Connect with us

Οικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι ιδιοκτήτες κενών ακινήτων

ΠΟΜΙΔΑ:-Απαλλάσσονται-από-δημοτικά-τέλη-οι-ιδιοκτήτες-κενών-ακινήτων

Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι Ιδιοκτήτες κενών ακινήτων και επιπλέον απαλλάσσονται από το ψηφιακό τέλος συναλλαγής οι συνδρομές μελών, σωματείων και επιμελητηρίων.

«Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και οδεύει προς δημοσίευση ο νέος νόμος για τα “Μέτρα Ενίσχυσης της Κεφαλαιαγοράς”, ο οποίος περιέχει δύο διατάξεις που ικανοποιούν σημαντικά αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, για την νομοθετική υλοποίηση των οποίων η ΠΟΜΙΔΑ εκφράζει  θερμότατες ευχαριστίες προς στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον νέο Υπουργό των Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βασίλη Σπανάκη και τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής του ΥΠΕΘΟ κα Μαίρη Ψύλλα.  
Με το άρθρο 212 του νέου νόμου ορίζεται ότι “Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού για ακίνητο του οποίου η ηλεκτροδότηση έχει διακοπή σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου (σ.σ. ΔΕΔΔΗΕ) και το οποίο σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νομίμου εκπροσώπου του, δεν χρησιμοποιούνταν κατά διάστημα αναφοράς, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Αν η οφειλή έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση, το ανεξόφλητο υπόλοιπο διαγράφεται με αίτηση του οφειλέτη προς τον οικείο Δήμο. Ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί δεν αναζητούνται.”
Πρακτικά δηλαδή δίνεται και πάλι αναδρομική ισχύς στις δηλώσεις των ιδιοκτητών κενών ακινήτων που δεν γνώριζαν ότι τη διακοπή του ρεύματος έπρεπε να την δηλώσουν στον οικείο Δήμο, για να απαλλαγούν από χρεώσεις δημοτικών τελών για τα κενά ακίνητά τους.
Παρότι η διάταξη αυτή ορθά δεν έχει καταληκτική ημερομηνία ισχύος της,  η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά στους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες οι οποίοι:

  • Έχουν λάβει ειδοποίηση να καταβάλουν αναδρομικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού,  ή 
  • Έχουν υπαγάγει σε ρύθμιση οφειλές τους για τέτοια αναδρομικά τέλη,  ή 
  • Έχουν ακίνητα τα οποία είναι κενά και δεν ρευματοδοτούνται,

    να προσέλθουν κατ’ ευθείαν στις υπηρεσίες εσόδων των οικείων δήμων όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους, οι οποίοι έχουν ONLINE πρόσβαση στα στοιχεία ρευματοδότησης του ΔΕΔΔΗΕ, και να τακτοποιήσουν τις κατά περίπτωση εκκρεμότητές τους βάσει της νέας νομοθετικής ρύθμισης. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι το πάγιο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ είναι η αυτόματη διακοπή χρέωσης δημοτικών τελών σε κάθε διακοπή ρευματοδότησης ακινήτου, με αυτονόητο το δικαίωμα των Δήμων για κάθε σχετικό έλεγχο, ούτως ώστε να μην χρειάζεται η ψήφιση τέτοιων διατάξεων και να αποτρέπεται η άνευ αντικειμένου απασχόληση τόσο των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων, όσο και η άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών.
    Με το άρθρο 213 του νέου νόμου ικανοποιείται ένα άλλο πάγιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών το οποίο η ΠΟΜΙΔΑ έθεσε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο των Οικονομικών και ζήτησε την επίλυσή του. Με το άρθρο αυτό καταργείται πλήρως το πρώην τέλος χαρτοσήμου και ήδη ψηφιακό τέλος συναλλαγής, που ανερχόταν σε ποσοστό 1,2% επί των συνδρομών των κάθε είδους σωματείων του αστικού κώδικα και σε ποσοστό 2,4% επί των συνδρομών των μελών των κάθε είδους επιμελητηρίων, με υποχρέωση μάλιστα μηνιαίας απόδοσής του από τα σωματεία κλπ. στη φορολογική αρχή.  Μια οικονομική υποχρέωση και μηνιαία διαδικασία απόδοσης φόρου η οποία ούτε οικονομικά, ούτε λογιστικά θα ήταν εύκολο να υποστηριχθεί, ιδιαίτερα από τα μικρά σωματεία της περιφέρειας της χώρας μας, και η οποία θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη βιωσιμότητά τους.   Στράτος Ι. Παραδιάς Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ – Επίτ. Πρόεδρος UIPI »

Εκ μέρους του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΟΜΙΔΑ Καβάλας

Ο  Πρόεδρος

Παναγιώτης   Αγαπητός

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν αλλά οι φόροι παραμένουν!!!

Οι-τιμές-στα-καύσιμα-πέφτουν-αλλά-οι-φόροι-παραμένουν!!!

Φώτης Πούλος: Τις μειώσεις από την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου θα τις δούμε ακόμη πιο έντονα στο τέλος της εβδομάδας / Και μηδενική τιμή να είχαμε στο κόστος του καυσίμου δεν θα μπορούσε να πωλείται η αμόλυβδη κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο!

Σημαντική πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του Πάσχα του 2024, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω της μεγάλης πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στην Π.Ε. Καβάλας στα 1,70 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο διαμορφωνόταν στα 1,95 ευρώ το λίτρο.

«Αν δεν υπήρχε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, με τις παρούσες διεθνείς τιμές, η αμόλυβδη θα έπρεπε να πωλείται στα 86 λεπτά το λίτρο!»

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Πούλος, αν δεν υπήρχε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, με τις παρούσες διεθνείς τιμές, η αμόλυβδη στη χώρα μας θα έπρεπε να πωλείται περίπου στα 86 λεπτά το λίτρο!

«Τις μειώσεις από την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου θα τις δούμε ακόμη πιο έντονα το πιο πιθανό μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Διαπιστώνουμε ότι έχουμε μία αρκετά σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών τον τελευταίο μήνα και το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι αυτή η μείωση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Μακάρι να συνεχιστεί ή έστω να διατηρηθούν αυτές οι τιμές, ώστε να δοθεί μία ανακούφιση και στους μεταφορείς και φυσικά στους ιδιώτες που μετακινούνται καθημερινά, καθώς οι τιμές των υγρών καυσίμων αποτελούν ένα σημαντικό οικονομικό βάρος για όλους αφού το κόστος τους είναι ιδιαίτερα αυξημένο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας. 

«Αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό να δούμε σε πολλά πρατήρια στην ευρύτερη περιοχή μας ίσως και κάτω από τα 1,70 ευρώ το λίτρο»

«Στη χώρα μας είμαστε πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όταν η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν κοντά στα 1,95 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος είμαστε λίγο πάνω από τα 1,70 λεπτά. Αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό να δούμε σε πολλά πρατήρια στην ευρύτερη περιοχή μας ίσως και κάτω από τα 1,70 ευρώ το λίτρο. Σήμερα πάντως αν πουλούσαμε καύσιμο χωρίς τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αυτό θα κόστιζε 86 λεπτά και σε αυτήν την τιμή θα είχαμε το κέρδος διυλιστηρίων, της εταιρείες εμπορίας, το μεταφορικό κόστος και σίγουρα το κέρδος του πρατηριούχου συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Φώτης Πούλος. 

«Με αυτούς τους φόρους επί των φόρων ακόμη κι αν είχαμε μηδενική τιμή στο κόστος του καυσίμου δεν θα μπορούσε να πωλείται η αμόλυβδη κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο!»

«Θέλω να τονίσω για ακόμη μία φορά ότι ο μεγαλύτερος βραχνάς σε αυτό που λέγεται καύσιμο είναι το πολύ υψηλό κόστος του Φ.Π.Α. που έχουμε και είναι ένας από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη και ο υψηλότερος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτούς τους φόρους επί των φόρων ακόμη κι αν είχαμε μηδενική τιμή στο κόστος του καυσίμου δεν θα μπορούσε να πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο!», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που θα διατίθεται μέχρι και το τέλος Απριλίου, διαμορφώνεται στα 1,10 ευρώ το λίτρο στην Π.Ε. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Άδικο μέτρο τα οριζόντια αντικειμενικά κριτήρια για τους επαγγελματίες

Άδικο-μέτρο-τα-οριζόντια-αντικειμενικά-κριτήρια-για-τους-επαγγελματίες

Ντίνος Κλειτσιώτης: Επαγγελματίες καθ’ όλα νόμιμοι δηλώνουν 30.000 – 40.000 ευρώ κέρδη και το σύστημα τους πάει στις 50.000 ευρώ / Η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το μέτρο / Γρίφος η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες η οριζόντια ισχύς του μέτρου των αντικειμενικών κριτηρίων, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο φοροτέχνης – λογιστής και πρώην βουλευτής Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Κλειτσιώτης μίλησε για το αίτημα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων για την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς επίσης και για τη μέχρι σήμερα πορεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. 

«Αυτό το οριζόντιο μέτρο για πάρα πολλούς είναι πολύ άδικο…»

«Η φορολόγηση των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών με οριζόντιο τρόπο δεν είναι δίκαιη. Ναι, δεν επιτρέπεται να δηλώνει το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών εισοδήματα χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό, αλλά και αυτό το οριζόντιο μέτρο θα πρέπει να το δούμε, καθώς υπάρχουν πολλές αδικίες, τις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να τις εξισορροπήσει. Είμαι χρόνια στο επάγγελμα του φοροτέχνη – λογιστή, βλέπω ότι έχει αποφέρει πλέον έσοδα αυτό το οριζόντιο μέτρο, αλλά για πολλούς είναι πάρα πολύ άδικο. Θα πρέπει να βρούμε κάτι που να ισορροπεί τα πράγματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Κλειτσιώτης. 

«Επαγγελματίες καθ’ όλα νόμιμοι δηλώνουν 30.000 – 40.000 ευρώ κέρδη και το σύστημα τους πάει στις 50.000 ευρώ.  Αυτό είναι άδικο…»

«Υπάρχουν παραδείγματα που χειρίζομαι στο γραφείο μου, που είναι πέρα για πέρα άδικα. Δεν μπορεί κάποιος, ο οποίος έχει μία επιχείρηση και απασχολεί για παράδειγμα 6 άτομα να θεωρηθεί ότι οπωσδήποτε πρέπει να βγάζει 50.000 ευρώ, γιατί αυτό είναι το ανώτερο ποσό που μπαίνουν τα αντικειμενικά κριτήρια. Έχω περιπτώσεις που επαγγελματίες καθ’ όλα νόμιμοι δηλώνουν 30.000 – 40.000 ευρώ κέρδη και το σύστημα τους πάει στις 50.000 ευρώ.  Αυτό είναι άδικο, πρέπει να το εξετάσουμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης. 

«Προτροπή μου προς την κυβέρνηση είναι να δούμε το πώς θα διορθώσουμε τα αντικειμενικά κριτήρια ειδικά σε κάποιους κλάδους…»

«Θα πει κάποιος υπάρχει ο τρόπος της αμφισβήτησης και του ελέγχου. Δεν είναι όμως και αυτό κάτι που είναι τόσο εύκολο, γιατί αν μπεις στη διαδικασία ενός ελέγχου ένα λάθος να διαπιστωθεί αμέσως θα το πληρώσεις διπλά. Επομένως συμβουλή μου και προτροπή μου προς την κυβέρνηση είναι να δούμε το πώς θα διορθώσουμε τα αντικειμενικά κριτήρια ειδικά σε κάποιους κλάδους…», υπογράμμισε ακόμη για το θέμα ο γνωστός φοροτέχνης – λογιστής. 

«Ο υπουργός Οικονομικών ανθίσταται, λέγοντας ότι θα παρεκκλίνουμε αν δοθεί ξανά ο 13ος και 14ος μισθός…»

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα για επιστροφή του 13ου και του 140υ μισθού, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Ο 13ος και 14ος μισθός καταργήθηκαν όταν η χώρα βρισκόταν σε βαθιά κρίση, τότε που πραγματικά ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Οικονομία έχει πάρει μία καλή ρότα, υπάρχει μία ανάπτυξη σημαντική, έχουν βελτιωθεί τα δημοσιονομικά. Από ‘κει και πέρα όμως χρειάζεται η ενίσχυση όλων των συμπολιτών μας, όπως είναι οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Διαπιστώνουμε όμως ότι ο υπουργός Οικονομικών ανθίσταται, λέγοντας ότι θα παρεκκλίνουμε αν δοθεί ξανά ο 13ος και 14ος μισθός. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ζυγίσει καλά τα πράγματα». 

«Δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος. Είναι στην ουσία ένα θέμα δύσκολο, ένας γρίφος, που χρειάζεται μία λύση…»

«Υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο κόστος, αλλά και το αίτημα των συμπολιτών μας για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είναι δίκαιο. Αν αυτό το κόστος ήταν για μία φορά θα έλεγα να δοθεί. Από την άλλη είναι σε ετήσια βάση και τα χρήματα είναι πολλά και ίσως παρεκκλίνουμε. Δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος. Είναι στην ουσία ένα θέμα δύσκολο, ένας γρίφος, που χρειάζεται μία λύση, η οποία όμως δεν θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα στο να παρεκκλίνει από τα δημοσιονομικά της. Αυτό είναι το κυρίαρχο. Το «δώστα όλα…» είδαμε που μας έφτασε, το πληρώσαμε κάποτε πολύ ακριβά και άσχημα. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ καλή εξέταση του θέματος και να υπάρξει μία ισορροπία στις αποφάσεις, όλες σε συνάρτηση με την ανάπτυξη των επόμενων ετών».

«Το taxisnet λειτουργεί άψογα, δεν παρατηρούνται τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουμε καθυστερήσεις, δεν πέφτει το σύστημα…»

Τέλος, σε σχέση με την πορεία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο πρώην βουλευτής Καβάλας τόνισε: «Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι γεγονός φέτος πάει πάρα πολύ καλά. Η κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι ενήργησε όπως είχε υποσχεθεί, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Μπήκε μία τάξη, το σύστημα άνοιξε στα μέσα Μαρτίου, όπως είχε αρχικά οριστεί και θα κλείσει στις 15 Ιουλίου. 4 μήνες είναι πιστεύω είναι υπεραρκετός χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, άλλωστε το δείχνει και το ότι μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, καθώς έχουμε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δηλώσεις. Λειτούργησε σωστά το σύστημα όσον αφορά τις βεβαιώσεις αποδοχών από όλους τους δημόσιους φορείς, οι τράπεζες στείλανε εγκαίρως τους τόκους, δούλεψε πραγματικά σε πάρα πολύ καλό επίπεδο το σύστημα. Το taxisnet λειτουργεί άψογα, δεν παρατηρούνται τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουμε καθυστερήσεις, δεν πέφτει το σύστημα όπως λέγαμε παλιότερα και θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο και τους φοροτέχνες – λογιστές εξυπηρετεί, γιατί θυμόμαστε όλοι πολύ καλά μέσα στο κατακαλόκαιρο να καθόμαστε και να εργαζόμαστε. Αυτό είναι ό,τι το χειρότερο. Άνοιξε το σύστημα έγκαιρα θα κλείσει στην ώρα του με βεβαιότητα και νομίζω ότι οι φοροτέχνες θα ανταποκριθούν γιατί είναι αρκετό αυτό το χρονικό διάστημα που έχει δοθεί». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη μεταρρύθμιση στη Φορολογία Ακινήτων

Οι-προτάσεις-της-ΠΟΜΙΔΑ-για-τη-μεταρρύθμιση-στη-Φορολογία-Ακινήτων

Υπόμνημα σημαντικών  προτάσεων κατέθεσε η ΠΟΜΙΔΑ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης για το θέμα.  Επισημάνθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη φορολογία ακινήτων, οι οποίες μεταξύ των άλλων αποβλέπουν κατά προτεραιότητα στην αύξηση της προσφοράς κατοικιών για εκμίσθωση.

Στη συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΜΙΔΑ με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Κώτσηρα αναλύθηκαν οι προτάσεις της, οι οποίες αφορούν στη φορολογία εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, στις δαπάνες αναβάθμισης ακινήτων, στην επέκταση του αφορολογήτου των γονικών παροχών στις “κληρονομικές συμβάσεις”, στα μέτρα για τη διάσωση των διατηρητέων κτιρίων και στην αυτοτελή φορολόγηση των μισθωμάτων των κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικιών και άλλα επίκαιρα θέματα.

Το πλήρες κείμενο του σχετικού υπομνήματος έχει ως εξής: 
«Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Κώτσηρα
Ενταύθα                                                                                          Αθήνα, 14 Απριλίου 2025
ΘΕΜΑ: Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη φορολογία ακινήτων
Αξιότιμοι κε Υπουργέ, κε Υφυπουργέ,
Εν όψει της έναρξης δημόσιας συζήτησης για μεταρρυθμίσεις και στη φορολογία ακινήτων, σας αναφέρουμε συνοπτικά τις κυριότερες προτάσεις μας, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της προσφοράς κατοικιών για εκμίσθωση:
1) Εξομοίωση των φορολογικών κλιμακίων και των συντελεστών φορολογίας των μισθωμάτων με τις άλλες δύο κλίμακες φορολογίας φυσικών προσώπων, και ιδίως με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων/ελευθέρων επαγγελματιών.
-Τριετής φοροαπαλλαγή κενών κατοικιών κλπ.:  Για να αποδώσει στην αγορά μεγάλο αριθμό κατοικιών προς εκμίσθωση, το σημαντικό αυτό μέτρο χρειάζεται άμεσα:
-Μείωση του χρόνου κενότητας της κατοικίας από την τριετία στο 18μηνο,
-Απάλειψη της τριετίας ως ελάχιστου ορίου διάρκειας της μίσθωσης ώστε να μην αποκλείονται ως ενοικιαστές εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης κατοικίας ήτοι εποχιακό προσωπικό, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αγροτικοί ιατροί, στελέχη στρατού και σωμάτων ασφαλείας κλπ.  
-Διαγραφή της διάταξης περί απώλειας της φοροαπαλλαγής αν κενωθεί η κατοικία κατά τη διάρκεια της μισθωτικής τριετίας, για να μην είναι ο εκμισθωτής «όμηρος» του ενοικιαστή.
Δαπάνες αναβάθμισης ακινήτων: Άμεση έκδοση ΚΥΑ για τους όρους επιδότησης των δαπανών εργασιών και υλικών έτους 2025, ποσού έως 16.000€ό
2) Κατάργηση κάθε μορφής συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ, έκπτωση 3% στην εφάπαξ εξόφλησή του. Όχι στην διαχείριση και είσπραξή του από τους Δήμους.
3) Επέκταση του αφορολογήτου των 800.000€ στην κληρονομική διαδοχή  και στις νέες εν ζωή «κληρονομικές συμβάσεις». Κατάργηση του φόρου διανομής ακινήτων μεταξύ εξ αδιαιρέτου συγκληρονόμων έως και δευτέρου βαθμού.
4) Πλήρης απαλλαγή των διατηρητέων κτιρίων από ΕΝΦΙΑ και μέτρα φοροελάφρυνσης των ιδιοκτητών τους για το κόστος αποκατάστασής τους.
5) Δυνατότητα αναβολής φορολόγησης της ανείσπρακτης αποζημίωσης χρήσης ακινήτου.
6) Αυτοτελής φορολόγηση πολυκατοικιών για τα μισθώματα των κοινοχρήστων χώρων τους.
Στη διάθεσή σας για κάθε συνεννόηση και συνεργασία.

Με εξαιρετική εκτίμηση. Ο Πρόεδρος: Στράτος Παραδιάς  Ο Γεν. Γραμματεύς: Τάσος Βάππας»

Εκ μέρους του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΟΜΙΔΑ Καβάλας

          Ο  Πρόεδρος                         

Παναγιώτης   Αγαπητός  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα