Connect with us

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Δεν μένω κολλημένος στο 2019»

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-«Δεν-μένω-κολλημένος-στο-2019»

«Ούτε τα μέλη της παράταξής μας αλλά ούτε κι εγώ προσωπικά, «μένω κολλημένος» στο 2019! Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις, ειδικά με την πανδημία, είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Έτσι η διοίκηση της πρέπει να προσαρμόσει τον ρόλο της στις αναγκαιότητες και στις προοπτικές που απασχολούν τον πολίτη. Κατά συνέπεια και η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη τύπου στην Καβάλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης, κάνοντας απολογισμό της δράσης της, 1,5 χρόνο πριν τις.

Ο κ. Τοψίδης υπενθύμισε ότι στις εκλογές του 2019 η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκέντρωσε ένα ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 50%! (49,3%, για την ακρίβεια) και πρόσθεσε:

«Η Περιφερειακή Σύνθεση από την ίδρυσή της αποτέλεσε μία έκπληξη! Αρχικά, κανείς δεν περίμενε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησα το 2019, θα έφτανε στις εκλογές… ! Πάρα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συγκέντρωνε ένα τόσο υψηλό ποσοστό! Αν αναλογιστείτε την κομματική υποστήριξη της άλλης παράταξης, την θέση της διοίκησης που κατείχε, μπορείτε να εκτιμήσετε κι εσείς και ο κάθε πολίτης, το μέγεθος της επιτυχίας.

Εκτιμώντας από μία σχετικά ικανή απόσταση το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, μπορούμε να αναλογιστούμε πως οδηγηθήκαμε στην επιτυχία αυτή ακόμη κι αν εντελώς οριακά, δεν είχαμε την εκλογική νίκη.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας της επιτυχίας δεν ήταν ούτε η στελέχωση του ψηφοδελτίου, ούτε το πρόσωπο του επικεφαλής, ούτε η χρονική συγκυρία. Η αλήθεια είναι ότι η παράταξή μας πέτυχε γιατί συνάντησε την προθυμία και την θετική αποδοχή της κοινωνίας. Οι πολίτες είδαν, άκουσαν, υιοθέτησαν το εγχείρημα μίας ανεξάρτητης παράταξης -της παράταξής μας- και σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. Έτσι, η «Περιφερειακή Σύνθεση» ταυτίστηκε με τις αναγκαιότητες και τις επιθυμίες των πολιτών».

Είπαμε με ειλικρίνεια στον πολίτη ότι σημασία δεν έχει μόνο το ποιο χρώμα θα «βάψει τον χάρτη» το βράδυ των αποτελεσμάτων αλλά αν ένας νέος Περιφερειάρχης μπορεί να δουλέψει και να πετύχει ένα έργο που να αφορά τον πολίτη και την περιοχή όπου ζει. Είναι η επιλογή ανάμεσα στην επιτυχία και την ανεπάρκεια!

Αν ένας Περιφερειάρχης δεν μπορεί, με τις δικές του δυνάμεις, να εκλεγεί, τότε πως μπορεί να εμπνεύσει ή να παράγει έργο;

Θέλω, όμως να σας πω, με ειλικρίνεια, ότι ούτε τα μέλη της παράταξής μας αλλά ούτε κι εγώ προσωπικά, «μένω κολλημένος» στο 2019!

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις, ειδικά με την πανδημία, είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Έτσι η διοίκηση της πρέπει να προσαρμόσει τον ρόλο της στις αναγκαιότητες και στις προοπτικές που απασχολούν τον πολίτη. Κατά συνέπεια και η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά!

Χωρίς, όμως, να αποβάλλει τα χαρακτηριστικά της ανεξάρτητης παράταξης αλλά και χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις αρχές με τις οποίες λειτουργεί. Έχουμε, έτσι, διαρκώς «ανοιχτά» τα μάτια μας και τα αυτιά μας και βρισκόμαστε, πάντα, σε στενή επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες.

Αλλά, δυστυχώς υπάρχει «κάτι» που δεν εξελίσσεται! Δεν παρακολουθεί τις αναγκαιότητες του πολίτη! Δεν αφουγκράζεται τις προοπτικές! Όλοι, εύκολα, αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι στον Περιφερειάρχη και στο σύνολο που απαρτίζει την διοίκηση της περιφέρειας.

Δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον μέχρι η διοίκηση να αντικατασταθεί. Τόσο αυτή, όσο και οι πρακτικές και η λογική της.

Μάλιστα είναι προφανές και πρέπει να λεχθεί ότι η περιφέρεια μας, εξαιτίας της διοίκησης και του Περιφερειάρχη, καθίσταται όλο και πιο απόμακρη, όλο και πιο αδιάφορη για τους πολίτες».

Διεκπεραιωτική λογική και έλλειψη φαντασίας

Για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο κ. Τοψίδης είπε ότι διακατέχεται από στενά διεκπεραιωτική λογική και έλλειψη φαντασίας.

«Ο Περιφερειάρχης είτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από έργο που δεν είναι δικό του αλλά κυβερνητικό, είτε όπου έχει πραγματική εμπλοκή έχει ξεπεράσει κάθε όριο ολιγωρίας, παραλείψεων και καθυστερήσεων», σημείωσε ο κος Τοψίδης ασκώντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα στελέχη της οποίας έχουν πλέον αποδείξει την ανικανότητα τους να διοικήσουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κος Τοψίδης άσκησε συγκεκριμένη κριτική στα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης της Περιφέρειας με εμπεριστατωμένες αναφορές ενώ περιέγραψε και την θετική πρόταση της Περιφερειακής Σύνθεσης για τον τρόπο λειτουργίας μίας ευρωπαϊκής, σύγχρονης και αποδοτικής Περιφέρειας. «Η ΑΜΘ, η Περιφέρειά μας δικαιούται μία διαφορετική πορεία», τόνισε με έμφαση.

«Πιστεύουμε στο τρίπτυχο «Συνέπεια», «Όραμα», «Δουλειά»! και δεν κάνουμε «Αγγαρεία»! Πιστεύουμε ότι η πολιτική έχει ήθος και ηθική!» υπογράμμισε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κος Τοψίδης, αναφέροντας «κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό του μισθού. Ας απολογηθούν στους πολίτες… Ας απολογηθούν στους ανέργους…. Η κοινωνία τους αποδοκιμάζει ήδη και αυτό θα το βιώσουν στον κατάλληλο χρόνο» ενώ κατέληξε δεσμευόμενος ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συνεχίσει τη δυναμική πορεία της, έως το νικηφόρο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών «επειδή κίνητρο μας είναι η προσφορά στη κοινωνία, πυξίδα μας είναι μια περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, γιατί ο ρεβανσισμός δεν έχει θέση στην πολιτική μας, οι δολοπλοκίες δεν μας αφορούν, οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και συντελούν στην σύνθεση και τη συνεργασία και οι πολίτες αντιλαμβάνονται την παρουσία μας στην καθημερινότητα τους, ο συνδυασμός μας παραμένει δυνατός, όσο συνεχίζει να τιμά της αξίες του και όχι τα πρόσωπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τον κο Τοψίδη πλαισίωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης στην ΠΕ Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος και Αλ. Ιωσηφίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη-για-τις-Πανελλαδικές-εξετάσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε επιτυχία, να έχετε  πίστη στις δυνάμεις σας και να αγωνίζεστε πάντα για τα όνειρα σας! Οι εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή σας όμως δεν τελειώνει σε αυτές. Ο δρόμος ανοίγεται μπροστά σας και είναι πάντα γεμάτος νέες ευκαιρίες και προκλήσεις!

                                                                                    Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

                                                                                                   Αλέξης Πολίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Αθανάσιος Τσώνης: Mας δικαίωσε o στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Αθανάσιος-Τσώνης:-mας-δικαίωσε-o-στρατηγικός-σχεδιασμός-για-τον-τουρισμό

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας / Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη»

«Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον Τουρισμό ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τουριστικές αγορές έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, σχολιάζοντας τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί. Έχουμε πληρότητα στις περισσότερες περιοχές. Θα είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στα δυο νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βλέπουμε μια αυξητική τάση και σε τουριστικές αγορές που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με νούμερα που είναι ανοδικά. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μπορεί μεν η κρουαζιέρα να αφορά την Καβάλα, όμως οι τουρίστες θα κινηθούν και στην Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα άνθρωποι που έρχονται για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και δεν βρίσκουν κατάλυμα, κλείνουν στην Π.Ε. Ροδόπης. Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη. Οπότε με πυρήνες κάποιες περιοχές ξεκινάμε και αναπτύσσουμε και λιγότερα τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, ώστε να φανεί πραγματικά το αποτέλεσμα σε όλη την Π.Α.Μ.Θ.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Σε ερώτηση τέλος για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θάσου – Σαμοθράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, απάντησε: «Ασκούνται πιέσεις, κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Είναι νωρίς θεωρώ ακόμη. Στον Τουρισμό ο σχεδιασμός γίνεται καιρό πριν, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες δουλεύουμε, ώστε σε βάθος χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα, να μπουν και νέες αεροπορικές συνδέσεις, όπως και ακτοπλοϊκές. Η διασύνδεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Ένα-μεγάλο-ευχαριστώ-στον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Ημέρα:

Εκ μέρους του ΑΟ Μαχητές Ελευθερούπολης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη ο οποίος για ακόμη μια φορά είναι δίπλα μας τοποθετώντας προειδοποιητικό φανάρι, σήμανση και διαγράμμιση στις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος των Μαχητών στο Ν. Συρράκο, που είναι παρεμβάσεις ουσίας, οι οποίες συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και στην προστασία τόσο των αθλητών μας όσο και των πολιτών!!! Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σου έργο!!!

Νότης Καρασάββας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Πέθανε βρέφος 9 μηνών

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ένα κοριτσάκι 9 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Καβάλας την…

Η Αλάνα της Ηρακλείτσας και το “μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης” της ΑΜΘ

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ο κ. Κώστας Λαλένης με αφορμή την συζήτηση που…

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,…

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να…

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Γιάννης Σιαπέρας

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην…

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Γιάννης Σιαπέρας

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Γιάννης Σιαπέρας

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε…

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα