Connect with us

Καβάλα

Food Truck Festival από 31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου στις Κρηνίδες

food-truck-festival-από-31-Μαΐου-μέχρι-2-Ιουνίου-στις-Κρηνίδες

Στην πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες της Δ.Ε. Φιλίππων θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου το εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων, με την ονομασία Food Truck Festival.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, Ευγενία Φιλόσογλου, η οποία παράλληλα μίλησε και για την εμπορική κίνηση στην περιοχή στη διάρκεια του Πάσχα, αλλά και στις προσδοκίες για την τουριστική περίοδο.

«Το κάνουμε για πρώτη φορά στις Κρηνίδες και θεωρούμε ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Μακάρι να πάει πολύ καλά να το θεσμοθετήσουμε και να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο…»

«Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενούμε καντίτες από όλη την Ελλάδα με διάφορα φαγητά και γλυκά. Θα είναι ένα τριήμερο με πάρα πολλή μουσική, με δράσεις για τα παιδιά αρκετές. Το κάνουμε για πρώτη φορά στις Κρηνίδες και θεωρούμε ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Μακάρι να πάει πολύ καλά να το θεσμοθετήσουμε και να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Η έναρξη του FTF θα γίνει με τους Fasariozo, ενώ στις καντίνες θα δούμε πιάτα που που δεν τα βρίσκουμε πολύ εύκολα, είναι λίγο ιδιαίτερα και παράλληλα θα εκτυλίσσονται και διάφορες δράσεις, με μουσική και αρκετούς dj, ενώ κοιτάζουμε τώρα μήπως διοργανώσουμε και κάποιο live είτε στην έναρξη, είτε στο κλείσιμο της διοργάνωσης, θα το δούμε αυτό πώς θα πάει», ανέφερε σχετικά η κ. Φιλόσογλου. 

«Τη Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι η εβδομάδα της αγοράς πήγαμε πάρα πολύ καλά. Και στην εστίαση και στο εμπορικό το κομμάτι πήγαμε παραπάνω καλά από το προσδοκώμενο…»

Όσον αφορά την εμπορική κίνηση στη διάρκεια του Πάσχα, αλλά και για τις προσδοκίες για την τουριστική περίοδο, η κ. Φιλόσογλου σημείωσε: «Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τα δείγματα στην αρχή του Απριλίου ήταν πολύ απογοητευτικά, ωστόσο η Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι η εβδομάδα της αγοράς πήγαμε πάρα πολύ καλά. Και στην εστίαση και στο εμπορικό το κομμάτι πήγαμε παραπάνω καλά από το προσδοκώμενο. Ακολουθεί και το καλοκαίρι και σαφώς τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για την αγορά. Θα το δούμε αυτό. Ξέρουμε όμως ότι είναι αυτή η ακρίβεια, η οποία μας μαστίζει όλους, πάρα πολύ τον κόσμο. Όταν πληρώνει ο κόσμος το πρώτο δεκαήμερο υπάρχει μία σχετική κίνηση, μετά όμως δυστυχώς τελειώνουν πάρα πολύ γρήγορα τα χρήματα, επομένως υπάρχει κάμψη, ωστόσο θα δούμε, το καλοκαίρι ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Ιούλιο και Αύγουστο θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα

Τέλος, σχετικά με τα Λασπόλουτρα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων δήλωσε: «Στην τελευταία συνάντηση που κάναμε με τον δήμαρχο και με τους ξενοδόχους της περιοχής, τελικά πάρθηκε η απόφαση τα Λασπόλουτρα να  λειτουργήσουν Ιούλιο και Αύγουστο, βέβαια θα λειτουργήσει μόνο η πισίνα και τα αποδυτήρια, όχι τα σπιτάκια και το εστιατόριο. Είναι κάτι όμως το οποίο ήταν αναγκαίο να γίνει και νομίζω ότι έτσι αυτή η μέση λύση θα βοηθήσει πάρα πολύ και την αγορά και ιδιαίτερα τους ξενοδόχους που η κύρια πηγή εισόδων τους είναι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα Λασπόλουτρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα