Connect with us

Νέα Θάσου

Την ανάγκη κατασκευής ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην άκρη της πόλης, επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας

Την-ανάγκη-κατασκευής-ενός-νέου-Αστυνομικού-Μεγάρου-στην-άκρη-της-πόλης,-επισημαίνει-η-Ένωση-Αστυνομικών-Υπαλλήλων-Καβάλας

Οι εικόνες που επικρατούν στο Αστυνομικό Μέγαρο δεν είναι εικόνες σύγχρονης πολιτείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκο Ίμβρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αφορμή για τη δήλωσή ου αυτή υπήρξε μια προηγούμενη που έκανα στην τηλεόραση του Center σχετικά με την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου αστυνομικού μεγάρου στην Καβάλα. Κι επειδή πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, είπαμε και δημόσια, καθώς αυτή είναι και απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, να ζητήσουμε επίσημα, εγγράφως, να συναντηθούμε με τους υποψήφιους δημάρχους και να δεσμευτούν δημόσια, αν θέλουν ή όχι, να προχωρήσουν τις ενέργειες, εφόσον εκλεγούν δήμαρχοι προκειμένου αυτό το αστυνομικό μέγαρο που έχει χτιστεί το 1970 μέσα στο κέντρο της πόλης, να φύγει στην άκρη του αστικού ιστού. Έτσι θα μπορέσει, επιτέλους, να αποσυμφορηθεί και το κέντρο από άποψη κυκλοφοριακού και να αποκτήσει η Αστυνομία μας ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο διότι αυτό φτιάχτηκε πριν 53 χρόνια, υπό άλλες συνθήκες. Οι υπηρεσίες που δημιουργούνται συνεχώς είναι πολλές με συνέπεια να μην μπορούν να στελεχωθούν και οι ίδιες, με τελευταία αυτή της ενδοοικογενειακής βίας.

Τώρα το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στο γραφείο των διαβατηρίων που θα υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα κυρίως από συμπατριώτες μας από το εξωτερικό που θέλουν να ανανεώσουν το διαβατήριό τους, οι συνθήκες και για τους ίδιους τους πολίτες είναι απαράδεκτες. Σε έναν χώρο 2Χ2 κάθονται και περιμένουν στη σειρά πάρα πολλοί άνθρωποι μέσα στη ζέστη. Είναι μια εικόνα που δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το θέμα του προσωπικού είπε ότι «έχει γίνει μια προσπάθεια που έχει ευοδωθεί τουλάχιστον τη τελευταία τριετία ως προς το αεροδρόμιο και τη Θάσο όπου βγαίνουν οι αποσπάσεις του καλοκαιριού και είναι σε ικανοποιητικό βαθμό. Το πρόβλημα παραμένει στις Υπηρεσίες του Ορφανίου και της Νέας Περάμου όπου δεν έρχεται η ενίσχυση παρ’ όλο που εκεί το σημείο χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται. Θα δημιουργηθούν εκεί ξενοδοχεία τα επόμενα χρόνια, τα Σαββατοκύριακα γεμίζει από κόσμο, αλλά δυστυχώς η ενίσχυση εκεί δεν έχει έρθει. Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαμε εκεί σημαντικά συμβάντα με ανθρωποκτονίες και πυροβολισμούς. Είναι συμβάντα τα οποία δείχνουν ότι η εγκληματικότητα μεταφέρεται στην περιοχή, είναι εισαγομένη από άλλες περιοχές και θα πρέπει η Αστυνομία να το δει πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

ΔΛΤ Θάσου: Παραχώρηση χρήσης χώρων αρμοδιότητας ΔΛΤ Θάσου 2025

ΔΛΤ-Θάσου:-Παραχώρηση-χρήσης-χώρων-αρμοδιότητας-ΔΛΤ-Θάσου-2025

Ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων χρήσης χώρων αρμοδιότητας Δ.Λ.Τ. Θάσου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ανακλίντρων – ξαπλωστρών προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες Αποφάσεις του Δ.Σ. του «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».
Τονίζεται ότι η χρήση Χώρων πριν την έκδοση της Απόφασης του Δ.Σ. θεωρείται αυθαίρετη.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένα δικαιολογητικά στα γραφεία του Δ.Λ.Τ. Θάσου στο κτήριο του Καλογερικού.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Φωτοαντίγραφο άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος/ Γνωστοποίηση λειτουργίας.
  3. Δημοτική Ενημερότητα μη οφειλής προς τον Δήμο Θάσου.
  4. Βεβαίωση μη οφειλής στο Δ.Λ.Τ Θάσου.
  5. Τοπογραφική αποτύπωση όπου να απεικονίζεται η θέση του καταστήματος και ο χώρος που αιτείστε ο οποίος θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού. Ο χώρος που δύναται να παραχωρηθεί θα είναι εντός του τετραπλεύρου που σχηματίζεται από την προβολή της πρόσοψης της επιχείρησης στην ακτογραμμή τις κάθετες που βαίνουν από αυτήν και 4 μέτρα απόσταση από την ακτογραμμή. Οι χώροι οι οποίοι θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι με ευκρίνεια διαχωρισμένοι κατά χρήση, σε περίπτωση δηλαδή που θα τοποθετηθούν είτε τραπεζοκαθίσματα είτε ομπρέλες και ανάκλιντρα είτε και τα δύο ήδη.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ.
Μανίτσας Δημήτριος

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Ξεκινά ένα μεγάλο έργο συντήρησης – αποκατάστασης της λειτουργικότητας αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων της Π.Ε. Καβάλας

Ξεκινά-ένα-μεγάλο-έργο-συντήρησης-–-αποκατάστασης-της-λειτουργικότητας-αντιπλημμυρικών-έργων-και-καθαρισμού-της-κοίτης-των-ρεμάτων-της-ΠΕ.-Καβάλας

Μια μεγάλη περιβαλλοντική επέμβαση έχει δρομολογηθεί από την Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Καβάλας προκειμένου να μην επαναληφθούν δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος και να υπάρξει η αναγκαία επιμέλεια για την προστασία των κατοίκων της Π.Ε. Καβάλας και της Π.Ε. Θάσου.

Συνολικά 1.000.000 κυβικά φερτών υλικών αναμένεται να μετακινηθούν προκειμένου να αποκατασταθεί η γεωμετρία και η λειτουργικότητα των αντιπλημμυρικών έργων και ο καθαρισμός της κοίτης των ρεμάτων της Π.Ε. Καβάλας και της Π.Ε. Θάσου, με την δαπάνη να φτάνει τα 2.000.000 ευρώ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Μαρτίου και να ολοκληρωθεί σε διάστημα έως 27 μήνες και παράλληλα με τον καθαρισμό θα υπάρχει η διαθεσιμότητα συνεργείων και για κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης, κύρια στην αντιπυρική προστασία.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο κτήριο της Π.Ε. Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Κυπραίος, η Προϊσταμένη κ. Αθανασία Γανίτη και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας, ΕΡΓΟΚΑΤ ΑΤΕ κ. Σακκελαρίου.

«Η νομοθεσία μετέφερε την αρμοδιότητα της αστυνόμευσης και την ευθύνη για την συντήρηση και τον καθαρισμό των ρεμάτων της χώρα, στις Περιφέρειες, με μια απόφαση που δεν συνοδεύτηκε από την παραχώρηση των αναγκαίων πόρων. Αυτό σημαίνει ότι ως Περιφέρεια ΑΜΘ – όπως και οι άλλες περιφέρειες της χώρας – είμαστε αναγκασμένοι να περικόπτουμε πόρους από άλλες δράσεις και άλλα έργα που σχεδιάζαμε, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, αφενός γιατί μας το επιβάλει αφενός ο νόμος και αφετέρου οι ανάγκες της κοινωνίας. Για να γίνουν αυτές εργασίες απαιτείται τόσο επιπλέον χρηματοδότηση, όσο και προσωπικό. Δεν υπάρχουν αυτά τα αναγκαία στοιχεία, αλλά επειδή υπάρχει μια πραγματικότητα που πρέπει να την διαχειριστούμε, προγραμματίσαμε αυτό το έργο. Είναι μια σημαντική οικονομική δαπάνη, την οποία επωμιζόμαστε για να γίνει το έργο του καθαρισμού των ρεμάτων. Να τονίσω ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα καθαρίσει όσα ρέματα είναι προτεραιότητα. Δεν μπορούν να καθαριστούν τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει ο νομός Καβάλας, αυτό είναι αδύνατον. Ο καθαρισμός θα γίνει με βάση τις προτεραιότητες που θα καθορίσει η Δ/νση Τεχνικών Έργων, οι οποίες θα προσδιορίζονται με τεχνικά κριτήρια, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα προστασίας, ανθρώπων και περιουσιών. Υπάρχουν ρέματα που έχουν να καθαριστούν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, θα απομακρύνουμε την βλάστηση και τα φερτά υλικά που προκύπτουν από την υδραυλική δραστηριότητα των ρεμάτων και όχι τα υλικά που προέρχεται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες, σκουπίδια, χωματερές κα. Το έργο της αναδόχου εταιρίας θα εκτελεστεί ταυτοχρόνως από δύο συνεργεία, το πρώτο με μεγάλα μηχανήματα για τον καθαρισμό της μεγάλης διατομής ρεμάτων και ένα δεύτερο με μικρά μηχανήματα για να καθαρίζεται η κοίτη μικρότερων ρεμάτων» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τα ρέματα του Παληού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το κύριο στοιχείο είναι η μέριμνα για την αντιπλημμυρική αλλά και αντιπυρική προστασία. Το έργο αυτό συνδυάζεται και με το έργο καθαρισμού, για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά και την άρδευση της δυτικής διώρυγας της Πεδιάδας του Νέστου, για το οποίο η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει διαθέσει ήδη 1.600.000 ευρώ. Τέλος τον επόμενο μήνα αναμένουμε να συμβασιοποιήσουμε δυο ακόμη έργα, το πρώτο αφορά ασφαλτικά με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ και παρά το γεγονός ότι είναι ένας μεγάλος προϋπολογισμός δεν επαρκή για τα εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων της Π.Ε. Καβάλας, ενώ έχουμε και ένα μικρότερο έργο με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ για την συντήρηση του Εθνικού οδικού δικτύου».

Κλείνοντας την παρουσίαση του έργου ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ότι «Βλέπετε ότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες με όσα μέσα και πόρους διαθέτουμε. Το έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ότι έχουμε σημαντικά ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούμε, ενώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έχει λήξει και αναμένουμε το νέο την επόμενη χρονιά. Κάτω από δύσκολες συνθήκες όλη η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια, με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη κ. Χρ. Τοψίδη προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Υπό την εγγύηση και την δυναμική της διοίκησης του Χρ. Τοψίδη, συνεχίζουμε την προσπάθεια σε όλους τους τομείς».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης από 11-03-2025 έως 17-11-2024

Τροποποίηση-χρονικής-περιόδου-απαγόρευσης-χρήσης-πυρός-στις-εκτάσεις-που-αναφέρονται-στο-πεδίο-εφαρμογής-της-9/2024-Πυροσβεστικής-Διάταξης-από-11-03-2025-έως-17-11-2024

Κατόπιν του υπ. αριθμ. 556/Φ.702.15/11-03-2025 εγγράφου του Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την τροποποίηση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης της οποιασδήποτε χρήσης πυρός, ενημερώνουμε για την απαγόρευση της οποιασδήποτε χρήσης πυρός, από 11-03-2025 έως 17-03-2025, για τις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης, όσον αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Π.Ε. Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, και Έβρου και τις νήσους Θάσο και Σαμοθράκη.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα