Connect with us

Νέα Θάσου

Ο Δήμαρχος Θάσου για την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας

Ο-Δήμαρχος-Θάσου-για-την-ανακοίνωση-της-Λαϊκής-Συσπείρωσης-Θάσου-για-το-ύψος-του-ανταλλάγματος-της-παραχώρησης-αιγιαλού-και-παραλίας

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου αναφορικά με το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Με την υπ. αριθμ. 73/11-04-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΓ8ΩΡΔ-3Ο2) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με εισήγηση της Διοίκησης αποφάσισε ομόφωνα να καθορίσει το αντάλλαγμα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παράλιας στο ύψος που ήταν το έτος 2022, δηλαδή να μην υπάρξει καμία αύξηση.
Όταν ή ανωτέρω απόφαση εστάλη στην Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, προκειμένου ως αρμόδια υπηρεσία να εγκρίνει το αντάλλαγμα, και παρά τις πιέσεις που άσκησε η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας ζήτησε εγγράφως στις 28-04-2023 την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Με την υπ. αριθμ. 106/09-05-2023 (ΑΔΑ: 95ΙΨΩΡΔ-9ΣΦ) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να είναι δυνατό να προχωρήσει εκ μέρους του Δήμου Θάσου η διαδικασία τόσο των απευθείας όσο και των διά δημοπρασίας παραχωρήσεων προς όφελος των μικρομεσαίων απασχολούμενων (ενοικιαστών).
Είναι προφανές ότι αν δεν συμφωνούσε άμεσα ο Δήμος της Θάσου, και μέχρι να συμφωνούσε, όλοι οι εν δυνάμει ενοικιαστές θα ήταν όμηροι μιας εκκρεμούς διαδικασίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για ακόμη μία φορά, εκ του ασφαλούς και υποκριτικά καταψήφισε την απόφαση (γνωρίζοντας βέβαια ότι η απόφαση θα λαμβάνονταν). Θέλοντας, δε, να εκμεταλλευτεί πολιτικά και την προεκλογική περίοδο κατηγορεί την Διοίκηση του Δήμου Θάσου, που με αίσθημα ευθύνης έπραξε αυτό που όλοι οι ενοικιαστές επιθυμούσαν διακαώς, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία και η ολοκλήρωση των παραχωρήσεων ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Οι πολίτες της Θάσου οφείλουν να γνωρίζουν και γνωρίζουν.
Γνωρίζουν ποιοι πραγματικά μάχονται προς το συμφέρον τους με πράξεις και έργα και ποιοι με ανακοινώσεις.
Γνωρίζουν ποιοι έχουν την δύναμη να λάβουν αποφάσεις προς όφελός τους και ποιοι κρυμμένοι πίσω από την «δήθεν» φιλολαϊκή ιδεολογία τους δίνουν μάχες με μόνο στόχο το κομματικό όφελος.
Γνωρίζουν όμως, τι πραγματικά θα συνέβαινε αν η λήψη ή μη της ανωτέρω απόφασης κρινόταν στην ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου;
Την απάντηση οφείλουν να την δώσουν στους πολίτες οι «αγωνιστές» της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση-Προληπτικής-Νοσηλευτικής-στη-Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής «Μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων & ουρικού οξέος» Μηνός Μαρτίου 2024

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Νόμιμες οι απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας

Νόμιμες-οι-απολύσεις-στα-Πετρέλαια-Καβάλας

Έγινε γνωστή σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, είναι απολύτως νόμιμες, οι απολύσεις 92 εργαζόμενων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα απορρίπτοντας την αγωγή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής «Μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων & ουρικού οξέος» Μηνός Μαρτίου 2024

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Πένθιμα-θα-χτυπούν-οι-καμπάνες-στις-εκκλησίες-ένα-χρόνο-μετά-το-δυστύχημα-στα-Τέμπη

Όπως είναι σε όλους γνωστό την 28η Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνεται ένας (1) χρόνος από το πρωτοφανές και τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο προκάλεσε τον αιφνίδιο και μαρτυρικό θάνατο 57 ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, ήταν νεαρής ηλικίας.
Στην μαύρη αυτή επέτειο, η «φιλόστοργος μήτηρ» αγία μας Εκκλησία ανταποκρίθηκε δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κ. Μαρίας Καρυστιανού, και ανέλαβε την πρωτοβουλία, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους αδελφούς μας, νὰ προτρέψει και να υποδείξη την «πένθιμη κωδωνοκρουσία» σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ελλάδος.
Με αυτά τα δεδομένα, το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10 π.μ. σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα ψαλλεί νεκρώσιμο τρισάγιο, κατά την διάρκεια του οποίου θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Με συντριβή καρδίας ευχόμασθε και προσευχόμασθε υπέρ αναπαύσεως των «εν τω σιδηροδρόμω βιαίως τελειωθέντων αδελφών ημών», την δε διεκδικουμένη δικαίωση της μνήμης και της θυσίας τους ενθέρμως και ανεπιφυλάκτως υποστηρίζουμε.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα