Connect with us

Νέα Θάσου

“Όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί μας” δηλώνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανασία Γαϊτανίδου

“Όλα-έτοιμα-για-να-υποδεχθούν-τους-μαθητές-οι-εκπαιδευτικοί-μας”-δηλώνει-η-Διευθύντρια-Πρωτοβάθμιας-Εκπαίδευσης-Αθανασία-Γαϊτανίδου

Αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους όλοι οι Εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως δηλώνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας κ. Γαϊτανίδου Αθανασία.
Αρχικά ανέφερε ότι “από 1η Σεπτέμβρη ανέλαβαν επίσημα καθήκοντα οι εκπαιδευτικοί. Κανονικά υπάρχει η παρουσία στον χώρο του σχολείου και η πρώτη εβδομάδα αρχίζει με επιμορφώσεις και ενημερωτικές συναντήσεις και από την πλευρά της διεύθυνσης αλλά και από την πλευρά των συμβούλων εκπαίδευσης.
Βέβαια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την πλευρά της Διεύθυνσης έγιναν συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους, Καβάλας, Νέστου, Παγγαίου και στο Δήμο Θάσου η συνάντησή μου έγινε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και είδαμε θέματα κα αιτήματα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων οπότε όλα προωθήθηκαν στις σχολικές επιτροπές και στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων για να προχωρήσουμε στις εργασίες των απαραίτητων βέβαια που έγιναν κατά τη διάρκεια των διακοπών στον χώρο των σχολείων.
Επίσης πρόσφατα ορκίσθηκαν και οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, κλάδου ΠΕ70, δασκάλους δηλαδή, Αγγλικών και ένας ειδικής αγωγής οι οποίοι ανέλαβαν στα σχολεία. Οι περισσότεροι έχουν εμπειρία ως αναπληρωτές και μετά από χρόνια έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και ήρθαν πλέον ως διορισμένοι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι προϋπόθεση να δουλέψεις ως αναπληρωτής”.
ΤΑ ΚΕΝΑ
Η ίδια σημείωσε ότι κενά δεν υπάρχουν. “Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στην θέση τους και είναι έτοιμοι να αναλάβουν ενώ στην Α Καβάλας, η ηπειρωτική Καβάλα, δεν έχουμε κανένα κενό δασκάλου γενικής αγωγής.
Από πλευράς εγγραφών τώρα γίνονται μετεγγραφές Βέβαια αν υπάρξει ανάγκη να γίνει εγγραφή αυτή γίνεται με έγκριση του διευθυντή. Κανένα παιδί δεν μένει εκτός σχολείου.
Όσο για την λειτουργικότητα τα σχολεία μένουν ίδια. Ως προς την οργανικότητα έχουν μειωθεί δύο σχολεία, το Δ.Σ. Καρβάλης και Παληού Αλλά αυτά τα σχολεία από το 2013 λειτουργούν ως 6θεσια και ως 6θεσια θα λειτουργήσουν και τώρα, απλά αλλάζει η οργανικότητα τους και από 12θεσια γίνονται 8θεσια. Αρχίζουμε λοιπόν και να σκεφτεί κανείς ότι όλο τον Αύγουστο έγιναν όλες οι τοποθετήσεις, των μετατιθέμενων, των αποσπασμένων, των υπεράριθμων, των νεοδιόριστων και τώρα είμαστε έτοιμοι για τους λίγους αναπληρωτές που ζητάμε, περισσότερο στην ειδική αγωγή.
Όσο για τα βιβλία έχουν δηλωθεί στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ και είμαστε στη διαδικασία παραλαβής από τα κέντρα διανομής των Δήμων” τόνισε καταληκτικά.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

ΔΕΔΑ:-Εκδήλωση-για-την-ενεργοποίηση-του-δικτύου-διανομής-φυσικού-αερίου-στην-Καβάλα-την-Τετάρτη-27-Σεπτεμβρίου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα…

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στην σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Εγγραφές-και-έναρξη-μαθημάτων-στην-σχολή-βυζαντινής-μουσικής-της-Ιεράς-Μητρόπολης-Φιλίππων-Νεαπόλεως-και-Θάσου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, προγραμματίζεται και η έναρξη των μαθημάτων της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της τοπικής μας Εκκλησίας.
Η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές της, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να αποκτήσουν επίσημο ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
Οι εγγραφές ήδη εξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίον θα τελέσει ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κ.Στέφανος την ΤΡΙΤΗ 26-9-2023 και ώρα 7 το απόγευμα στο προαύλειο του ιερού Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.
Οι ενδιαφερόμενοι από την Καβάλα και τους Φιλίππους δύνανται καθημερινώς να απευθύνονται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (επί των οδών Μητροπολίτου Προκοπίου και Παλαιολόγου γωνία), ενώ οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή του Νέστου δύνανται να απευθύνονται στον ιερό Ναό αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών και την Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Την Τρίτη 26/9 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη

Την-Τρίτη-26/9-τα-εγκαίνια-του-εκλογικού-κέντρου-του-υποψηφίου-Δημάρχου-Θάσου-Λευτέρη-Κυριακίδη

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Την Τρίτη 26/9 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου…

Σας καλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της δημοτικής μας παράταξης, “ΣΥΜΠΡΑΞΗ Ευθύνης” για τον Δήμο Θάσου, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 μ.μ., στο Λιμένα Θάσου (Π. Μελά & Θεαγένους γωνία – «πρώην κατάστημα Καφές & Καρπός Δ. Μανίτσα»).

Λευτέρης Κυριακίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα