Connect with us

Νέα Θάσου

Σε κατάμεστη αίθουσα από Καβαλιώτες, αλλά και φίλους έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας

Σε-κατάμεστη-αίθουσα-από-Καβαλιώτες,-αλλά-και-φίλους-έγινε-η-κοπή-της-Βασιλόπιτας-του-Σωματείου-Φίλοι-Παιδόπολης-Άγιος-Γεώργιος-Καβάλας

Το Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00 πμ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, σε μια κατάμεστη αίθουσα από Καβαλιώτες, αλλά και φίλους από άλλους Νομούς, έγινε η πρώτη εκδήλωση «κοπή Βασιλόπιτας» του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας. Συμμετείχαν αρκετοί από τους νέους που στηρίζει το Σωματείο, πολλοί φίλοι, μέλη και εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.
Το 2024 συμπληρώνονται δεκατρία (13) χρόνια εθελοντικής, σημαντικής και ουσιαστικής προσφοράς προς τα Παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού (Π.Π.Π. Καβάλας, πρώην Παιδόπολη) και τους Νέους /-ες Ενήλικες που αποκόπτονται απότομα από το υποστηρικτικό – προστατευτικό περιβάλλον του Φορέα όπου για χρόνια ζούσαν, καλούμενα να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής χωρίς να έχουν κάποιον να τους στηρίζει.

Ο Πατέρας Χερουβίμ, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ανέφερε ότι «η υποστήριξη και η ενασχόληση με τα παιδιά πάντα είναι σημαντική και ωφέλιμη, συνεχάρη το Σωματείο για το μεγάλο και σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια …».
Επιπλέον την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκφράσανε τη συμπαράστασή τους: η Βουλευτής της ΝΔ κυρία Αγγελική Δεληκάρη, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κύριος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος κύριος Θεόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης κύριος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας κύριος Ιωάννης Προμούσας, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κύριος Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κύριος Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, η πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας και Πρόεδρος του Λύκειου Ελληνίδων Καβάλας κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου, Πρόεδροι και Μέλη πολλών Συλλόγων της πόλης μας, ενδεικτικά και με τυχαία σειρά αναφέρονται : Θασιακή Ένωση Καβάλας κύριος Κωνσταντίνος Χιόνης, Γιατροί του Κόσμου κυρία Άννα Γιοβανιού, Inner Weel κυρία Έφη Λοϊζά, Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας κύριος Μιχάλης Τσουλφίδης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής κύριος Απόστολος Λυκουρίνος, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας κυρία Ευαγγελία Οικονομίδου, Σώμα Οδηγισμού – Τοπικού Τμήματος Καβάλας κυρία Θώμη Αγγέλου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας κυρία Αντωνία Βαλασιάδου, Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας Αγγελική Δημητρακάκη, Σύλλογος Αλιευτικών Πλοίων Καβάλας κύριος Ιωάννης Μανιός, οι νεαρές/-οί ενήλικοι που στηρίζει το Σωματείο μας, Ανάδοχοι Γονείς, Γονείς που προχώρησαν σε παιδοθεσία από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος), πολλοί φίλοι και τα μέλη του κοινωνικού – εθελοντικού Σωματείου μας που είχαν την ευκαιρία μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα χαράς να συζητήσουν για τους σκοπούς και τους στόχους του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ που παραβρέθηκαν και κάλυψαν την εκδήλωση.

Από τον Πρόεδρο έγινε αναδρομή στην πλούσια και ουσιαστική δράση του Σωματείου μας. Ευχαρίστησε τους δωρητές και όλους όσους στηρίζουν το Σωματείο.
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους τους Ιατρούς που ανιδιοτελώς εξετάζουν και φροντίζουν παιδιά και νέους που υποστηρίζει το Σωματείο μας.
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρωτοποριακό και Υποδειγματικό Πρόγραμμα του Σωματείου: «Υποστήριξη Διαβίωσης Νεαρών Ενηλίκων που αποχωρούν από τα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ και η ένταξή τους στην Κοινωνία».
Ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις για το 2024, με κύριο στόχο την συνεργασία με τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας, την υποστήριξη των νέων που φιλοξενήθηκαν στα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ, την συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων Βόλου, τη συνεργασία με τους Φορείς και την Κοινωνία του Νομού μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσής μας για τα δώρα της Βασιλόπιτας και της κλήρωσης, τους κοσμηματοπώλες της πόλης μας : τον κύριο Δημήτριο Μαυρίδη και Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη «CONSTANTINOS» και τα Αρτοζαχαροπλαστεία Ανδρέα Σκλαρή για την χορηγία της ποικιλίας εδεσμάτων, και της Βασιλόπιτας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Thassos Art Project με τη συμμετοχή οκτώ καταξιωμένων εικαστικών

thassos-art-project-με-τη-συμμετοχή-οκτώ-καταξιωμένων-εικαστικών

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου, με την υποστήριξη του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνεται με την παράλληλη στήριξη του περιοδικού Fresh Thassos Stories και την βοήθεια του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρι Παρασχούδη, το πρώτο Thassos Art Project με την συμμετοχή 8 καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών.

Το Thassos Art Project είναι μία καινοτόμα εικαστική και πολιτιστική δράση καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο ίδιος ο τόπος, το ίδιο το νησί. Οι οκτώ εικαστικοί που συμμετέχουν εμπνεύστηκαν από της παραλίες, το βουνό, την ιστορία και τον πολιτισμό του σμαραγδένιου νησιού και παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου στο Καλογερικό, αυτό το κτήριο στολίδι που βρίσκεται στον Λιμένα.

Πιο αναλυτικά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Μελίνα Γιαλαμά, Μαρία Γενιτσαρίου, Λένα Μορφογένη, Αθανασία Ίρις Γιαξίδη, Νάντια Σκορδοπούλου, Βασιλική Δευτεραίου, Σωτηρία Αλεβίζου και ο Σταύρος Κοτσιρέας.

Η ομάδα των εικαστικών έχει στο ενεργητικό της συνολικά πάνω από 150 ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε πάνω από 400 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές φουάρ (εκπροσωπώντας την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων).

Τα έργα τους στα πλαίσια του Thassos Art Project έγιναν επίσης εικαστικές αφίσες και πολυτελείς cart postal και μοιράστηκαν σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού για να δοθούν στους επισκέπτες ως δώρο. Το QR code που είναι εκτυπωμένο πάνω στις αφίσες και τις cart postal μεταφέρουν επίσης τον θεατή σε έναν ολοκληρωμένο δίγλωσσο τουριστικό οδηγό που έχει όλα όσα μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην πανέμορφη Θάσο. Τέλος επιλεγμένα έργα τους έχουν τυπωθεί σε καμβά μεγάλου μεγέθους για να τοποθετηθούν στα πλοία της ΑΝΕΘ που εκτελούν το δρομολόγιο Κεραμωτής – Λιμένα.

«Στην έκθεση αυτή οι καλλιτέχνες ήταν ελεύθεροι να εκφραστούν με ότι υλικό ήθελαν δισδιάστατο ζωγραφικά, όλοι δημιούργησαν από δύο έργα. Είναι έργα εμπνευσμένα από το νησί και ο καθένας εκφράστηκε με το δικό του τρόπο σε καμβά ή στο χαρτί», όπως είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο εικαστικός Σταύρος Κοτσιρέας, τονίζοντας τη σημασία του πολιτισμού.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Φιλοξενία βρεφών και νηπίων στον βρεφονηπιακό σταθμό της ΙΜΦΝΘ -Ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Φιλοξενία-βρεφών-και-νηπίων-στον-βρεφονηπιακό-σταθμό-της-ΙΜΦΝΘ-Ένταξη-στο-επιδοτούμενο-πρόγραμμα-ΕΣΠΑ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, εν όψει του νέου σχολικού έτους 2024-2025 η τοπική μας Εκκλησία φροντίζει για την διασφάλιση των απαραιτήτων προϋποθέσεων για την ομαλὴ λειτουργία του Ἐκκλησιαστικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Κιτσικοπούλειο» και την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε αυτόν.
Οι εγγραφὲς για την ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία παιδιών ανέργων ή αυτοαπασχολουμένων ή εργαζομένων μητέρων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2024-2025», έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως την 1η Αυγούστου 2024, ώστε εν τέλει να αναρτηθούν από την ΕΕΤΑ οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα για τις περιπτώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτησή τους με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά τροφεία, όπως, άλλωστε, επιτάσσει και ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του Ιδρύματος.
Οι ενδιαφερόμενοι Γονείς παιδιών από οκτώ (8) έως σαράντα τεσσάρων (44) μηνών δύνανται να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Σταθμού, στην περιοχή του Βύρωνος πλησίον του ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Καβάλας και στον αριθμό τηλεφώνου 2510. 244817, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (https://www.eetaa.gr) για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.-

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μακάριος Λαζαρίδης: Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδιαμε επιβατηγά πλοία

Μακάριος-Λαζαρίδης:-Να-μπορούν-τα-ΑμεΑ-να-ταξιδέψουν-άνετα-και-χωρίς-εμπόδιαμε-επιβατηγά-πλοία

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Να παρέχεται στους συμπολίτες μας ΑμεΑ το πλήρες φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών χωρίς διακρίσεις, στεγανά και αναίτιες απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους με επιβατηγά πλοία, ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με θέμα: «Δυνατότητα των ΑμεΑ να μπορούν να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία».

Όπως επισημαίνει, «οργή και θλίψη προκαλεί η εικόνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αφορά παιδί ΑμεΑ να ταξιδεύει επί 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής – Θάσου».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, «φαίνεται να μην τηρήθηκαν οι σχετικές συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, από τη στιγμή που το πλοίο δεν διέθετε την αναγκαία ράμπα. Κάτι όμως που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το αυτονόητο δικαίωμα του παιδιού και της μητέρας του που το συνόδευε, να ταξιδέψουν σε φυσιολογικές συνθήκες, ισότιμες με των υπολοίπων επιβατών».

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες απαράδεκτες εικόνες, εάν είναι στις προθέσεις του η υποχρεωτική εγκατάσταση στα επιβατικά πλοία ραμπών και ανελκυστήρων για τα ΑμεΑ και αν θα αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι ναυτιλιακές εταιρίες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Λαζαρίδη:

Προς: Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη

Θέμα: Δυνατότητα των ΑμεΑ να μπορούν να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία

Οργή και θλίψη προκαλεί η εικόνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αφορά παιδί ΑμεΑ να ταξιδεύει επί 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής – Θάσου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να μην τηρήθηκαν οι σχετικές συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, από τη στιγμή που το πλοίο δεν διέθετε την αναγκαία ράμπα.

Κάτι όμως που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το αυτονόητο δικαίωμα του παιδιού και της μητέρας του που το συνόδευε, να ταξιδέψουν σε φυσιολογικές συνθήκες, ισότιμες με των υπολοίπων επιβατών.

Χρέος μας είναι να παρέχεται σε αυτούς τους συμπολίτες μας το πλήρες φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών χωρίς διακρίσεις, στεγανά και αναίτιες απαγορεύσεις.

Και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνάδει με αυτό.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Τι προτίθεστε να κάνετε, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες απαράδεκτες εικόνες;
  2. Είναι στην πρόθεσή σας η υποχρεωτική εγκατάσταση στα επιβατικά πλοία ραμπών και ανελκυστήρων για τα ΑμεΑ, που θα συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Γενικότερα, μήπως θα πρέπει να υπάρξουν όλοι οι κατάλληλοι μηχανισμοί και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας με επιβατηγά πλοία;
  4. Προτίθεστε να αυστηροποιήσετε το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι ναυτιλιακές εταιρίες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα