Connect with us

Νέα Θάσου

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Με τις ευχές και την ευλογία της Εκκλησίας αντλώ δύναμη στη συνέχεια του προεκλογικού μου αγώνα

Μ.-Χατζηκωνσταντίνου:-Με-τις-ευχές-και-την-ευλογία-της-Εκκλησίας-αντλώ-δύναμη-στη-συνέχεια-του-προεκλογικού-μου-αγώνα

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, συναντήθηκε η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
Η κ. Χατζηκωνσταντίνου έτυχε ένθερμης υποδοχής στη Μητρόπολη και εκείνη με τη σειρά της ζήτησε την ευλογία και τις προσευχές της Εκκλησίας για υγεία και δύναμη στο δύσκολο αγώνα της πολιτικής που αποφάσισε να δώσει.
Ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ κ. Στέφανος την ενημέρωσε για το όραμα και το θεάρεστο έργο της Εκκλησίας που επιτελείται από τη Μητρόπολη και τους κληρικούς που καθημερινά στηρίζουν τους πιστούς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και έχουν ανάγκη την αρωγή της Πολιτείας.
Αναφέρθηκαν στα προβλήματα της νεολαίας και στις δομές που η Εκκλησία διαθέτει και εκσυγχρονίζει για να υποδεχθεί τους νέους στους κόλπους της, όπως η δημιουργία της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης «Νεότητος Μέλαθρον» στο Ραχώνι της Θάσου.
Η κ. Χατζηκωνσταντίνου τόνισε την ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού με την πραγματοποίηση συνεδρίων τα οποία θα έχουν στόχο την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με τα Βήματα του Απόστολου Παύλου στην περιοχή με αφορμή και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Φιλίππων το 1924.
Η υποψήφια Βουλευτής εξέφρασε την εκτίμησή και την πίστη της στο έργο της Εκκλησίας και στο όραμα του θρησκευτικού μας ηγέτη, δηλώνοντας πως θα σταθεί αρωγός σε δράσεις της που ωφελούν την κοινωνία μας:
«Ήταν μια συγκινητική συνάντηση που με την ευλογία του Ποιμενάρχη μας άντλησα δύναμη για τη συνέχεια του προεκλογικού μου αγώνα.
Η Εκκλησία μας και η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου παράγουν σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στη στήριξη της καθημερινότητας των αδύναμων συμπολιτών μας».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Αγγελική Δεληκάρη: Τέλος στην αγωνία για το Ειρηνοδικειο της Θάσου!

Αγγελική-Δεληκάρη:-Τέλος-στην-αγωνία-για-το-Ειρηνοδικειο-της-Θάσου!

Ανταποκρινόμενη στην αγωνία που εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με ψήφισμά του την 20η Νοεμβρίου 2023, η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα. Στην πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση η κυρία Δεληκάρη τόνισε τη σημασία που έχει για το νησί η διατήρηση του Ειρηνοδικείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες της Θάσου.

Ο κ. Μπούγας σημείωσε πως το Δικαστήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν υπήρχαν εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου σκέψεις για κατάργησή του. Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αναβάθμισής του.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

Πανήγυρις-Ιερού-Ναού-Αγίου-Νικολάου-Καβάλας

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7 π.μ.: Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-
10.30 π.μ.: Η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.-
5 μ.μ.: Ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Παράκλησις, οι Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια του αγίου Νικολάου.-

Για την εξυπηρέτηση των πιστών κατά τις ημέρες 5 και 6 Δεκεμβρίου ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.-

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα