Connect with us

Οικονομία

Black Friday με μεγάλες εκπτώσεις

black-friday-με-μεγάλες-εκπτώσεις

Μεγάλες προσδοκίες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης τρέφει ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας για την επικείμενη Black Friday, σύμφωνα με όσα τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, επισημαίνοντας ότι ήταν μια σωστή απόφαση, ενώ μίλησε και για το αλαλούμ που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης αναφέρθηκε και στην κίνηση στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

«Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά μας, είναι κάτι που το περιμένουν οι συνάδελφοι, θα το δουν στην πράξη και οι καταναλωτές…»

«Επειδή είχαμε πέρυσι 15 μέρες ενδιάμεσες εκπτώσεις και στη συνέχεια η Black Friday που στην ουσία ήταν Black Week, ούτε η μία περίοδος δούλεψε καλά, ούτε η άλλη. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και κατ’ επέκταση ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, περιμένουν φέτος την Black Friday. Ποντάρουμε πολλά σε αυτή, ώστε να ανέβουν οι τζίροι στα καταστήματα μας και να υπάρχουν πραγματικά μεγάλες εκπτώσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ο θεσμός έχει ξεχειλώσει, έχει γίνει εβδομάδα ή και δεκαήμερο. Ήδη τα κανάλια παίζουν διαφημίσεις των μεγάλων αλυσίδων. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά μας, είναι κάτι που το περιμένουν οι συνάδελφοι, θα το δουν στην πράξη και οι καταναλωτές. Η Περιφέρεια μας έχει υποσχεθεί ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να επικοινωνήσουμε τις εκπτώσεις για εκείνη την ημέρα. Είμαστε σε συζητήσεις, περιμένουμε να υλοποιηθεί από την Π.Α.Μ.Θ., ώστε κι εμείς να κάνουμε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια τις επόμενες μέρες, για να δείξουμε ότι και η μικρομεσαία επιχείρηση, το κατάστημα της γειτονιάς, συμμετέχει σε αυτήν την μεγάλη προωθητική κίνηση», σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Βλέπαμε φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Άρα, καλώς καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»

 Όσον αφορά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας που τα τελευταία χρόνια άρχιζε με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, εδώ και χρόνια, ζητούσε την κατάργηση τους. Αυτό λόγω του ότι ο Νοέμβριος είναι μήνας παραλαβής των προϊόντων της επόμενης σεζόν, της χειμερινής εν προκειμένω, οπότε δεν μπορούσαν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις προσδοκώμενες για τους καταναλωτές εκπτώσεις, προκειμένου οι τιμές να είναι ελκυστικές. Γι’ αυτό και βλέπαμε φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Άρα, καλώς καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις».

«Οι αποφάσεις για το άνοιγμα τις Κυριακές, προκάλεσαν αναστάτωση και στην αγορά και στους καταναλωτές. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να διαβουλεύεται με τους φορείς της αγοράς…»

 Σε σχέση με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γιάννης Κελγιώργης τόνισε σχετικά: «Μαζί με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις λειτουργούσαν τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή αυτών, είτε Νοέμβριο, είτε Μάιο. Με αιφνιδιαστική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου κι ενώ καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, μας ζητήθηκε να ανοίξουμε τα καταστήματά μας στις 6 Νοεμβρίου. Παραμονή του ανοίγματος το υπουργείο ανακοίνωσε ότι λόγω των καιρικών φαινομένων που αναμένονταν, τα καταστήματα θα ήταν κλειστά εκείνη την Κυριακή για να ανοίξουν αυτήν της 13ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια με νέα απόφαση του το υπουργείο αποφάσισε τελικά τα καταστήματα να ανοίξουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, την μεθεπόμενη της Black Friday, με τα σημερινά δεδομένα πάντα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στο γόνατο, χωρίς σχεδιασμό και ουσία. Προκάλεσε αναστάτωση και στην αγορά και στους καταναλωτές. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να διαβουλεύεται με τους φορείς της αγοράς. Το τριτοβάθμιο όργανό μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το τι θέλει η αγορά. Το υπουργείο δεν πρέπει να κάνει μονομερείς κινήσεις που δημιουργούν αναστάτωση. Θέλουμε το υπουργείο να είναι αρωγός μας, ώστε να λύνονται ζητήματα και όχι να ανακύπτουν προβλήματα και στρεβλώσεις».

Για την κίνηση του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου: «Δεν κινείται τίποτα. Αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς της ενέργειας…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποια ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Δεν κινείται τίποτα. Αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες. Έχουμε μια καλοκαιρία παρατεταμένη. Οι ανάγκες των καταναλωτών για να αλλάξουν την γκαρνταρόμπα τους δεν υφίστανται με αποτέλεσμα να πορεύονται όλοι με αυτά που έχουν, πάντα σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς της ενέργειας κλπ. Έχουμε ελπίδες ότι θα υπάρξει κίνηση στην αγορά την Black Friday, γιατί δεν είχαμε και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Το καταναλωτικό κοινό κρατά δυνάμεις για να ψωνίσει εκείνες τις ημέρες. Δεν υπάρχει κανένας μας που δεν θέλει να ψωνίσει νέα ρούχα και παπούτσια. Το θέμα είναι ότι οι καταστάσεις κι αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες μας τους αναγκάζουν να αφήνουν ένδυση και υπόδηση σε δεύτερη και τρίτη μοίρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Οι-τουρίστες-αποφεύγουν-τα-πρατήρια-καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων, ιδίως για τα καύσιμα / Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την κυβέρνηση όσον αφορά τα κέρδος πρατηριούχων και διυλιστηρίων

Ελαφρώς αυξημένη, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, είναι η κίνηση που καταγράφεται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ωστόσο τα όποια επιπλέον χρήματα μπαίνουν στα ταμεία των βενζινοπωλών εξανεμίζονται, λόγω των πολλών άλλων υποχρεώσεών τους.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Π.Ε. Καβάλας, Φώτης Πούλος, ο οποίος μίλησε και για το πως διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων στην περιοχή μας.

«Οι περισσότεροι επισκέπτες μας είναι Βαλκάνιοι και βάζουν καύσιμα από τις χώρες τους, αποφεύγοντας όσο μπορούν τα πρατήριά μας…»

«Σίγουρα ένα μέρος της παρουσίας πολλών επισκεπτών στην Π.Ε. Καβάλας απευθύνεται στα πρατήριά μας, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Βέβαια όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, οι επισκέπτες της περιοχής μας είναι Βαλκάνιοι και λόγω της μεγάλης διαφοράς στην τιμή των υγρών καυσίμων ανάμεσα στη χώρα μας και στις δικές τους, προσπαθούν να μην βάλουν καύσιμα από εμάς ή αν βάλουν να το κάνουν με μικροποσότητες για να τους βγει πιο οικονομικά. Έρχονται γεμάτοι και φεύγουν οριακά για να γυρίσουν πίσω. Οι τιμές μας τους φαίνονται ακριβές. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς μια χώρα παραγωγής φόρων, ιδίως για τα καύσιμα, με πολύ υψηλούς Ε.Φ.Κ., αλλά και Φ.Π.Α.», σημείωσε σχετικά ο Φώτης Πούλος.

«Τα περισσότερα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας πωλούν την αμόλυβδη από τα 1,90 ευρώ το λίτρο και πάνω. Είναι πανάκριβα τα καύσιμα…»

«Άρα τα έσοδα από την παρουσία ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας δεν είναι πολλά. Είμαστε λίγο παραπάνω σε κίνηση και προσέλευση στα πρατήριά μας από πέρυσι, δεν γκρινιάζουμε, αλλά αυτή η αύξηση της κίνησης εξανεμίζεται λόγω άλλων λειτουργικών εξόδων που δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε αυτήν την αύξηση. Όσον αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων, ενώ είχαμε μια αποκλιμάκωσή τους και ήμασταν γύρω στα 1,80 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη, τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε ραγδαία αύξηση, περίπου 10 δολάρια το βαρέλι, η οποία πέρασε σιγά σιγά και στην αντλία. Τα περισσότερα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας πωλούν την αμόλυβδη από τα 1,90 ευρώ το λίτρο και πάνω. Είναι πανάκριβα τα καύσιμα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την κυβέρνηση όσον αφορά τα κέρδος πρατηριούχων και διυλιστηρίων

«Μη ξεχνάμε ότι εδώ και δυο χρόνια στα πρατήρια έχει επιβληθεί πλαφόν που δεν μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερο περιθώριο κέρδους, από αυτό που είχαμε τον Αύγουστο του 2020. Αντιθέτως είδαμε τα διυλιστήρια και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη να παρουσιάζουν υπερκέρδη. Όλα αυτά αν η ίδια νομοθεσία εφαρμοζόταν και στα διυλιστήρια, δεν θα έφερναν υπερκέρδη και οι καταναλωτές θα πλήρωναν φθηνότερα καύσιμα. Και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και άλλες στην Ε.Ε., εφαρμόζουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πήραν ένα κομμάτι από τα υπερκέρδη και τα έδωσαν σε μια ομάδα συμπολιτών μας. Καλά έκαναν, αλλά και εμείς είχαμε χάσιμο. Κι εμείς πληγήκαμε από την πανδημία, έχουμε αυξημένο εργατικό και ενεργειακό κόστος. Έχουν αυξηθεί τα πάντα, ενώ αντίστοιχα δεν έχουν αυξηθεί υπέρμετρα οι πωλήσεις μας για να πούμε ότι βγάζουμε τα έσοδα που προσδοκούμε», επισήμανε καταληκτικά ο Φώτης Πούλος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Γ. Σκλήρης: Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Καβάλας

Γ.-Σκλήρης:-Υψηλές-πληρότητες-στα-ξενοδοχεία-της-Καβάλας

«Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και το πρόσημο είναι θετικό. Και φέτος βιώνουμε μια χρονιά με μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά αυτό το διάστημα που διανύουμε τώρα και θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι και τον Σεπτέμβριο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, σχετικά με την τουριστική κίνηση στην πόλη μας, ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Γαλαξίας», Γιώργος Σκλήρης.

«Η παραδοσιακή πελατεία μας βασίζεται στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια, αλλά και στους Έλληνες επισκέπτες…»

«Όλα τα ξενοδοχεία της Καβάλας έχουν υψηλές πληρότητες αυτό το διάστημα. Η παραδοσιακή πελατεία μας βασίζεται στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια, αλλά και στους Έλληνες επισκέπτες, καθώς σε διερχόμενους άλλων εθνικοτήτων. Όπως είναι αναμενόμενο σ’ αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι επισκέπτες της Καβάλας είναι από Βουλγαρία και Ρουμανία. Ειδικά για τους δεύτερους κάθε χρόνο υπάρχει μια αυξητική τάση στην προσέλευσή τους. Επίσης έχουμε και πολλούς Τούρκους, οι οποίοι μας επισκέπτονται πάρα πολύ τα σαββατοκύριακα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκλήρης.

«Θεωρώ ότι πολύ καλά θα πάει και ο επόμενος μήνας, όπως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου…»

Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Γαλαξίας» επισήμανε: «Και ο Αύγουστος δείχνει πολύ θετικά στοιχεία. Ήδη έχουν γίνει αρκετές προκρατήσεις και θεωρώ ότι πολύ καλά θα πάει και ο επόμενος μήνας, όπως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου σίγουρα. Βέβαια ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε σε μεγάλο ορίζοντα, αλλά πιστεύω ότι η κατάσταση θα είναι αυτή που προανέφερα. Συνεχίζουμε την σεζόν μας ελπίζοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Η Ειρήνη Βρανά στο 1ο Αναπτυξιακό – Επιχειρηματικό «Amfipolis Forum»

Η-Ειρήνη-Βρανά-στο-1ο-Αναπτυξιακό-–-Επιχειρηματικό-«amfipolis-forum»

Η Ειρήνη Βρανά συμμετείχε, με την ιδιότητα της εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ της ΟΛΚ Α.Ε. στο 1ο Αναπτυξιακό – Επιχειρηματικό και Οικονομικό «Amfipolis Forum».

Με αφορμή την συμμετοχή της έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ στο 1ο Αναπτυξιακό – Επιχειρηματικό και Οικονομικό «Amfipolis Forum» που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αμφίπολης.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές,  τον  Όμιλο Κουρτίδη για την άψογη διοργάνωση του, με πολυπληθές ακροατήριο και ιδιαίτερα συγχαίρω την κα Κλεονίκη (Νίκη) Γαβριηλίδου, σύζυγο του κου Νίκου Κουρτίδη- Πρόεδρο της «Kourtidis Group», παιδιόθεν φίλη και εξαιρετική συνάδερφο δικηγόρο, για την συμμετοχή της στην επίτευξη της επιτυχούς διοργάνωσης.

Αξιοσημείωτες οι σημαντικές παρεμβάσεις, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν, σε ότι αφορά στον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις υποδομές και γενικότερα τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι υπήρχε μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και επενδυτών.

Ο επιθυμητός στόχος του φόρουμ θεωρώ ότι επιτεύχθηκε καθώς εκφράστηκαν γνώμες και παρουσιάστηκαν απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς μπορούν να μετεξελιχθούν σε ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής.

Θα ασπαστώ τη δήλωση του κου Γκιουλέκα, ότι «η Μακεδονία δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, έχει πολύ σημαντικό παρόν και ένα πολύ σημαντικό μέλλον».

Για το σημαντικό αυτό μέλλον, θα ενώσουμε όλοι μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα, αλλά και οι  επιστημονικές ομάδες, προκειμένου να αποδείξουμε ότι αυτός ο τόπος κρύβει πολλές και σημαντικές δυνατότητες, με τις οποίες μπορούμε να πετύχουμε να μετατραπεί, σε σημαντικό πόλο έλξης, καθώς επίσης να καταστεί  κορυφαίος τουριστικός προορισμός.     

Ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ της ΟΛΚ Α.Ε. υπογραμμίζω ότι τα αγαθά και οι υπηρεσίες που συνδέονται με τον τουρισμό βρίσκουν αρωγό τη Διοίκηση του Ο.Λ.Κ και η συμμετοχή μου στο φόρουμ συμβολίζει και ενισχύει τη σημασία αυτή.

Ως πολίτης, δικηγόρος, επιχειρηματίας και πολιτεύτρια, πρεσβεύω ότι πρέπει να ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσο, φορείς που αναδεικνύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, στην τοπική – πολιτιστική κουλτούρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για το μέλλον των παιδιών μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιχειρηματίες που επιτυγχάνουν τους στόχους, για τους οποίους εκτιμώ ότι το κλειδί της επιτυχίας για μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι οι συνέργειες, που έχουν αναπτύξει συστηματικά, με συνέπεια και όραμα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η συνέχεια ενός ποιοτικότερου τουριστικού προϊόντος για την περιοχή, ως μία ισχυρή κινητήριος δύναμη για την οικονομία μας.      

Ειρήνη Βρανά

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω/ Πολιτεύτρια με τη Ν.Δ. στην Π.Ε Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα