Connect with us

Νέα Θάσου

Τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας

Τελετή-ορκωμοσίας-του-Δημάρχου,-των-Δημοτικών-Συμβούλων-και-των-Προέδρων-και-Μελών-των-Δημοτικών-Κοινοτήτων-του-Δήμου-Καβάλας

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας. Μετά την τέλεση της δέησης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Σας καλωσορίζω στην τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας.
Καταρχάς, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ για την παραχώρηση του μεγάλου αμφιθεάτρου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σημερινή τελετή.

Η επιλογή του χώρου συμβολίζει την εκπεφρασμένη βούλησή μας να ενδυναμώσουμε την εκπαιδευτική, ερευνητική, επιστημονική και διοικητική συνεργασία των δύο φορέων.
Ο Δήμος Καβάλας, στο μέτρο του δυνατού και με βάση τα χαρακτηριστικά που ενέχει ο ρόλος του, θα σταθεί αρωγός στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής για τα ανώτατα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους χιλιάδες συμπολίτες μας που έδωσαν τη δυνατότητα σε εμένα και τους συνεργάτες μου, να ολοκληρώσουμε το έργο μας στο Δήμο Καβάλας μέσα στην επόμενη πενταετία, κάνοντας πράξη όσα έχουμε παρουσιάσει από την αρχή της θητείας μας και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η καθαρή εντολή της 15ης Οκτωβρίου, δεν αποτελεί λευκή επιταγή.
Είναι σε κάθε περίπτωση μία έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν την παρελθούσα τετραετία, για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και προόδου του Δήμου Καβάλας και να σβηστούν οι όποιες διαχωριστικές γραμμές στο δυτικό άκρο της πόλης και στην ανατολική είσοδό της.

Ωστόσο, υπάρχει η λογική προσδοκία από το σύνολο του εκλογικού σώματος, διότι σ΄ αυτό απευθυνόμαστε την επόμενη μέρα των εκλογών, να ενισχύσουμε το πλέγμα των υποδομών σε όλους τους τομείς τόσο στην πόλη, όσο και στις δημοτικές κοινότητες, και να βελτιώσουμε έτι περαιτέρω την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί.
Έχουμε πλέον την εμπειρία όχι μόνο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες ή αντιξοότητες ενσκήψουν το επόμενο διάστημα, αλλά και να προχωρήσουμε σε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και πρακτικές, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε, όπως και την περίοδο 2019 – 2023, κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για τον εκσυγχρονισμό και την αισθητική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος Καβάλας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Καβάλας, όσο θα έχω την τιμή να υπηρετώ τους συμπολίτες μου από τη θέση του Δημάρχου, θα διοικείται με σύνεση και αποφασιστικότητα. Με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι καιροί και με ειλικρινή εκδήλωση ταπεινότητας.

Οι εκλογές τελείωσαν πριν από δύο μήνες. Το κοντέρ έχει μηδενίσει. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία και να φανούμε συνεπείς στις υποσχέσεις μας.

Γνωρίζω την ποιότητα των καβαλιωτών που εκτέθηκαν στην μάχη των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσουν με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον της πόλης. Έτσι, λοιπόν, πέρα από την εποικοδομητική κριτική, περιμένω και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις και οι ακραίες συμπεριφορές, δεν έχουν καμία θέση ούτε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και στον δημόσιο διάλογο.

Η διασφάλιση μιας καλύτερης προοπτικής για το Δήμο Καβάλας και μόνο αυτή, πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους μας.

Φίλες και φίλοι,

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους οι νέες διοικήσεις των Δήμων, θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που υπάρχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Κυβέρνηση διόρθωσε τις αστοχίες του παρελθόντος και έδωσε το δικαίωμα στους νικητές των εκλογών να διοικήσουν με ευρεία πλειοψηφία, επαναφέροντας τη λογική και την κανονικότητα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, άλλαξε σε σημαντικό βαθμό και το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων, με την κατάργηση επιτροπών και νομικών προσώπων, την καθιέρωση δεικτών ποιότητας και παρακολούθησης των επιδόσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη διεξαγωγή ειδικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε δύο μήνες για τον έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης.

Αν και οι περισσότερες αλλαγές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ενισχύουν τους όρους διαφάνειας και σταθερής λογοδοσίας των τοπικών αρχόντων, υπάρχουν σημεία που βρίθουν ασαφειών και απαράδεκτων υπερβολών.

Η σχεδόν οριζόντια κατάργηση κάποιων φορέων, όπως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, δεν γινόταν να μας βρει σύμφωνους. Ωστόσο, παρά την αντίθετη θέση που εξέφρασαν τα θεσμικά μας όργανα, έχει ήδη συντελεστεί με πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις περιφέρεις στους Δήμους, χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας, οι οποίες απασχολούν εσχάτως και την ΚΕΔΕ, ο Δήμος Καβάλας κάνει εδώ και καιρό την απαραίτητη προεργασία για να προσαρμοστεί στο νέο τοπίο που διέπει τους ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα, υλοποιεί χωρίς καμία παρέκκλιση, το σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας.
Έχουμε ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία κατασκευής ενεργειακής κοινότητας, η οποία θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων στο Δήμο Καβάλας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρέχουμε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε 2.500 οικονομικά ασθενέστερους συνδημότες μας.

Είμαστε από τους πρώτους σε απορροφητικότητα δήμους στην επικράτεια και έχουμε προωθήσει την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων αξίας 186 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας πόρους από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στη ΔΕΥΑΚ βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα έργα 99 εκατ. ευρώ, με σημαντικότερα αυτά της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και της αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας.

Με τα υπόλοιπα 87 εκατ. ευρώ προχωρήσαμε στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, στην ανάπλαση των πλατειών Καπνεργάτη και Ποταμουδίων, στην αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Νικολάου, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυεκίου Κρηνίδων και του 1ου ΕΠΑΛ, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Καβάλα και το Νέο Ζυγό και σε μία σειρά παρεμβάσεων που άλλαξαν την εικόνα του Δήμου μας.

Μέχρι το τέλος της επόμενης πενταετίας θα ολοκληρωθεί η βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η αισθητική – λειτουργική αναβάθμιση της Θεοδώρου Πουλίδου, του Φάρου και του Ασανσέρ στην Παναγία, η ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την ακτή της Καλαμίτσας και από τα σφαγεία μέχρι τα νεκροταφεία, η ανάπλαση του χώρου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED, η δημιουργία σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η κατασκευή νέων παιδικών χαρών και μικρών κήπων σε γειτονιές της Καβάλας, η δημιουργία πράσινων σημείων και γωνιών ανακύκλωσης, οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και η σύναψη τοπικών πράσινων συμφωνιών μεταξύ Δήμου, κοινωνικών φορέων και επιχειρήσεων.

Ο μακρύς κατάλογος των έργων της περιόδου 2024-2028, περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου 1.000 θέσεων στο Περιγιάλι, την κατασκευή νέου μουσικού γυμνασίου – λυκείου, την κατασκευή νέου οδικού άξονα από τη Στρατολογία μέχρι τα δημοτικά κοιμητήρια, την κατασκευή δικτύου ομβρίων και λυμάτων, τη ριζική αναβάθμιση του βιολογικού της Καβάλας, την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στο Παληό, τη ριζική ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς, την ανακαίνιση του δημοτικού ωδείου και την ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου Καβάλας (Δημοτική Καπναποθήκη).

Στη δεύτερη περίοδο της θητείας μας, θα ενισχύσουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΑΠΗ, θα προχωρήσουμε στη διεύρυνση της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων και στη δημιουργία νέων, όπως στο Παληό, θα δημιουργήσουμε τα κέντρα διημέρευσης ατόμων με αναπηρία και ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την παραχώρηση των δημοσίων τμημάτων στον Προφήτη Ηλία και στην περιοχή κάτω από το νοσοκομείο.

Όσα σας ανέφερα, αποτελούν ένα μέρος μόνο του συνολικού μας προγράμματος.
Με την επάρκεια των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης και το άριστο επίπεδο γνώσεων των υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε.

Κυρίες και Κύριοι,

Στην προηγούμενη ορκωμοσία, τον Αύγουστο του 2019, στον επίλογο της ομιλίας μου, επισήμανα ότι η Καβάλα μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αξιοποιώντας το πολλά υποσχόμενο έμψυχο δυναμικό της και τα προτερήματα που της χαρίζει η γεωγραφική της θέση, θα είναι μια διαφορετική πόλη το 2023.

Νομίζω πως οι βάσεις για να μη διαψευστεί η πρόβλεψη μου, έχουν ήδη τεθεί.

Το όραμα που είχε ο «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» για την Καβάλα από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά.

Τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει με τους συνδημότες μας, θα την τιμήσουμε στο ακέραιο.
Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνουμε άξιοι συνεχιστές ενός πολύ σημαντικού έργου που παρήχθη στην πόλη από ορισμένους προκατόχους μας.

Άλλωστε, ο Λευτέρης Αθανασιάδης έβαλε πολύ ψηλά την πήχη για όλους μας.

Ήρθε η ώρα να νιώσουμε τη δύναμη που είχαν τα λόγια του Βασίλη Βασιλικού και να πιστέψουμε περισσότερο στις διαχρονικές μας παρακαταθήκες: «Πόλις. Πολίτης. Πολιτική. Πολιτισμός. Τα τέσσερα καλά της μοίρας μας. Που εμείς τα γεννήσαμε πρώτοι».

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν η πρώην Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο εκπρόσωπος του ΔΙΠΑΕ, Λυκούργος Μαγκαφάς και ο επανεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το ΔΣ του Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-το-ΔΣ-του-Πανθασιακού-Συλλόγου-Επαγγελματιών

Σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του νεοσύστατου Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θάσου κ. Μαρκιανού Ιωάννη.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν αφενός θέματα που απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών και των μελών του, αφετέρου οι δυνατότητες της στενής συνεργασίας του Συλλόγου με τον Δήμο της Θάσου, ενόψει και της έναρξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Με χαρά υποδεχθήκαμε τους εκπροσώπους του Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών, με τους οποίους, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, θέσαμε τις βάσεις μια υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος του τόπου μας»

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Θάσου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης, έτους 2024

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου και φέτος, στα πλαίσια της εκπαίδευσης όλων των
εμπλεκομένων στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, προέβη στην Ετήσια Εκπαίδευση για την
Αντιμετώπιση Θαλάσσιας Ρύπανσης της Τοπικής Εθελοντικής Ομάδας, τόσο σε Θεωρητικό όσο
και Πρακτικό επίπεδο, την Τετάρτη 27/03 και την Πέμπτη 28/03 αντίστοιχα, στοχεύοντας στην
επιμόρφωση της Τοπικής Εθελοντικής Ομάδας, με σκοπό να είναι στην πράξη δυνατή η
αντιμετώπιση ενός πραγματικού συμβάντος.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Εταιρείας "ΜΕΤΟΠΗ- ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ", την οποία εμπιστευόμαστε τα τελευταία χρόνια σε όλα τα
θέματα που άπτονται του Περιβάλλοντος, με το πρόγραμμα να υλοποιείται, όπως είχε αρχικά
ανακοινωθεί:
Επομένως, τις πρωινές ώρες της 27 ης Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Θεωρητική Εκπαίδευση
της Ομάδας Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Θάσου σε κατάλληλη αίθουσα του κτηρίου “Καλογερικό”.

 

 

Κατά τη διάρκειά της μεταξύ άλλων, αναλύθηκαν βασικές έννοιες επί των ρυπάνσεων που
απειλούν τη θάλασσα, παρουσιάστηκε η οργάνωση του Δ.Λ.Τ. Θάσου για την αντιμετώπιση
περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, τα πιθανά σενάρια ρύπανσης, ο Αντιρρυπαντικός
εξοπλισμός που υπάρχει στο Νησί μας στους Λιμένες της Θάσου και του Βαθέως, οι τρόποι
χρήσης και η μεθοδολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για κάθε ένα από αυτά τα
εξειδικευμένα υλικά, ενώ προβλήθηκε και VIDEO με αντίστοιχη εκπαίδευση άλλου φορέα στην
Ελλάδα.

 

Τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας (28 η Μαρτίου 2024), πραγματοποιήθηκε η Πρακτική
Εκπαίδευση της Ομάδας Αντιρρύπανσης στο Λιμένα Θάσου (Μαρίνα), κατά τη διάρκεια της
οποίας αρχικά έλαβε χώρα επίδειξη των υλικών και μέσων αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης
που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. καθώς και έμπρακτη εκπαίδευση στον τρόπο χρήσεως των απορροφητικών
υλικών, ανάλογα με το είδος της ρυπογόνου ουσίας.

 

Eν συνεχεία οργανώθηκε και εκτελέστηκε η Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, με τη
συμμετοχή στελεχών του Α’ Λιμενικού Τμήματος Θάσου, του Κ.Λ. Καβάλας, στελεχών του Δ.Λ.Τ.
Θάσου, αλλά και πλήθους εθελοντών.
Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε εμφάνιση κηλίδας η οποία προήλθε από διαρροή
Πετρελαίου Diesel από Ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο ελλιμενιζόταν στον εν λόγω Λιμένα
(Μαρίνα).
Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η άμεση ενεργοποίηση του εγκεκριμένου από το Κεντρικό
Λιμεναρχείο Καβάλας Σχεδίου Αντιρρύπανσης και το απαραίτητο μήκος πλωτών φραγμάτων
μεταφέρθηκε άμεσα από το Container αποθήκευσής του, στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί η
υποτιθέμενη ρύπανση.

Η Ομάδα ενήργησε τάχιστα και με τη βοήθεια της λέμβου Εθελοντή, κατάφερε να εγκλωβίσει
την κηλίδα η οποία είχε σχετικά επεκταθεί, τοποθετώντας το πλωτό φράγμα πέριξ των Σκαφών
όπου αυτή είχε εντοπιστεί, με τη βοήθεια και τις υποδείξεις των δύο (2) εκπαιδευτών μας και με
σκοπό η ρύπανση να περιοριστεί εντός αυτών.

 

Αμέσως μετά το εν λόγω Πλωτό φράγμα αγκυροβολήθηκε Επιχειρησιακά με δύο (2) σετ
αγκυροβολίων, ενέργεια η οποία θεωρείται απολύτως απαραίτητη για να επιτευχθεί η μέγιστη
χωρητικότητα Πετρελαιοειδών εντός του φράγματος.

 

Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν τα κατάλληλα απορροφητικά φράγματα στις άκρες των πλωτών
φραγμάτων, εκεί όπου υπάρχει πάντα ένα κενό μεταξύ αυτών και του προβλήτα ή του
κρηπιδώματος, όπου αυτά είναι προσδεδεμένα σε κατάλληλες δέστρες.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην Άσκηση έπαιξε η λέμβος η οποία διατέθηκε και φέτος από τον
εθελοντή Αλιέα Άγγελο Κουτράκη, ο οποίος κάθε χρόνο συμμετέχει και στις εκπαιδεύσεις αλλά
και σε όλα τα πραγματικά συμβάντα.

 

Μετά την περισυλλογή της κηλίδας με τη χρήση των κατάλληλων απορροφητικών υλικών τα
οποία διαθέτει το Δ.Λ.Τ., σημάνθηκε το πέρας της Άσκησης.

 

Τα πλωτά φράγματα ρυμουλκήθηκαν και πάλι με τη βοήθεια της λέμβου του Εθελοντή Αλιέα, και
εν συνεχεία επανατοποθετήθηκαν στο Container, όπου είναι μόνιμα αποθηκευμένα και
Επιχειρησιακά συνδεδεμένα, αφού ξεπλύθηκαν πρώτα με γλυκό νερό.

Δια του παρόντος, ως Πρόεδρος του ΔΣ του Δ.Λ.Τ. Θάσου, ευχαριστώ θερμά όλους όσους
συμμετείχαν στην ανωτέρω Εκπαίδευση, κυρίως για το σθένος, την ευαισθησία και την διάθεση

για μάθηση που επέδειξαν, με σκοπό να μπορέσουμε πράγματι να προστατεύσουμε το ευρύτερο
θαλάσσιο περιβάλλον, από τυχόν ρυπάνσεις που μπορεί να συμβούν.

 

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Μανίτσας Δημήτριος

 

 

Continue Reading

Νέα Θάσου

Σε αναμονή νέων ασθενοφόρων είναι το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας

Σε-αναμονή-νέων-ασθενοφόρων-είναι-το-Σωματείο-Εργαζομένων-ΕΚΑΒ-Καβάλας

Για το θέμα της ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

”Υπήρχε ένα πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον προηγούμενο περιφερειάρχη τον κ. Μέτιο το 2021, στη διάρκεια της πανδημίας του covid, σύμφωνα με το οποίο το Ε.Κ.Α.Β. θα έπαιρνε ειδικό εξοπλισμό με κάψουλες για τους ασθενείς με covid τότε, αλλά και ασθενοφόρα περίπου 26 οχήματα, 20 απλά και 6 κινητές μονάδες”, ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

”Είμαστε στο 2024, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα εκείνο το πρόγραμμα και πιθανότατα πλέον να μην ισχύει. Τα όσα γράφηκαν είναι πιθανόν μία συνέχεια του τότε προγράμματος που επανέρχεται, επειδή τότε δεν είχε υλοποιηθεί σε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως είναι αυτό του 2021 -2027, για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτά τα ασθενοφόρα. Δεν θα πω αν θα τα πάρουμε, γιατί και τότε λέγαμε ότι τα παίρναμε όπως και εξοπλισμό και τελικά δεν τα πήραμε. Φυσικά και χρειαζόμαστε αυτά τα ασθενοφόρα. Τα προηγούμενα τα είχαμε πάρει πριν από περίπου 7 – 8 χρόνια, είναι καταπονημένα, δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, οπότε είναι καιρός σιγά σιγά να αρχίσει να γίνεται και μία ανανέωση του στόλου, διότι είμαστε και παράρτημα”, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσιτσιλικάκης.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

”Πολλές φορές αναγκαζόμαστε και δανείζουμε ασθενοφόρα και στη Δράμα και στις Σέρρες, κάποιες φορές δανείζουμε και στη Θάσο που είναι οι τομείς του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, με αποτέλεσμα να μένουνε εμείς χωρίς ασθενοφόρα. Έρχεται το καλοκαίρι και πρέπει να κάνουμε κι εμείς τώρα τα αδύνατα δυνατά, ούτως ώστε να συντηρήσουμε αυτά που έχουμε και να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι προθεσμίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός και κατ’ επέκταση όλη αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να πάρουμε τα νέα ασθενοφόρα”, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

”Εκτός από αυτό γνωρίζουμε ότι τρέχει ακόμα ένα πρόγραμμα για την ενέργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, το ψάχνουμε και αυτό, είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις που βρισκόμαστε στην ”Παιδόπολη”, μέσω προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. Είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να απορροφηθούν από τη στιγμή που δίνονται για κάποιο λόγο και εμείς κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα