Connect with us

Καβάλα

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Τι-απαιτεί-ο-δήμος-Καβάλας-από-τους-δημότες-για-την-πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που οφείλουν να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς και οι πολίτες, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων, Κυριάκος Σταυρίδης και Αλέξης Γούλας αντίστοιχα, και ο Προϊστάμενος Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Τσακαλίδης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Η συνεργασία των πολιτών με τους αρμόδιους φορείς και η εφαρμογή των νόμων της ελληνικής πολιτείας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο και τις κατοικίες μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Νομίζω ότι αν φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όπως τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και το φετινό καλοκαίρι”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: “Πρέπει να κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι, όσα κάναμε τις προηγούμενες χρονιές.

Καθαρίζουμε τις αυλές, φροντίζουμε για την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης γύρω από τα σπίτια μας και απομακρύνουμε τα εύφλεκτα υλικά, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε την πρόσβαση στις οικίες στις πυροσβεστικές δυνάμεις, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καθαρίσει τα σημεία που βρίσκονται σχολεία ή άλλα δημοτικά κτήρια.

Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα ενημερώσουμε άμεσα τόσο τους Πρόεδρους των δημοτικών κοινοτήτων, όσο και τους Συλλόγους της πόλης, για όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΟΥΛΑΣ: “Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε το αυτονόητο. Εκτός από τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, πρέπει να εκπαιδεύσουμε την οικογένειά μας για τον τρόπο που θα αντιδράσει αν παραστεί ανάγκη.

Οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στη σχετική πυροσβεστική διάταξη. Η εκπόνηση ενός σχεδίου διαφυγής είναι πλέον επιβεβλημένη”.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ: “Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου (1/5/2014 – 31/10/2024), οι πολίτες είμαι υποχρεωμένοι να συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις και να προχωρήσουν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας.

Για τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα, σε δάση, δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγμένες αναδασωτέες εκτάσεις και εντός ακτίνας 300 μέτρων από αυτές ή βρίσκονται μέσα σε πάρκα άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, οι ιδιοκτήτες τους έχουν την υποχρέωση να συντάξουν Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι τις 10.05.2024 και εν συνεχεία, μέχρι τις 10.06.2024, πρέπει να υποβάλλουν Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας.

Όσον αφορά την πυροπροστασία των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους

Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων

Αραίωση θαμνώδους βλάστησης

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου και θα καταλογίσει στους υπόχρεους πρόστιμο και δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέχρι τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρίζονται το Έντυπο Αξιολόγησης της επικινδυνότητας, η Έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα και η Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας του ιδιοκτήτη, τα προαναφερόμενα στοιχεία υποβάλλονται εις διπλούν σε έντυπη μορφή στον οικείο Δήμο. Οι Πολίτες δύναται να εκτιμήσουν εάν το ακίνητο τους εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία ακινήτων, ανατρέχοντας στους χάρτες που βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

ΚΑΒΑΛΑ

https://kavala.gov.gr/…/1-%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE…

ΛΥΔΙΑ, ΚΡΗΝΙΔΕΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΖΥΓΟΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ

https://kavala.gov.gr/…/2-%CE%9B%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE…

ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ, ΛΙΜΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

https://kavala.gov.gr/…/3-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE…

ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ, ΠΑΛΗΟ

https://kavala.gov.gr/…/4-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE…

ΧΑΛΚΕΡΟ, ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ, ΛΕΥΚΗ

https://kavala.gov.gr/…/5-%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Καβάλα:-Σύλληψη-17χρονου-για-ομοφοβική-επίθεση-σε-21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών νεαρού συνελήφθη ένας 17χρονος στην Καβάλα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης και η σύλληψη έγινε από λιμενικούς.

Την προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Καλοκαίρι-ταλαιπωρίας-με-διακοπές-ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω / Ο ΔΕΔΔΗΕ άφησε χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Τον μπελά τους έχουν βρει στον δήμο Παγγαίου το φετινό καλοκαίρι με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, αλλά και τις πτώσεις της τάσης. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο παραλιακό μέτωπο, ενώ απότοκο αυτής της κατάστασης ήταν και η αναβολή της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος περιέγραψε πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος.

«Η νέα ημερομηνία της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα…»

«Είναι περίοδος αιχμής και πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα των παραλιακών οικισμών και ειδικότερα της Νέας Περάμου. Βλέπουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος ή πτώσης της τάσης, ενώ  υπάρχει βέβαια και ένα πρόβλημα και εντός του Κάστρου με την μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος εντός αυτού κι έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αναβάλλουμε, να μεταθέσουμε, για άλλη ημερομηνία την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης. 

Χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο Παγγαίου, λόγω έλλειψης προσωπικού του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το έργο είναι πληρωμένο από πέρυσι τον Οκτώβριο!

«Βέβαια με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στα Κάστρα ή στην Νέα Πέραμο, αλλά και σε διάφορα έργα που εκτελεί, όπως στην Ελευθερούπολη, όπου ξεκινούμε να κάνουμε πεζοδρόμηση και υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο Παγγαίου. Ο εργολάβος που κάνει την πεζοδρόμηση έσκαψε, αλλά ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. μας καθυστερεί πάρα πολύ στο να κάνει την υπογειοποίηση των καλωδίων, μια διαδικασία που είναι πληρωμένη από τον περσινό Οκτώβριο! Και βλέπουμε τώρα στο κέντρο της πόλης απέναντι από το δημαρχείο σκαμμένα χαντάκια και να μην υπάρχει ένας εργάτης να δουλεύει, γιατί προφανώς τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν επαρκούν και αυτή την περίοδο, καθώς ασχολούνται με τις διάφορες βλάβες που προκύπτουν», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

«Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν…»

«Υπάρχουν όντως μεγάλα προβλήματα το φετινό καλοκαίρι και πρέπει να δούμε πώς θα επιλυθούν. Οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν με το δίκιο τους οι άνθρωποι, το έργο δεν προχωράει. Στα Κάστρα αναβάλουμε τη συναυλία, όταν γίνονται διακοπές ρεύματος στην Νέα Πέραμο, φοβούνται οι άνθρωποι για αλλοίωση των προϊόντων τους στα ψυγεία. Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο. Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν», υπογράμμισε καταληκτικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Δήμος-Θάσου:-Μαζέψτε-ομπρέλες-και-καθίσματα-από-τις-παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.

Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα