Connect with us

Οικονομία

Black Friday με μεγάλες εκπτώσεις

black-friday-με-μεγάλες-εκπτώσεις

Μεγάλες προσδοκίες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης τρέφει ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας για την επικείμενη Black Friday, σύμφωνα με όσα τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, επισημαίνοντας ότι ήταν μια σωστή απόφαση, ενώ μίλησε και για το αλαλούμ που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης αναφέρθηκε και στην κίνηση στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

«Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά μας, είναι κάτι που το περιμένουν οι συνάδελφοι, θα το δουν στην πράξη και οι καταναλωτές…»

«Επειδή είχαμε πέρυσι 15 μέρες ενδιάμεσες εκπτώσεις και στη συνέχεια η Black Friday που στην ουσία ήταν Black Week, ούτε η μία περίοδος δούλεψε καλά, ούτε η άλλη. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και κατ’ επέκταση ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, περιμένουν φέτος την Black Friday. Ποντάρουμε πολλά σε αυτή, ώστε να ανέβουν οι τζίροι στα καταστήματα μας και να υπάρχουν πραγματικά μεγάλες εκπτώσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ο θεσμός έχει ξεχειλώσει, έχει γίνει εβδομάδα ή και δεκαήμερο. Ήδη τα κανάλια παίζουν διαφημίσεις των μεγάλων αλυσίδων. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά μας, είναι κάτι που το περιμένουν οι συνάδελφοι, θα το δουν στην πράξη και οι καταναλωτές. Η Περιφέρεια μας έχει υποσχεθεί ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να επικοινωνήσουμε τις εκπτώσεις για εκείνη την ημέρα. Είμαστε σε συζητήσεις, περιμένουμε να υλοποιηθεί από την Π.Α.Μ.Θ., ώστε κι εμείς να κάνουμε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια τις επόμενες μέρες, για να δείξουμε ότι και η μικρομεσαία επιχείρηση, το κατάστημα της γειτονιάς, συμμετέχει σε αυτήν την μεγάλη προωθητική κίνηση», σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Βλέπαμε φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Άρα, καλώς καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»

 Όσον αφορά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας που τα τελευταία χρόνια άρχιζε με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, εδώ και χρόνια, ζητούσε την κατάργηση τους. Αυτό λόγω του ότι ο Νοέμβριος είναι μήνας παραλαβής των προϊόντων της επόμενης σεζόν, της χειμερινής εν προκειμένω, οπότε δεν μπορούσαν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις προσδοκώμενες για τους καταναλωτές εκπτώσεις, προκειμένου οι τιμές να είναι ελκυστικές. Γι’ αυτό και βλέπαμε φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Άρα, καλώς καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις».

«Οι αποφάσεις για το άνοιγμα τις Κυριακές, προκάλεσαν αναστάτωση και στην αγορά και στους καταναλωτές. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να διαβουλεύεται με τους φορείς της αγοράς…»

 Σε σχέση με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γιάννης Κελγιώργης τόνισε σχετικά: «Μαζί με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις λειτουργούσαν τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή αυτών, είτε Νοέμβριο, είτε Μάιο. Με αιφνιδιαστική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου κι ενώ καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, μας ζητήθηκε να ανοίξουμε τα καταστήματά μας στις 6 Νοεμβρίου. Παραμονή του ανοίγματος το υπουργείο ανακοίνωσε ότι λόγω των καιρικών φαινομένων που αναμένονταν, τα καταστήματα θα ήταν κλειστά εκείνη την Κυριακή για να ανοίξουν αυτήν της 13ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια με νέα απόφαση του το υπουργείο αποφάσισε τελικά τα καταστήματα να ανοίξουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, την μεθεπόμενη της Black Friday, με τα σημερινά δεδομένα πάντα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στο γόνατο, χωρίς σχεδιασμό και ουσία. Προκάλεσε αναστάτωση και στην αγορά και στους καταναλωτές. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να διαβουλεύεται με τους φορείς της αγοράς. Το τριτοβάθμιο όργανό μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το τι θέλει η αγορά. Το υπουργείο δεν πρέπει να κάνει μονομερείς κινήσεις που δημιουργούν αναστάτωση. Θέλουμε το υπουργείο να είναι αρωγός μας, ώστε να λύνονται ζητήματα και όχι να ανακύπτουν προβλήματα και στρεβλώσεις».

Για την κίνηση του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου: «Δεν κινείται τίποτα. Αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς της ενέργειας…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποια ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Δεν κινείται τίποτα. Αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες. Έχουμε μια καλοκαιρία παρατεταμένη. Οι ανάγκες των καταναλωτών για να αλλάξουν την γκαρνταρόμπα τους δεν υφίστανται με αποτέλεσμα να πορεύονται όλοι με αυτά που έχουν, πάντα σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς της ενέργειας κλπ. Έχουμε ελπίδες ότι θα υπάρξει κίνηση στην αγορά την Black Friday, γιατί δεν είχαμε και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Το καταναλωτικό κοινό κρατά δυνάμεις για να ψωνίσει εκείνες τις ημέρες. Δεν υπάρχει κανένας μας που δεν θέλει να ψωνίσει νέα ρούχα και παπούτσια. Το θέμα είναι ότι οι καταστάσεις κι αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες μας τους αναγκάζουν να αφήνουν ένδυση και υπόδηση σε δεύτερη και τρίτη μοίρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Τουλάχιστον-να-διορθωθούν-κάποια-λάθη-και-αστοχίες-στο-φορολογικό-ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ / Ο φοροφυγάς θα συνεχίσει να φοροδιαφεύγει και απλώς του δίνουμε την ευκαιρία να νομιμοποιήσει επίσημα τη φοροδιαφυγή του

«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ήρθε σε μία ακατάλληλη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι άδικο και το βασικότερο, δεν φέρνει καμία μεταρρύθμιση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Περιμέναμε μεταρρύθμιση και όχι ρυθμίσεις».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Το νομοσχέδιο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται να αποσυρθεί – Τουλάχιστον κάποια λάθη, αστοχίες και αδικίες πρέπει να διορθωθούν…»

«Γίνονται συζητήσεις, ασκούνται πιέσεις, γίνονται και κινητοποιήσεις, όπως αυτή με το κλείσιμο της αγοράς της Καβάλας την περασμένη Τετάρτη, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, για διορθώσεις κάποιων πραγμάτων, γιατί το νομοσχέδιο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Θα κατατεθεί κανονικά, απ’ ότι φαίνεται. Από εκεί και πέρα εκτιμώ ότι τουλάχιστον κάποια λάθη, αστοχίες και αδικίες, τουλάχιστον για τους συνεπείς επαγγελματίες που θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα, πρέπει να διορθωθούν. Έχουν εντοπιστεί αρκετά σημεία που χρήζουν βελτίωσης και αντικατάστασης. Χρειάζονται στοιχεία που θα κάνουν δικαιότερη την εφαρμογή αυτού του νόμου», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Δέμπας. 

«Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ…»

«Αυτό που κρατάμε και είναι το μόνο βέβαιο, είναι ότι είναι ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν φέρνει καμία μεταρρύθμιση, δεν έχει να προσθέσει κάτι. Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Δεν χρειαζόταν σε καμία περίπτωση να έρθει σε αυτή την περίοδο, που έχουμε μία τεράστια ακρίβεια, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στον κατώτατο μισθό. Το να προσθέτουμε ένα τέτοιο φορολογικό νομοσχέδιο, νομίζω ότι είναι πραγματικά εντελώς άχρηστο. Δεν είναι μία μεταρρύθμιση, αλλά είναι μία αποδοχή ότι δεν μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή που πράγματι υπάρχει και πράγματι πρέπει να παταχθεί», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Θα συνεχίσει και αύριο ο φοροφυγάς να φοροδιαφεύγει και απλώς σήμερα του δίνουμε και την ευκαιρία και επίσημα τον τρόπο να μπορέσει να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή του…»

«Με ένα τέτοιο νομοσχέδιο το βέβαιο είναι ότι η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να παταχθεί. Θα συνεχίσει και αύριο ο φοροφυγάς να φοροδιαφεύγει και απλώς σήμερα του δίνουμε και την ευκαιρία και επίσημα τον τρόπο να μπορέσει να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή του, δίνοντας ένα χιλιάρικο τον χρόνο. Αυτό όμως που ακούμε ότι για παράδειγμα μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, όπως λέει το υπουργείο, τότε μία στις δύο από την άλλη δεν φοροδιαφεύγει. Άρα και αυτή η οποία δεν φοροδιαφεύγει μέσα από αυτό το άδικο σύστημα πλήττεται άδικα. Κι αυτό πρέπει να το δει καλά η κυβέρνηση», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Κόβεται-στο-μισό-για-όλους-τους-επαγγελματίες-το-Τέλος-Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από εφέτος όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η αλλαγή σε σχέση με το αρχικό σχέδιο θα περιέχεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργά απόψε ή αύριο το πρωί στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από το 2025 καταργείται οριστικά το Τέλος Επιτηδεύματος.

Με βάση το σημερινό πλαίσιο το Τέλος Επιτηδεύματος είναι 650 ευρώ και κατά συνέπεια θα πέσει στα 325 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η μείωση του τέλος επιτηδεύματος κατά 50% θα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στο αρχικό σχέδιο η διάταξη που εμπεριέχονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο, έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι «δεν θα ισχύσει το τεκμήριο για εκείνους που θέλουν να ελεγχθούν», ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν εννιά σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ο κορυφαίος σύμβουλος ακινήτων του κόσμου στο 2ο Συνέδριο της RE/MAX Choice στην Καβάλα

Ο-κορυφαίος-σύμβουλος-ακινήτων-του-κόσμου-στο-2ο-Συνέδριο-της-re/max-choice-στην-Καβάλα

Ο Javier Villalba και η ομάδα του επίτιμοι καλεσμένοι του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στην πόλη της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο συνέδριο της RE/MAX Choice, της πολυβραβευμένης κτηματομεσιτικής εταιρείας του ομίλου Κουρτίδη. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Lucy, βρέθηκαν όλοι οι συνεργάτες από τα 6 γραφεία της εταιρείας για να γιορτάσουν τις επιτυχίες ακόμη μίας σπουδαίας χρονιάς που πέρασε αλλά και να θέσουν τους νέους στόχους για το μέλλον. Στο συνέδριο, με κύριο θέμα «Η “αξία” της Υπεραξίας», καλεσμένοι της Διοίκησης του ομίλου ήταν ο κορυφαίος παγκοσμίως στο Real Estate Iσπανός Javier Villalba με την ομάδα του. Μετά το Πανελλαδικό συνέδριο της RE/MAX Greece το 2019, o κ. Villalba βρέθηκε πάλι στη χώρα μας,  αυτή τη φορά για να γνωρίσει τους συνεργάτες της RE/MAX Choice και να τους μιλήσει για τα μυστικά του κλάδου.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος της Kourtidis Group – Broker/Owner της RE/MAX Choice Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος – Broker/Owner της RE/MAX Choice Κωνσταντίνα Δημητρόβα, φανερά συγκινημένοι, μίλησαν για τη δυναμική επιχειρηματική πορεία των τελευταίων ετών και ανακοίνωσαν τις νέες μεγάλες στρατηγικές συνεργασίες που ολοκληρώθηκαν. Ταυτόχρονα παρουσίασαν όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο μεγάλο όραμα «Alexandrou Chora», το οποίο έχει μπει σε τροχιά εκκίνησης.

Επιπλέον, το συνέδριο ήταν μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν επίσημα όλοι οι νέοι συνεργάτες του ομίλου καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες του έτους με ομάδες της RE/MAX Choice να φτάνουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων της RE/MAX Greece και της RE/MAX Europe. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η real estate εταιρεία του ομίλου Κουρτίδη, με τα 6 γραφεία στην Παραλία Οφρυνίου, στην Καβάλα, στην Νέα Ηρακλείτσα, στη Δράμα, στις Σέρρες και στο νησί της Θάσου, δικαίως πλέον χαρακτηρίζεται ως ο «leader» στη Βόρεια Ελλάδα με διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τα «μεγάλα μυστικά» του real estate

Στην εντυπωσιακή εκδήλωση, επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός εισηγητής ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο σύμβουλος ακινήτων  Javier Villalba. Η ομάδα από την RE/MAX Jumbo της Ισπανίας, στην παρουσίασή της με θέμα το «Personal Branding», μίλησε στους συνεργάτες της RE/MAX Choice για τις μεθόδους που τους οδήγησαν στην επιτυχία, για τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες στον χώρο του real estate καθώς και για την RE/MAX, την μεγάλη οικογένεια που τους ενώνει. Αυτό το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση του ομίλου και στην ομάδα του κ. Villalba ενισχύθηκε στη συνάντησή τους στο 13ο Συνέδριο της RE/MAX Europe στο Λονδίνο, όπου o κορυφαίος Ισπανός σύμβουλος ακινήτων αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Κουρτίδη. 

Με συνεχείς διακρίσεις και σπουδαία βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Javier Villalba και η ομάδα του αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα επιμονής, αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Φτάνοντας στην 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη και την Ισπανία για το 2022, το μονοπάτι επιτυχίας που ακολουθεί τραβά συνεχώς την προσοχή του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ενθουσιασμό όλοι οι συνεργάτες παρακολούθησαν τις συμβουλές και τις τεχνικές  της ομάδας Javier Villalba για την προβολή της επαγγελματικής και προσωπικής τους εικόνας. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, ενώ έδωσαν τα χέρια για μία συνεργασία που θα κρατήσει στον χρόνο.

Ο κ. Νίκος Κουρτίδης σε δηλώσεις του αναφέρει «Νιώθω τιμή και μεγάλη χαρά που έχουμε σήμερα κοντά μας έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος ταξίδεψε από τόσο μακριά μόνο για εμάς. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Javier Villalba ήμουν σίγουρος πως πέρα από έναν κορυφαίο συνεργάτη έχω πλέον και έναν πολύ καλό φίλο».

Παράλληλα η κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα συμπλήρωσε πως «Είμαστε τόσο χαρούμενοι και συγκινημένοι που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο σημαντικές συμβουλές και καλά κρυμμένα μυστικά για τον κλάδο μας από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτή η μέρα θα μείνει αξέχαστη, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες της RE/MAX Choice».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα