Connect with us

Νέα Θάσου

«Τραβάει» κι άλλο η τουριστική περίοδος στη Θάσο

«Τραβάει»-κι-άλλο-η-τουριστική-περίοδος-στη-Θάσο

Ικανοποιητική είναι η τουριστική εικόνα της Θάσου τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη στο νησί έχουν πολλούς τουρίστες που τους επισκέπτονται αεροπορικώς καθώς οι Βαλκάνιοι τουρίστες μειώνονται σταδιακά.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Θάσος συνεχίζει να έχει κόσμο παρά τη μικρή κάμψη που οφείλεται στο γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει και στις γειτονικές χώρες από τις οποίες μας επισκέπτονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που έρχεται, όπως ζευγάρια, ηλικιωμένοι αλλά και πολλοί επισκέπτες που έρχονται μέσω αεροδρομίου και αυτόν τον καιρό που δεν υπάρχουν τόσοι Βαλκάνιοι, αυτοί καλύπτουν το κενό. Έχουμε αγορές που δουλεύουμε χρόνια αλλά και νέες ανερχόμενες αγορές. Μην ξεχνάμε την Αγγλία και τη Γερμανία, την Αυστρία, τις σκανδιναβικές χώρες, την Πολωνία που είναι πολύ δυνατή αγορά για όλη τη Ελλάδα και για τη Θάσο τα τελευταία χρόνια. Έχουμε τις χώρες της Βαλτικής, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, έχουμε την Ολλανδία. Είναι οι τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς και κάνουν διακοπές στη Θάσο συνεισφέροντας σημαντικά στα εισοδήματα του τόπου και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου που θέλουμε να αναπτύξουμε.
Καλώς ή κακώς οι Βαλκάνιοι τουρίστες καταλαμβάνουν το χώρο κι έτσι οι Ευρωπαίοι δεν βρίσκουν διαθέσιμα καταλύματα στις τιμές που θα ήθελαν. Οι Βαλκάνιοι πληρώνουν περισσότερο, οπότε και οι τοπικοί επιχειρηματίες προτιμούν να δώσουν τα καταλύματά τους στους Βαλκάνιους, διότι πρώτον δεν υπάρχει ο μεσάζων του τουριστικού γραφείου και δεύτερον οι τιμές που πληρώνουν οι Βαλκάνιοι είναι σαφώς μεγαλύτερες μιας και εστιάζουν περισσότερο στο να έρχονται Ιούλιο και Αύγουστο και όχι τις άλλες περιόδους».
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ
Για την επόμενη χρονιά είπε ότι «αυτή ξεκινάει πριν ακόμη ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος. Ξεκινάει από το Μάιο και τον Ιούνιο όταν γίνονται οι συμφωνίες για την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι ένα σχετικό ρίσκο για μας τους επιχειρηματίες διότι τους επισκέπτες που φιλοξενήσαμε φέτος από τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη, κάναμε τις συμφωνίες το Μάιο, όταν δεν γνωρίζαμε την ακρίβεια, την αύξηση του ρεύματος, των πρώτων υλών και αυτό για μας είναι ένα θέμα. Και παρ’ ό,τι είχαμε αρκετούς μεγάλους τζίρους, εντούτοις μας προβληματίζει η ακρίβεια διότι δεν μας αφήνει περιθώρια κέρδους ώστε να ανακάμψουμε από τις προβληματικές χρονιές της πανδημίας».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

ΔΕΔΑ:-Εκδήλωση-για-την-ενεργοποίηση-του-δικτύου-διανομής-φυσικού-αερίου-στην-Καβάλα-την-Τετάρτη-27-Σεπτεμβρίου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα…

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στην σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Εγγραφές-και-έναρξη-μαθημάτων-στην-σχολή-βυζαντινής-μουσικής-της-Ιεράς-Μητρόπολης-Φιλίππων-Νεαπόλεως-και-Θάσου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, προγραμματίζεται και η έναρξη των μαθημάτων της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της τοπικής μας Εκκλησίας.
Η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές της, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να αποκτήσουν επίσημο ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
Οι εγγραφές ήδη εξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίον θα τελέσει ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κ.Στέφανος την ΤΡΙΤΗ 26-9-2023 και ώρα 7 το απόγευμα στο προαύλειο του ιερού Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.
Οι ενδιαφερόμενοι από την Καβάλα και τους Φιλίππους δύνανται καθημερινώς να απευθύνονται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (επί των οδών Μητροπολίτου Προκοπίου και Παλαιολόγου γωνία), ενώ οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή του Νέστου δύνανται να απευθύνονται στον ιερό Ναό αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών και την Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Την Τρίτη 26/9 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη

Την-Τρίτη-26/9-τα-εγκαίνια-του-εκλογικού-κέντρου-του-υποψηφίου-Δημάρχου-Θάσου-Λευτέρη-Κυριακίδη

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Την Τρίτη 26/9 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου…

Σας καλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της δημοτικής μας παράταξης, “ΣΥΜΠΡΑΞΗ Ευθύνης” για τον Δήμο Θάσου, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 μ.μ., στο Λιμένα Θάσου (Π. Μελά & Θεαγένους γωνία – «πρώην κατάστημα Καφές & Καρπός Δ. Μανίτσα»).

Λευτέρης Κυριακίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα