Connect with us

Νέα Θάσου

Λευτέρης Κυριακίδης: Καλύτερη από την αναμενόμενη η φετινή τουριστική σεζόν

Λευτέρης-Κυριακίδης:-Καλύτερη-από-την-αναμενόμενη-η-φετινή-τουριστική-σεζόν

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Παράλληλα σημείωσε πως έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική προβολή του νησιού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο. Σε κάποια διαστήματα άγγιξε τα επίπεδα του 2019. Στο συγκεντρωτικό της αποτέλεσμα, επειδή ο μισός Ιούνιος και ο Μάιος ήταν εκτός τουριστικής περιόδου, αυτό έχει σαν συνέπεια να πέσει λίγο το ποσοστό. Αλλά σε ουσιαστικό επίπεδο ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά με πάρα πολύ κόσμο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες, αν όχι όλοι, είναι ευχαριστημένοι.

Εμείς προβάλλαμε και συνεχίζουμε να προβάλλουμε το νησί. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το προβάλλουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε εφημερίδες και κανάλια, στις κυρίως χώρες απ’ όπου προέρχεται η πλειοψηφία των τουριστών που έρχονται στο νησί. Μέσα στον Οκτώβριο θα καλέσω πάλι τους φορείς του τουρισμού για να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας μέσα στο χειμώνα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Ας κλείσει με το καλό η σεζόν τέλη Σεπτέμβρη και αρχές Οκτώβρη και μετά θα συγκεντρωθούμε, να πει ο καθένας την άποψή του και να σχεδιάσουμε το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο μας. Στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου γίνονται περισσότερα δρομολόγια κι ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί και τους χειμερινούς μήνες».

Για το γεγονός ότι επιδημιολογικά η Θάσος δεν είναι στο «κόκκινο» όπως η Καβάλα είπε ότι «ίσως να προσέχουμε πιο πολύ, ίσως να είμαστε πιο τυχεροί τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Η κατάσταση είναι ρευστή. Από άποψη κορωνοϊού πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν εντοπιστεί λίγο περισσότερα κρούσματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά. Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει και πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε όλοι. Το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο όπλο μας απέναντι στον ιό κι από ‘κει και πέρα υπάρχουν τα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας. Όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μία μέρα στην άλλη κι αυτό το έχουν ζήσει πολλές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να γίνει και σε μας. Οπότε όλοι μας να προσέχουμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα