Connect with us

Οικονομία

Οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο περιμένουν δικαίωση

Οι-δανειολήπτες-σε-ελβετικό-φράγκο-περιμένουν-δικαίωση

Δέσποινα Σονιάδου: Ζητάμε από τον Άρειο Πάγο να στείλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Η νομολογία του ενωσιακού δικαίου είπε ότι υπάρχουν καταχρηστικοί όροι / Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες παραβίασαν ακόμη και την πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!

Για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, μίλησε στον «Ενήμερο», η εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.), Δέσποινα Σονιάδου.

Όπως τόνισε αρχικά η κ. Σονιάδου, τα δάνεια αυτά χορηγήθηκαν από το 2006 μέχρι και το 2010, ενώ κατά ομολογία των τραπεζών στα δικόγραφά τους, αφορούν περίπου 65.000 με 70.000 οι συμβάσεις, στις οποίες όμως συμπεριλαμβάνονται και εγγυητές και συνοφειλέτες, οπότε συνολικά το πρόβλημα αφορά περίπου 200.000 οικογένειες.

Η συναλλαγματική ισοτιμία έκανε δυσβάσταχτα αυτά τα δάνεια

«Αυτό που έκανε δυσβάσταχτα αυτά τα δάνεια είναι η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων. Δηλαδή ξεκίνησαν με μία ισοτιμία το 2006 στο 1,65, ενώ τα επόμενα χρόνια διαμορφώθηκε στο 1,67, στο 1,58. Το 2010 έφτασε στο 1,20 και εκεί βέβαια η ελβετική κεντρική τράπεζα κλείδωσε την ισοτιμία για δικούς της οικονομικούς λόγους. Απελευθέρωσε την ισοτιμία τον Ιανουάριο του 2015 και από το 1,20 την άφησε ελεύθερη, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει διαμορφωθεί η ισοτιμία από το 1,20 που ήταν, στο 1 προς 0,97. Οι δανειολήπτες επιβαρύνονται με 70% στο κεφάλαιο, δεν μιλάμε για τον τόκο. Γιατί πολλοί συγχέουν τον τόκο που πληρώνει αυτό το δάνειο, με την κατάχρηση που έχει δημιουργηθεί λόγω των ισοτιμιών. Δηλαδή μιλάμε για την επιβάρυνση στο κεφάλαιο σ’ ένα ποσοστό της τάξης του 70%», επισήμανε στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.  

Ο καταστατικός σκοπός του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ., ήταν να οδηγήσει τα δάνεια αυτά προς επίλυση μέσω των δικαστηρίων

«Από το 2014 που δημιουργήθηκε ο σύλλογός μας, ο καταστατικός του σκοπός ήταν να οδηγήσει τα δάνεια αυτά προς επίλυση μέσω των δικαστηρίων. Τον Αύγουστο του 2015 κατατέθηκαν τέσσερις συλλογικές αγωγές, μία για κάθε τράπεζα. Αυτές οι αγωγές πλέον, αφού εξετάστηκαν σε πρώτο βαθμό, σε δεύτερο βαθμό, έχουν φτάσει να εκδικαστούν στον Άρειο Πάγο. Βέβαια η μία εξ αυτών της Eurobank εξετάστηκε τον Ιανουάριο του 2020, όπου εκείνη την ημέρα κατά την εκδίκαση της αναίρεσης, συζητήθηκε και ένα προδικαστικό ερώτημα, το οποίο τους είχε κατατεθεί και θα έπρεπε ο Άρειος Πάγος να το προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Λέμε θα έπρεπε, γιατί βεβαίως και όλα τα κατώτερα δικαστήρια, δηλαδή το Πρωτοδικείο και το Εφετείο, μπορούν να προωθούν προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.). Όμως είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Υπόκειται η υποχρέωση στον Άρειο Πάγο, γιατί οι αποφάσεις του δεν υπόκεινται σε άλλο ένδικο μέσο», συμπλήρωσε στη συνέχεια η κ. Σονιάδου.

Η νομολογία του ενωσιακού δικαίου είπε ότι γι’ αυτά τα δάνεια δεν είχαν οι δανειολήπτες τη σωστή προσυμβατική ενημέρωση κι ότι υπάρχουν καταχρηστικοί όροι

«Γιατί θα πρέπει να στείλει προδικαστικό ερώτημα; Επειδή γεννώνται διάφορα νομικά ζητήματα, γι’ αυτό λοιπόν υποχρεούται να στείλει προδικαστικά, να προωθεί δηλαδή αίτημα προδικαστικού ερωτήματος, ώστε να πει την άποψή του, τη γνώμη του και να αποφασίσει το Δ.Ε.Ε., γιατί αυτό είναι το πλέον αρμόδιο δικαστήριο κι αυτό είναι το δικαστήριο που παράγει ευρωπαϊκή νομολογία. Έτσι μέσω διαφόρων προδικαστικών ερωτημάτων που έχουν στείλει τα άλλα κράτη – μέλη, τα δικαστήρια τους δηλαδή προς το Δ.Ε.Ε., τα οποία απηύθυναν προδικαστικά ερωτήματα. Είπε την άποψή του, τη γνώμη του το Δ.Ε.Ε., οπότε το κάθε ανώτατο δικαστήριο σε εθνικό επίπεδο έχει βγάλει νομολογία, την οποία ακολουθούν πλέον τα υπόλοιπα δικαστήριά τους. Τι είπε λοιπόν αυτή είναι νομολογία του ενωσιακού δικαίου; Είπε ότι γι’ αυτά τα δάνεια δεν είχαν οι δανειολήπτες τη σωστή προσυμβατική ενημέρωση. Είπε ότι υπάρχουν καταχρηστικοί όροι μέσα στη συμβάσεις αυτών των δανείων. Και μάλιστα έβγαλε καταχρηστική τη ρήτρα γι’ αυτό και ακυρώνεται πλέον σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Τι σημαίνει ακύρωση; Επαναφορά στην ισοτιμία εκταμίευσης», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» για το θέμα η κ. Σονιάδου.  

Ακόμη και την πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος οι τέσσερις συστημικές τράπεζες την παραβίασαν!

«Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει η πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η 2501, η οποία δίνει κατεύθυνση στις τράπεζες, όσον αφορά το θέμα της προσυμβατικής ενημέρωσης. Ακόμη και αυτήν την πράξη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες την παραβίασαν! Η πράξη αυτή λέει ότι προσυμβατικά θα πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση στον δανειολήπτη και όταν λέμε σωστή ενημέρωση εννοούμε να αναγράφονται και προσυμβατικά να ενημερώνεται ο δανειολήπτης με αριθμητικά παραδείγματα, ότι δυνητικά στο μέλλον μπορεί αυτή η ισοτιμία να διαφοροποιηθεί. Οπότε έχοντας τη σωστή ενημέρωση δεν θα το επέλεγε ο δανειολήπτης το συγκεκριμένο δάνειο. Δηλαδή εδώ βλέπουμε ότι παραβίασαν και την πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι: Τι έλεγχο έχουν υποστεί από την Τράπεζα Ελλάδος, όσον αφορά αυτό το θέμα; Τις έλεγξε; Έριξε πρόστιμα πάνω στο θέμα αυτό;», τόνισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.

«Απορρίφθηκε η συλλογική αναίρεση κατά Eurobank και δεν προωθήθηκε το προδικαστικό ερώτημα. Γι’ αυτό και καταγγέλθηκε αυτή η παράβλεψη του Αρείου Πάγου να προωθήσει προδικαστικό ερώτημα»

«Τώρα φτάσαμε πλέον στον Άρειο Πάγο. Η πρώτη εξετάστηκε, συζητήθηκε το προδικαστικό ερώτημα. Απέρριψε τη συλλογική αναίρεση της Eurobank, γιατί επικαλέστηκε μία ατομική, η οποία είχε προηγηθεί των συλλογικών. Βέβαια αυτή η ατομική δεν συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο με βάση το ενωσιακό δίκαιο. Δηλαδή δεν προωθήθηκε προδικαστικό ερώτημα στο Δ.Ε.Ε. Οπότε απορρίφθηκε η συλλογική αναίρεση κατά Eurobank και δεν προωθήθηκε το προδικαστικό ερώτημα. Γι’ αυτό και καταγγέλθηκε αυτή η παράβλεψη του Αρείου Πάγου να προωθήσει προδικαστικό ερώτημα. Ήταν να εξεταστεί 1 Δεκεμβρίου η αναίρεση της Εθνικής Τράπεζας. Λόγω της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε δύο χρόνια μετά. 12 Ιανουαρίου ήταν να εξεταστεί η αναίρεση της Alpha Bank, εκεί αιτήθηκε αναβολή ο δικηγόρος της τράπεζας, οπότε συνεκδικάζονται αυτές οι δύο στις 5 Δεκεμβρίου του 2025. Έγινε αίτημα επίσπευσης προς τον Άρειο Πάγο για να εκδικαστούν σε πιο κοντινή ημερομηνία. Δυστυχώς η πρόεδρος του Αρείου Πάγου με μία μονογραφή της πάνω στο γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογος, είπε απορρίπτω», επισήμανε ακόμη η κ. Σονιάδου.

Η εξέταση της αναίρεσης κατά της Τράπεζας Πειραιώς θα συζητηθεί στις 19 Απριλίου

Τέλος, όσον αφορά την εξέταση της αναίρεσης κατά της Τράπεζας Πειραιώς που θα συζητηθεί στις 19 Απριλίου, η κ. Σονιάδου ανέφερε: «Και αυτές οι τρεις έχουν προδικαστικό ερώτημα. Αν δεν συντρέχει λόγος αποχής κάποιου από τους εμπλεκόμενους θα ‘ρθει η τράπεζα κατά την εκδίκαση και θα δούμε, θα ζητήσει αναβολή; Βεβαίως έχουν το δικαίωμα, όμως με ποια αιτιολογία θα το ζητήσει; Ότι δεν πρόλαβε να δει το δικόγραφο; Αυτά τα δικόγραφα κατατέθηκαν εδώ και δυο χρόνια. ‘Η θα πει ότι δεν έχω συνηγόρους να εκδικάσω; Αν λοιπόν εκδικαστεί 19 του μήνα, θα συζητηθεί και το προδικαστικό ερώτημα και μετά πλέον θα είμαστε σε αναμονή αν θα το προωθήσει ή όχι στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Γιατί αν δεν προωθηθεί προδικαστικό ερώτημα στο Δ.Ε.Ε., δεν θα μπορέσει αυτή η αρνητική νομολογία που υπάρχει να διορθωθεί».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Αναπτυξιακή Καβάλας: Σεμινάριο Ερμηνείας Πόρων και Δημιουργικού Τουρισμού

Αναπτυξιακή-Καβάλας:-Σεμινάριο-Ερμηνείας-Πόρων-και-Δημιουργικού-Τουρισμού

Η Αναπτυξιακή Καβάλας ολοκλήρωσε επιτυχώς το Σεμινάριο Ερμηνείας Πόρων και Δημιουργικού Τουρισμού (δράση 2.2) στις 9 και 10 Μαρτίου 2024 στο ξενοδοχείο GALAXY, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού έργου Enhancement of European Rural Development Capabilities – ENERDECA II.

Το Σεμινάριο αποτέλεσε μια σημαντική πλατφόρμα συνάντησης επαγγελματιών Τουρισμού και δημιουργών καθώς συναντήθηκαν εκπρόσωποι από διάφορους τομείς για να συζητήσουν τις δυνατότητες του Δημιουργικού Τουρισμού στην περιοχή. Η διαδικασία για τους συμμετέχοντες ήταν πλούσια και πολυδιάστατη. Αρχικά, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα LEADER και το έργο ENERDECA, ενώ περιεγράφηκαν λεπτομερώς οι δράσεις που περιλαμβάνουν. Αναφορικά, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για το Δημιουργικό Τουρισμό, την τοπική κοινωνία και τη πολιτιστική ζωή ενός τόπου και πώς όλες οι μορφές αυτές συναντάνε την αυθεντικότητα μέσα από τη ματιά ενός ταξιδιώτη.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο οργανισμός CREATOUR, εστιάζοντας στον Δημιουργικό Τουρισμό και παρέχοντας παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές από το διεθνές περιβάλλον. Αυτό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την κατανόηση του πώς ο δημιουργικός τουρισμός μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Το ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό μέρος της διαδικασίας περιλάμβανε γνωριμία και Ice Breaking δραστηριότητες μεταξύ των συμμετεχόντων, στο πλαίσιο των οποίων χρησιμοποιήθηκε το κουβάρι κλωστής, το οποίο συνέβαλε στη δημιουργία μιας φιλικής και ανοιχτής ατμόσφαιρας, προωθώντας την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την προθυμία του κάθε συμμετέχοντα να συνεισφέρει στο δίκτυο. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μέσω έξι (6) αντικειμένων που είχαν φέρει μαζί τους, ενώ στη συνέχεια επέλεξαν από μια δράση Δημιουργικού Τουρισμού και δημιούργησαν ένα Business Model Canvas και προχώρησαν στην παρουσίασή του.

Επιπλέον, συζητήθηκε το επόμενο βήμα του έργου το οποίο είναι η πιλοτική δοκιμή αυτών των δράσεων στον χώρο του κάθε συμμετέχοντα εντός του τρέχοντος έτους και η δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματιών Δημιουργικού Τουρισμού στον Ν. Καβάλας, το οποίο θα συνδεθεί με τα δίκτυα άλλων εταίρων που συμμετέχουν στο έργο. Αυτό το πρωτοποριακό βήμα αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων στον τουρισμό και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Μετά το πέρας του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και κατέγραψαν συμπεράσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση των ιδεών που προέκυψαν.

Από τα σχόλια των συμμετεχόντων προκύπτει ξεκάθαρα η σπουδαιότητα και η αξία του σεμιναρίου. Η Στέλλα Φουρναράκη, καλλιτεχνική διευθύντρια ΔΗΚΕΘ Δήμου Θάσου, εξέφρασε τη χαρά της για την επαφή με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς ανθρώπους, ενώ η Νατάσα Μιχαηλίδου, ξεναγός, εκτίμησε την ευκαιρία που της δόθηκε να μάθει από εμπειρίες και ιδέες που την ένα βήμα παραπέρα στη δράση της. Ο Γιάννης Κοτζιαπαναγιώτης, καλλιτέχνης, επισήμανε τη θετική ατμόσφαιρα και τη γνωριμία με νέους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και τις ανησυχίες του. Τέλος, η Γιούλη Κριθαρέλλη, εκπρόσωπος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, ανέδειξε την αισιοδοξία και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όλους τους τομείς, τονίζοντας την άψογη διοργάνωση και τη διεθνή προοπτική που προσέφερε το σεμινάριο.

Συμπερασματικά, τα σχόλια, που αποκόμισε το σεμινάριο, καταδεικνύουν τη σημασία του έργου και των δράσεων του ως μιας πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών, δημιουργία δικτύων και ενίσχυσης της δράσης σε επίπεδο Τουρισμού και Πολιτισμού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Πάρης Παρασχούδης: Μπορεί να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο

Πάρης-Παρασχούδης:-Μπορεί-να-έρχονται-περισσότεροι-επισκέπτες,-αλλά-το-κατά-κεφαλήν-έσοδο-είναι-μικρότερο

Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για την Θάσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

«Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά με τη διοργάνωση του ποδηλατικού τριημέρου που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ένα γεγονός που προσέλκυσε πολλούς ποδηλάτες, οι οποίοι παραμένουν στο νησί και είναι αισθητή η παρουσία τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

«Τα ferry boats είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ επίσης ξεκίνησαν και οι αεροπορικές πτήσεις, οπότε είχαμε ένα δυναμικό ξεκίνημα…»

«Παράλληλα, από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησε και η κάθοδος των Βαλκάνιων γειτόνων μας, οι οποίοι έρχονται με μεγάλη ορμή, τα ferry boats είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ επίσης ξεκίνησαν και οι αεροπορικές πτήσεις, οπότε είχαμε ένα δυναμικό ξεκίνημα. Άλλωστε το περιμέναμε αυτό, ότι από 1η Μαΐου και μετά θα είχαμε αυτήν την κίνηση και μιας και το Πάσχα «έπεσε» τον Μάιο φέτος, η κίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

«Μπορεί να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο απ’ ό,τι το 2022. Έρχονται πολλοί, αλλά ξοδεύουν λιγότερο…»

Ωστόσο, ο κ. Παρασχούδης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που δημοσίευσε μόλις πριν από τρεις μέρες το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία δείχνουν ότι «όλοι αυτοί που επισκέπτονται την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και την Θάσο, δυστυχώς μένουν όλο και λιγότερο και επίσης ξοδεύουν όλο και λιγότερο. Επομένως μπορεί να έρχονται περισσότεροι, αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο είναι μικρότερο απ’ ό,τι το 2022. Έρχονται πολλοί, αλλά ξοδεύουν λιγότερο κι αυτό ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε και να εξετάσουμε πως θα το διαχειριστούμε, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα». 

«Οι υποδομές είναι παλιές και κουρασμένες – Θα πρέπει να ξεκινήσουμε φυσικά από τις συνοριακές διαβάσεις…»

Τέλος, αναφερόμενος στις υποδομές κι αν αυτές θα αντέξουν στη Θάσο το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Παρασχούδης επισήμανε: «Αυτό δεν είναι μόνο τοπικό θέμα, είναι ένα πανελλήνιο θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι υποδομές είναι παλιές και κουρασμένες κι αν θέλουμε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες ή θα πρέπει να τους διοχετεύσουμε στους υπόλοιπους μήνες, όχι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να έχουμε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα ή θα πρέπει να κάνουμε νέες υποδομές, οι οποίες θα μπορούν να αντέξουν τη μεγάλη κίνηση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε φυσικά από τις συνοριακές διαβάσεις, γιατί η κίνηση είναι πολύ μεγάλη και είναι αποτρεπτικό στο να αποφασίσουν να έρθουν οι Βαλκάνιοι προς την περιοχή μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Υποτονική μέχρι τώρα η κίνηση στις λαϊκές αγορές

Υποτονική-μέχρι-τώρα-η-κίνηση-στις-λαϊκές-αγορές

Σωτήρης Ιωαννίδης: Δεν αυξήθηκαν οι τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά

«Μέχρι τώρα θα έλεγα ότι η κίνηση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μία υποτονικότητα θα έλεγα ότι την χαρακτηρίζει. Δεν είμαστε όμως απαισιόδοξοι, καθώς περιμένουμε και τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα δοθούν και τα δώρα, αλλάζει ο καιρός προς το καλύτερο, άρα και η διάθεση των καταναλωτών, ώστε να αλλάξει λίγο η κίνηση στην αγορά γενικά, αλλά και στις λαϊκές».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης, αναφορικά με την υφιστάμενη κίνηση, αλλά και αυτήν που αναμένεται να καταγραφεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας στις λαϊκές αγορές της περιοχής μας. 

«Δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές ούτε στα φρούτα, ούτε στα λαχανικά, στα δικά μας τα είδη εμπορικά – βιομηχανικά προϊόντα οι τιμές είναι σταθερές…»

Όσον αφορά το αν υπάρχουν γενικότερα αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε: «Όχι δεν έχουν αυξηθεί ούτε στα φρούτα, ούτε στα λαχανικά, στα δικά μας τα είδη εμπορικά – βιομηχανικά προϊόντα οι τιμές είναι σταθερές, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αύξηση ειδικά αυτή την περίοδο που μιλάμε, οπότε θεωρώ ότι όσον αφορά το κομμάτι αυτό δεν νομίζω ότι ο κόσμος που θα κατεβεί στη λαϊκή αγορά θα έχει να αντιμετωπίσει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό το οποίο γνώριζε και ήξερε, τουλάχιστον μέχρι τώρα που μιλάμε και θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί δεν έχει γίνει και κάτι το ιδιαίτερο, το οποίο θα μας οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

«Ειδικά από τότε που καταργηθήκαν τα δώρα στα χρόνια της κρίσης, στις γιορτές για μας δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό…»

«Ευελπιστούμε να βγει ο κόσμος στις γιορτές, να ψωνίσει. Βέβαια για τα εμπορικά – βιομηχανικά προϊόντα το Σάββατο που μας πέρασε, ήταν για εμάς το εορταστικό, αλλά ήταν υποτονικό. Δεν νομίζω ότι τελευταία μέρα δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο θα κατεβεί ο κόσμος να πάρει πράγματα του δικού είδους. Θα αγοράσει τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, φρούτα, λαχανικά κλπ. Το θέμα του Σαββάτου για εμάς έχει τελειώσει. Έχουμε όμως κι άλλες λαϊκές στις οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκεί θα κινηθούμε. Ειδικά από τότε που καταργήθηκαν τα δώρα στα χρόνια της κρίσης, στις γιορτές για μας δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα