Connect with us

Νέα Θάσου

Τα δίνει όλα ο Πολίτης για τους πολίτες- Ασφαλτοστρώσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Νομό Καβάλας

Τα-δίνει-όλα-ο-Πολίτης-για-τους-πολίτες-Ασφαλτοστρώσεις-σε-εθνικό-και-επαρχιακό-οδικό-δίκτυο-στο-Νομό-Καβάλας

Για τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, και θα συνεχιστούν, σε ένα μεγάλο τμήμα τού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενημέρωσε με συνέντευξη χθες (10/7) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Συγκεκριμένα, όλο το προηγούμενο διαστημα υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας ασφαλιστικές εργασίες, καθώς και συντήρησης οδοστρώματος, συνολικά σε 25.300 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας τού Εθνικού Οδικού Δικτύου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, καθώς και σε 34.640 τ.μ. του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στο χερσαίο τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, κόστους επίσης 1.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα τμήματα στα οποία ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις είναι τα κάτωθι:

ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 • Τμήμα της υπ΄αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης, πριν την είσοδο της Νέας Καρβάλης.
 • Τμήμα της υπ΄αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης στη ΒΙ.ΠΕ., έως τον κόμβο Πετροπηγής.
 • Τμήματα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Αμφίπολης, μεταξύ του Κοκκινοχώματος και της Ελευθερούπολης.

Το έργο θα συνεχιστεί σε τμήμα της υπ΄αριθμ.2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 • Τμήματα της 11ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης.
 • Τμήμα της 10ης επαρχιακής μεταξύ της Γαληψού και Ορφανίου.
 • Τμήματα της 6ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του κόμβου της Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης με την 6η επαρχιακή οδό μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου.
 • Τμήμα της 16ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του οικισμού Αγίου Χριστοφόρου και των ορίων του νομού Δράμας.
 • Τμήμα στην παραλιακή Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.
 • Τμήμα της Εθνικής Οδού Καβάλας – Δράμας.

Επισημαίνεται ότι το έργο θα συνεχιστεί σε τμήματα της 10ης Επαρχιακής Οδού μεταξύ του κόμβου Μυρτοφύτου έως τη Φωλεά, και μεταξύ της Κάρυανης προς το Ορφάνι.
Επίσης θα ασφαλτοστρωθεί και τμήμα της 11ης Επαρχιακής Οδού μετά τη Νικησιάνη προς τα όρια του νομού Σερρών.

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στην Θάσο, σε συνολικά 54.775 τ.μ. του οδικού της δικτύου.
Επίσης, είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Οκτώβριο, ανάλογες – κατασκευαστικές και βελτιωτικές – παρεμβάσεις και σε επιπλέον 4.800 τ.μ. επιφανείας στους δρόμους του νησιού.

Ο κ. Πολίτης επισήμανε ότι “πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας”, σημειώνοντας πως έχει ήδη αιτηθεί την διεύρυνση του προαναφερθέντος εργολαβικού αντικειμένου με στόχο να αυξηθούν τα διαθέσιμα χρήματα και να γίνουν επιπλέον ασφαλτοστρώσεις.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα επαναδημοπρατηθεί αντίστοιχο έργο στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καβάλας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πρόσθεσε ότι στην πορεία υλοποίησης των έργων υπήρξαν εμπόδια και δυσκολίες με ενστάσεις, αλλά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, από τον οποίο κινδύνευσε η υλοποίηση δύο εξ’ αυτών.

Όλες οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν με συντονισμένες ενέργειες, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Πολίτης η δραστική βελτίωση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καβάλας είναι ύψιστης προτεραιότητας και θα συνεχιστεί.

Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, και τον αναπληρωτή προϊστάμενό της Κώστα Κουνάκο που ήταν παρών στην συνέντευξη, για τις άοκνες προσπάθειές τους, με δεδομένη και την έλλειψη προσωπικού.

Από την πλευρά του ο κ. Κουνάκος διευκρίνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις συνοδεύονται πάντα και άμεσα από νέες διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, συμπληρώνοντας πως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, παρά την έλλειψη προσωπικού, καταβάλλει διαρκή και μεγάλη προσπάθεια για την καλή κατάσταση ενός οδικού δικτύου 700 χιλιομέτρων.

Συνεχάρη και εκείνος με την σειρά του τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, οι οποίοι, όπως τόνισε, υπερβάλλουν εαυτούς για να φέρνουν εις πέρας κάθε φορά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Thassos Art Project με τη συμμετοχή οκτώ καταξιωμένων εικαστικών

thassos-art-project-με-τη-συμμετοχή-οκτώ-καταξιωμένων-εικαστικών

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου, με την υποστήριξη του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνεται με την παράλληλη στήριξη του περιοδικού Fresh Thassos Stories και την βοήθεια του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρι Παρασχούδη, το πρώτο Thassos Art Project με την συμμετοχή 8 καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών.

Το Thassos Art Project είναι μία καινοτόμα εικαστική και πολιτιστική δράση καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο ίδιος ο τόπος, το ίδιο το νησί. Οι οκτώ εικαστικοί που συμμετέχουν εμπνεύστηκαν από της παραλίες, το βουνό, την ιστορία και τον πολιτισμό του σμαραγδένιου νησιού και παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου στο Καλογερικό, αυτό το κτήριο στολίδι που βρίσκεται στον Λιμένα.

Πιο αναλυτικά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Μελίνα Γιαλαμά, Μαρία Γενιτσαρίου, Λένα Μορφογένη, Αθανασία Ίρις Γιαξίδη, Νάντια Σκορδοπούλου, Βασιλική Δευτεραίου, Σωτηρία Αλεβίζου και ο Σταύρος Κοτσιρέας.

Η ομάδα των εικαστικών έχει στο ενεργητικό της συνολικά πάνω από 150 ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε πάνω από 400 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές φουάρ (εκπροσωπώντας την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων).

Τα έργα τους στα πλαίσια του Thassos Art Project έγιναν επίσης εικαστικές αφίσες και πολυτελείς cart postal και μοιράστηκαν σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού για να δοθούν στους επισκέπτες ως δώρο. Το QR code που είναι εκτυπωμένο πάνω στις αφίσες και τις cart postal μεταφέρουν επίσης τον θεατή σε έναν ολοκληρωμένο δίγλωσσο τουριστικό οδηγό που έχει όλα όσα μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην πανέμορφη Θάσο. Τέλος επιλεγμένα έργα τους έχουν τυπωθεί σε καμβά μεγάλου μεγέθους για να τοποθετηθούν στα πλοία της ΑΝΕΘ που εκτελούν το δρομολόγιο Κεραμωτής – Λιμένα.

«Στην έκθεση αυτή οι καλλιτέχνες ήταν ελεύθεροι να εκφραστούν με ότι υλικό ήθελαν δισδιάστατο ζωγραφικά, όλοι δημιούργησαν από δύο έργα. Είναι έργα εμπνευσμένα από το νησί και ο καθένας εκφράστηκε με το δικό του τρόπο σε καμβά ή στο χαρτί», όπως είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο εικαστικός Σταύρος Κοτσιρέας, τονίζοντας τη σημασία του πολιτισμού.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Φιλοξενία βρεφών και νηπίων στον βρεφονηπιακό σταθμό της ΙΜΦΝΘ -Ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Φιλοξενία-βρεφών-και-νηπίων-στον-βρεφονηπιακό-σταθμό-της-ΙΜΦΝΘ-Ένταξη-στο-επιδοτούμενο-πρόγραμμα-ΕΣΠΑ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, εν όψει του νέου σχολικού έτους 2024-2025 η τοπική μας Εκκλησία φροντίζει για την διασφάλιση των απαραιτήτων προϋποθέσεων για την ομαλὴ λειτουργία του Ἐκκλησιαστικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Κιτσικοπούλειο» και την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε αυτόν.
Οι εγγραφὲς για την ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία παιδιών ανέργων ή αυτοαπασχολουμένων ή εργαζομένων μητέρων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2024-2025», έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως την 1η Αυγούστου 2024, ώστε εν τέλει να αναρτηθούν από την ΕΕΤΑ οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα για τις περιπτώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτησή τους με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά τροφεία, όπως, άλλωστε, επιτάσσει και ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του Ιδρύματος.
Οι ενδιαφερόμενοι Γονείς παιδιών από οκτώ (8) έως σαράντα τεσσάρων (44) μηνών δύνανται να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Σταθμού, στην περιοχή του Βύρωνος πλησίον του ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Καβάλας και στον αριθμό τηλεφώνου 2510. 244817, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (https://www.eetaa.gr) για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.-

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μακάριος Λαζαρίδης: Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδιαμε επιβατηγά πλοία

Μακάριος-Λαζαρίδης:-Να-μπορούν-τα-ΑμεΑ-να-ταξιδέψουν-άνετα-και-χωρίς-εμπόδιαμε-επιβατηγά-πλοία

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Να παρέχεται στους συμπολίτες μας ΑμεΑ το πλήρες φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών χωρίς διακρίσεις, στεγανά και αναίτιες απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους με επιβατηγά πλοία, ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με θέμα: «Δυνατότητα των ΑμεΑ να μπορούν να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία».

Όπως επισημαίνει, «οργή και θλίψη προκαλεί η εικόνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αφορά παιδί ΑμεΑ να ταξιδεύει επί 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής – Θάσου».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, «φαίνεται να μην τηρήθηκαν οι σχετικές συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, από τη στιγμή που το πλοίο δεν διέθετε την αναγκαία ράμπα. Κάτι όμως που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το αυτονόητο δικαίωμα του παιδιού και της μητέρας του που το συνόδευε, να ταξιδέψουν σε φυσιολογικές συνθήκες, ισότιμες με των υπολοίπων επιβατών».

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες απαράδεκτες εικόνες, εάν είναι στις προθέσεις του η υποχρεωτική εγκατάσταση στα επιβατικά πλοία ραμπών και ανελκυστήρων για τα ΑμεΑ και αν θα αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι ναυτιλιακές εταιρίες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Λαζαρίδη:

Προς: Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη

Θέμα: Δυνατότητα των ΑμεΑ να μπορούν να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία

Οργή και θλίψη προκαλεί η εικόνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αφορά παιδί ΑμεΑ να ταξιδεύει επί 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής – Θάσου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να μην τηρήθηκαν οι σχετικές συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, από τη στιγμή που το πλοίο δεν διέθετε την αναγκαία ράμπα.

Κάτι όμως που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το αυτονόητο δικαίωμα του παιδιού και της μητέρας του που το συνόδευε, να ταξιδέψουν σε φυσιολογικές συνθήκες, ισότιμες με των υπολοίπων επιβατών.

Χρέος μας είναι να παρέχεται σε αυτούς τους συμπολίτες μας το πλήρες φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών χωρίς διακρίσεις, στεγανά και αναίτιες απαγορεύσεις.

Και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνάδει με αυτό.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

 1. Τι προτίθεστε να κάνετε, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες απαράδεκτες εικόνες;
 2. Είναι στην πρόθεσή σας η υποχρεωτική εγκατάσταση στα επιβατικά πλοία ραμπών και ανελκυστήρων για τα ΑμεΑ, που θα συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
 3. Γενικότερα, μήπως θα πρέπει να υπάρξουν όλοι οι κατάλληλοι μηχανισμοί και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας με επιβατηγά πλοία;
 4. Προτίθεστε να αυστηροποιήσετε το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι ναυτιλιακές εταιρίες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα