επικοινωνίας με τον δήμαρχο Παγγαίου, εντάξαμε το συγκεκριμένο οδικό τμήμα στα έργα οδικής ασφάλειας του Δήμου. Εκεί θα γίνει αποξήλωση όλου του ασφαλτοτάπητα, θα φρεζαριστεί και θα τοποθετηθεί νέα άσφαλτος από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων μέχρι και την αερογέφυρα των Ελευθερών. Δυστυχώς δεν είχαμε τους πόρους μέχρι τώρα. Πλέον το εντάσσουμε στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας και θεωρώ ότι μέσα στο 2026 θα ξεκινήσει και αυτό το πολύ σημαντικό έργο”.
Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο Παγγαίου, η παρέμβαση δεν θα περιλαμβάνει παράλληλα κατασκευή πεζοδρομίων, όπως είναι το υπόλοιπο κομμάτι, από τα τένις και προς την παραλία.
”Αυτά θα τα δούμε σ’ ένα επόμενο στάδιο μόλις βρούμε τους σχετικούς πόρους, γιατί και στην περιοχή υπάρχει μία πάρα πολύ έντονη οικιστική ανάπτυξη και πρέπει και αυτό το κομμάτι να είναι πανέτοιμο”, πρόσθεσε ο κ. Τσιπουρόπουλος.

Στα πρώτα βήματα και το έργο διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Νέας Περάμου – κόμβου Ελαιοχωρίου

Τέλος, όσον αφορά την διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού από την Νέα Πέραμο μέχρι και τον κόμβο Ελαιοχωρίου, ένα έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ο Βασίλης Τσιπουρόπουλος υπογράμμισε: ”Είναι ένα έργο καθαρά της Περιφέρειας με τη δική μας υπόδειξη. Θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου. Ήδη ο ανάδοχος εδώ και μήνες έχει εναποθέσει κάποια χαλίκια, 3Α κλπ, έτσι ώστε να ξεκινήσει. Ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η διαπλάτυνση του δρόμου, ένα έργο που έχει να κάνει σαφώς με την οδική ασφάλεια, καθώς είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που συνδέει την περιοχή με τους Αμμολόφους, που είναι ο οικονομικός πνεύμονας για εμάς και είμαστε υποχρεωμένοι να τον έχουμε σε πολύ καλή κατάσταση. Άρα και εκεί τους επόμενους μήνες θα δούμε πιο εντακτικά να προχωρούν οι εργασίες και το έργο θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα το καλοκαίρι του 2027”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τα Λουτρά των Ελευθερών μπαίνουν ξανά στο κάδρο

Τα-Λουτρά-των-Ελευθερών-μπαίνουν-ξανά-στο-κάδρο

Τριμελή διαπαραταξιακή επιτροπή θα συγκροτήσει ο Δήμος Παγγαίου

”Το θετικό είναι ότι τα Λουτρά Ελευθερών μπαίνουν ξανά σοβαρά στο κάδρο, καθώς ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση πάλι. Είδαμε και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη, ενώ το ζήτημα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου την Πέμπτη”.
Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έλαβε το σώμα για το θέμα.

Τριμελής επιτροπή υπό τον δήμαρχο Παγγαίου

”Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία τριμελής διαπαραταξιακή επιτροπή, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Φ. Αναστασιάδη, ενώ θα μετέχουν η κ. Βαρύτη από την αντιπολίτευση και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Τσιπουρόπουλος. Στο επόμενο 15ήμερο αυτή η επιτροπή θα κάνει μία καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και ποια είναι η εικόνα που επικρατεί. Κατά δεύτερον θα γίνει μια μελέτη του θεσμικού πλαισίου. Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου μας τα Λουτρά, αν και ανήκουν στα διοικητικά μας όρια, αλλά ουδεμία αρμοδιότητα έχει πάνω σε αυτά, αφού έχουν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, της οποίας ο Αναπτυξιακός Οργανισμός τα διαχειρίζεται”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

Επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης των Λουτρών

”Με τη μελέτη θεσμικού πλαίσιου θα δούμε ποια ”παραθυράκια” υπάρχουν για να δούμε πώς μπορούμε να τα διεκδικήσουμε, αν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, να δούμε αν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο κι αν αυτό μπορεί να μας βοηθήσει για να έρθουν τα Λουτρά στον Δήμο μας. Ένα τρίτο αντικείμενο της επιτροπής είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησής τους κι αν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης από την ίδια την Περιφέρεια ή μέσω ενός μοντέλου Δήμου και Περιφέρειας. Είναι σενάρια που θα τα επεξεργαστεί η επιτροπή που θα τα δει σε όλο το φάσμα τους και το τι μπορεί να γίνει. Επίσης μια άμεση έναρξη διαλόγου με την Περιφέρεια”, σημείωσε καταληκτικά ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας “ΕΝΗΜΕΡΟΣ” και το Kavala Web News

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Eνδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στον Αμυγδαλεώνα

eνδιαφέρον-για-αγορά-ή-ενοικίαση-ακινήτων-στον-Αμυγδαλεώνα

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Τα καταστήματα της περιοχής δουλεύουν ικανοποιητικά

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στον Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.
”Όντως υπάρχει πάρα πολύ έντονο ενδιαφέρον, καθώς δέχομαι πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ζητούν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν σπίτια ή και επιχειρήσεις. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα απολύτως, ούτε για ΝΑ αγοράσει κανείς σπίτι ή για ενοίκιο. Με το που βγαίνει κάποιο σπίτι της προς ενοικίαση σε μία δύο ώρες έχει ήδη κλειστεί. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η ζήτηση που υπάρχει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουρσαϊτίδης.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στον οικισμό – Ικανοποίηση για την κίνηση στα τοπικά καταστήματα

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό του οικισμού, ο κ. Πουρσαϊτίδης σημείωσε: ”Διαπιστώνουμε ότι η πλειονότητα των οδηγών έχει συμμορφωθεί με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έχουν μπει κάποια σήματα από την Τροχαία και η κίνηση θεωρώ είναι έτσι όπως ακριβώς θα έπρεπε. Οι οδηγοί κινούνται με μικρές ταχύτητες μέσα στον οικισμό κι αυτό είναι κάτι θετικό”.
Αναφορικά με την εμπορική κίνηση, ο πρόεδρος της εν λόγω Κοινότητας παρατήρησε: ”Η εμπορική η κίνηση καλά κρατεί, δόξα τω Θεώ τα καταστήματα της περιοχής δουλεύουν ικανοποιητικά θα λέγαμε”.

Λύματα από φρεάτιο ομβρίων

Τέλος, όσον αφορά ένα θέμα με λύματα που χύνονται στον δρόμο, ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης υπογράμμισε: ”Υπάρχει ένα φρεάτιο ομβρίων με λύματα που τρέχουν στον δρόμο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες του Δήμου αλλά επειδή ο υπάλληλος που ήταν εκεί έχει βγει στη σύνταξη, μέχρι να προσαρμοστεί ο νέος και να μάθει πράγματα, υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση αυτό είναι η αλήθεια. Το φρεάτο είναι σε αυτή την κατάσταση από την περασμένη εβδομάδα και όπως μου έχουν υποσχεθεί σύντομα η βλάβη θα αποκατασταθεί”.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας “ΕΝΗΜΕΡΟΣ” και το Kavala Web News

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα