Connect with us

Καβάλα

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Θάσου

Οι-νέοι-αντιδήμαρχοι-του-δήμου-Θάσου

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου, με θητεία από 01/01/2024 μέχρι και 01/01/2026.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Θάσου ορίζει αντιδήμαρχους τους:

1) Τον κ. Γεωργίου Ιωάννη του Γεωργίου ως έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες α)της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, β)του Τμήματος Υπηρεσίας Δόμησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και γ)του Γραφείου Εσόδων και Περιουσίας του Τμήματος Εσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου.

2) Τον κ. Τσολάκη Σταύρο του Κίμωνα ως έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες α)του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και β) τις αρμοδιότητες της λειτουργίας της υπηρεσίας άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών του Δήμου Θάσου.

3) Τον κ. Πυρήνα Ευστράτιο του Νικολάου ως έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες α)της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου (εκτός των αρμοδιοτήτων της λειτουργίας της υπηρεσίας άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών και των αρμοδιοτήτων διαχείρισης και δράσεων των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων) και β) του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

4) Τον κ. Τσουλκάνη Γεώργιο του Κωνσταντίνου ως έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες α) του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, β) του Γραφείου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Εσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, γ) διαχείρισης και δράσεων των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων (μέριμνα, περισυλλογή, δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων κ.λπ.) και (δ1)σε θέματα πολιτικών ισότητας των φύλων και (δ2)σε θέματα αθλητισμού και νέας γενιάς, του Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Βοήθειας στο Σπίτι, Ισότητας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού.

5) Τον κ. Στρατηγέντα Σωτήριο του Δημητρίου ως έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες α) του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Θάσου με την επωνυμία «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» (άρθ. Άρθρου 27 του Ν. 5056/23), και (β1) σχεδιασμού/ συντονισμού/ παρακολούθησης κοινωνικών πολιτικών, (β2) σε θέματα απασχόλησης, (β3) εποπτείας και ελέγχου, (β4) εφαρμογής κοινωνικών πολιτικών, (β5) εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας και (β6)σε θέματα Βοήθειας στο Σπίτι, του Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Βοήθειας στο Σπίτι, Ισότητας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού του Δήμου Θάσου.

6) Τον κ. Μαρκιανό Ιωάννη του Κυριάκου ως άμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου.

7) Τον κ. Κουτσουμανή Γεώργιο του Βασιλείου ως άμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες α) της καταργούμενης Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου «ΔΗ.ΚΕ.Θ.» (άρθ. Άρθρου 29 του Ν. 5056/23), (β1)σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης και (β2)σε θέματα Πολιτισμού, του Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Βοήθειας στο Σπίτι, Ισότητας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού του Δήμου Θάσου.

*Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργίου Ιωάννης του Γεωργίου, ο οποίος αναπληρώνει το Δήμαρχο.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα