Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Αγγελικής Δεληκάρη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Παππά, για θέματα που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, είχε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Η κυρία Δεληκάρη έθεσε στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που της μεταφέρθηκαν από τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου του προσωπικού του Σώματος.

Σε μία Περιφερειακή Ενότητα όπως της Καβάλας και Θάσου, η οποία έχει αυξημένες ανάγκες καθόλη τη διάρκεια του έτους – κι όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο – με σημαντικό φόρτο αφίξεων/αναχωρήσεων σκαφών (επιβατηγά, κρουαζιερόπλοια κ.α.) η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού παραμένει επιτακτική. Ο κ. Παππάς άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε η κυρία Δεληκάρη, άλλωστε το Υπουργείο γνωρίζει τα προβλήματα και στέκεται στο πλευρό των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Η Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη λιμενικού τμήματος στη Θάσο, αίτημα που αναγνώρισε ως δίκαιο ο Υφυπουργός. Όπως τόνισε από τη μεριά του ο κ. Παππάς στην κυρία Δεληκάρη, η ενίσχυση του προσωπικού του Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ. θα προχωρήσει με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου, τόσο μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Σχολή Λιμενοφυλάκων), όσο και μέσα από στοχευμένες προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων μέσα στο έτος 2024, στο πλαίσιο πάντοτε του δημοσιονομικού χώρου.
Μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Δεληκάρη δήλωσε «είμαι δίπλα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Ο ρόλος που διαδραματίζουν είναι καίριος, γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Κώστας Μανίτσας: Με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή

Κώστας-Μανίτσας:-Με-σχεδιασμό-και-αποτελεσματικότητα-εξασφαλίζουμε-πόρους-από-κάθε-δυνατή-πηγή

«Μέριμνά μας είναι στο τέλος της θητείας μας να αφήσουμε πολύ καλές υποδομές για το νησί μας», επισήμανε σχετικά σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, μ’ αφορμή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επιχορήγηση της  Δ.Ε.Υ.Α . Θάσου με το ποσό των 115.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ραχωνίου από Αϊ Γιάννη έως παλαιό ελαιοτριβείο».

Να επισημανθεί ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι η τρίτη που επιτυγχάνει ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή…»

«Είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή. Δεν υπήρχε δίκτυο καθόλου και κάνουμε αυτήν την επέκταση με νέο δίκτυο, αγωγούς, νέες δεξαμενές. Είναι συνέχεια των δύο έργων που κατεβάσαμε νέα δίκτυα από τις πηγές μέχρι και τις δεξαμενές. Συνεχίζουμε με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας. 

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη χρηματοδοτήσεις της Α’ και Β’ Φάσης

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Ραχωνίου συνολικού μήκους περίπου 1.600 μέτρων. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 195.920 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση Τμημάτων Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Α’ Φάση)» το 2021 και η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 198.400 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Β’ Φάση)»  το 2022.

Πολλά τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το Ραχώνι μαζί με τη Σκάλα του, είναι σε δυναμικότητα κτισμάτων και υποδομών το δεύτερο σημείο του νησιού σε ανάπτυξη μετά τον κόλπο Σκάλα Παναγία – Σκάλα Ποταμιάς. Επίσης υπογράμμισε ότι πάρα πολλά έργα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Αναφέρθηκε ακόμη και στην επίσκεψη στο νησί του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/5) μαζί με όλο το επιτελείο του. «Κάναμε έναν πολύ καλό συντονισμό για το επόμενο Ε.Σ.Π.Α., βάζοντας προτεραιότητες. Είμασταν έτοιμοι για αυτήν την επίσκεψη και συγκροτημένα καταθέσαμε τις προτεραιότητες μας σε όλο το επιτελείο. Θετικοί ήταν, είχαμε έτοιμες μελέτες τεκμηριωμένες κοντά στα 9 εκ. ευρώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Αντικατάσταση τμημάτων του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου

Αντικατάσταση-τμημάτων-του-εξωτερικού-δικτύου-ύδρευσης-του-οικισμού-Αγίου-Γεωργίου-Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου» (ΦΑΣΗ B’)», συνολικής δαπάνης 172.608,00 €  με ΦΠΑ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το έργο ενοποιεί την υδροδότηση της δεξαμενής στη θέση Αγ. Γεώργιος από τη πηγή Λούστ και αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη θέση του μειωτή V3 στον κόμβο Ν95 έως την πηγή Λούστ, καθώς το υλικό κατασκευής του υφιστάμενου αγωγού είναι αμίαντος και εμφανίζει συχνές βλάβες κατά τη λειτουργία του.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Το παρόν έργο αποτελεί την Β΄ φάση του ευρύτερου έργου που αφορά την ύδρευση του οικισμού Αγίου Γεωργίου και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η χρηματοδότηση του συνόλου του έργου προέρχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο και τους κατοίκους της».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Θάσο

Με-τους-καλύτερους-οιωνούς-ξεκινά-η-τουριστική-περίοδος-στη-Θάσο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

Η κίνηση στη Θάσο είναι ήδη αυξημένη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες, κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί, όπως τονίζει η κ. Πολυμέρου, τη συγκεκριμένη περίοδο.

«Έχουμε φοβηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως οι προκρατήσεις είναι φουλ…»

«Είχε πάρα πολλά χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί το Πάσχα είναι και σχετικά νωρίς φέτος, δεν είναι δηλαδή κοντά στις πρώτες αφίξεις των γκρουπ, οπότε ναι, είναι λίγο περίεργο, θετικά περίεργο όμως. Έχει αρκετό κόσμο το νησί, περιμένουμε κι άλλο από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά και ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς είναι η αλήθεια για τη φετινή τουριστική περίοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρου.

«Πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, καλώς εχόντων των πραγμάτων και δεδομένων των τωρινών συνθηκών. Έχουμε φοβηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως οι προκρατήσεις είναι φουλ, έχει αρχίσει σιγά σιγά να ανοίγει η αγορά του νησιού», συμπλήρωσε ακόμη η περιφερειακής σύμβουλος Θάσου.

Αρχές Μαΐου έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες – Υπάρχει περίπτωση να έχουμε και αρκετούς Τούρκους

Σύμφωνα πάντα με την κ. Πολυμέρου αρκετά ξενοδοχεία, όχι όμως τα περισσότερα, έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά το Πάσχα.

«Ετσι κι αλλιώς αρχές Μαΐου έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες. Έχω ακούσει ότι μετά το Πάσχα, που είναι περίοδος ραμαζανιού, υπάρχει περίπτωση να έχουμε και αρκετούς Τούρκους, οπότε δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να ευχηθώ για να ξεκινήσουμε τόσο θετικά. Η αγορά της Τουρκίας είχε πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα είχαμε αρκετούς είναι καλοί πελάτες, είναι θετικό ότι έστω και δειλά δειλά επανέρχονται», σημείωσε σχετικά η κ. Πολυμέρου.

«Χρειάζεται προγραμματισμός και πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κρουαζιέρα στη Θάσο…»

Όσον αφορά την κρουαζιέρα και αν μπορεί να έχει κάποιο όφελος και η Θάσος, η περιφερειακή σύμβουλος Α.Μ.Θ. τόνισε: «Σε όλη την Ελλάδα είναι σπάνια τα λιμάνια όπου μπαίνουν τα κρουαζιερόπλοια. Τα περισσότερα είναι αρόδο. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον από τις εταιρείες, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί είναι κάτι που δεν γίνεται από τον έναν μήνα στον άλλο. Χρειάζεται προγραμματισμός και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται και θέλει να το πετύχει αυτό και θέλει να ξαναγυρίσουν τα κρουαζιερόπλοια στη Θάσο είμαι εγώ. Όχι να σταματήσουν από την Καβάλα, αλλά και στις δυο περιοχές ταυτόχρονα».

Η έλλειψη προσωπικού το αρνητικό και δισεπίλυτο πρόβλημα για τους ανθρώπους του τουρισμού

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της έλλειψης προσωπικού, η Μαρία Πολυμέρου επισήμανε: «Αυτό όντως δεν είναι το θετικό σημείο, αλλά το αρνητικό για όλους τους επιχειρηματίες. Εξακολουθεί και φέτος να υπάρχει πρόβλημα με το εργατικό δυναμικό. Τι να κάνουμε; Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε την όποια δυσκολία προκύπτει. Θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μην πέσει η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Ας ελπίσουμε πως είναι κάτι που θα λυθεί και οι εργαζόμενοι θα εμπιστευτούν τον τουριστικό κλάδο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα