Connect with us

Καβάλα

Καταργούνται στις 29 Ιουνίου οι σχολικές επιτροπές του δήμου Καβάλας

Καταργούνται-στις-29-Ιουνίου-οι-σχολικές-επιτροπές-του-δήμου-Καβάλας

Καταργούνται στις 29 Ιουνίου οι σχολικές επιτροπές του δήμου Καβάλας, καθώς από εκεί και πέρα θα ενσωματωθούν στον δήμο με νέα προτεινόμενη ονομασία, δημοτική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντίστοιχα δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η εντεταλμένη σύμβουλος Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ανθή Χατζηφραντζή.

«Πλέον πέφτει ένα ακόμη βάρος στον δήμο Καβάλας και στις υπηρεσίες του…»

«Θα υπάρξουν κάποιες επιτροπές σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες έχουν πάνω από 100 σχολικές μονάδες. Εμείς έχουμε 84 στο σύνολο, οπότε σε αυτές τις πόλεις που έχουν έστω και 101 σχολικές μονάδες θα διατηρηθούν οι σχολικές επιτροπές. Πλέον πέφτει ένα ακόμη βάρος στον δήμο Καβάλας και στις υπηρεσίες του. Η απόφαση ήταν αυτή και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα από 1.1.24 ενσωματώθηκαν στον δήμο. Τις σχολικές επιτροπές τις άφησαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και τώρα αυτή η στιγμή μπαίνουμε μέσα στον δήμο. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα καθορίζεται και ο κανονισμός λειτουργίας για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Νομικών Προσώπων», ανέφερε σχετικά η κ. Χατζηφραντζή. 

«Θα υπάρχει μία επιτροπή επταμελής που θα είναι άτυπη, δεν θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα…»

«Δεν έχουμε όλα τα νέα για την άσκηση των καθηκόντων μας και τις αρμοδιότητες. Δεν τα έχουμε ακόμη όλα συγκεντρωμένα. Περιμένουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα έρχονται οι κατανομές από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα έρχονται πλέον στη σχολική επιτροπή όπως εμείς κάναμε την κατανομή στους διευθυντές. Θα υπάρχει μία επιτροπή επταμελής που θα είναι άτυπη, δεν θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα. Σε αυτή την επιτροπή θα συζητάμε για τα χρήματα που θα παίρνει το κάθε σχολείο, το οποίο είχε καθοριστεί θα υπάρχουν κάποιες προκαταβολές και όλα τα υπόλοιπα έξοδα τους θα τα αναλαμβάνει ο δήμος. Είτε από αναλώσιμα, είτε καθαριστικά, φωτοτυπικά, θέρμανση κλπ. Οπότε οι διευθυντές θα έχουν ένα μικρό ποσό, το οποίο θα είναι για έκτακτες ανάγκες, γιατί ακόμα δεν τα ξέρουμε αναλυτικά. Θα κάνουμε  και μία ενημέρωση στους διευθυντές από βδομάδα να τους ενημερώσουμε να δούμε και αυτοί τι απορίες έχουν και θα ξανακάνουμε άλλη μία ενημέρωση με τα νεότερα που θα έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι σχολικές επιτροπές λειτουργούσαν πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλοι οι διευθυντές. Μία απόφαση παίρναμε ως διοικητικό και τελείωναν όλες οι δουλειές. Τώρα θα υπάρχει μία περισσότερη δυσκολία και όλα αυτά θα πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε καταληκτικά η κ. Χατζηφραντζή.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Καβάλα:-Σύλληψη-17χρονου-για-ομοφοβική-επίθεση-σε-21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών νεαρού συνελήφθη ένας 17χρονος στην Καβάλα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης και η σύλληψη έγινε από λιμενικούς.

Την προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Καλοκαίρι-ταλαιπωρίας-με-διακοπές-ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω / Ο ΔΕΔΔΗΕ άφησε χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Τον μπελά τους έχουν βρει στον δήμο Παγγαίου το φετινό καλοκαίρι με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, αλλά και τις πτώσεις της τάσης. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο παραλιακό μέτωπο, ενώ απότοκο αυτής της κατάστασης ήταν και η αναβολή της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος περιέγραψε πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος.

«Η νέα ημερομηνία της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα…»

«Είναι περίοδος αιχμής και πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα των παραλιακών οικισμών και ειδικότερα της Νέας Περάμου. Βλέπουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος ή πτώσης της τάσης, ενώ  υπάρχει βέβαια και ένα πρόβλημα και εντός του Κάστρου με την μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος εντός αυτού κι έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αναβάλλουμε, να μεταθέσουμε, για άλλη ημερομηνία την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης. 

Χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο Παγγαίου, λόγω έλλειψης προσωπικού του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το έργο είναι πληρωμένο από πέρυσι τον Οκτώβριο!

«Βέβαια με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στα Κάστρα ή στην Νέα Πέραμο, αλλά και σε διάφορα έργα που εκτελεί, όπως στην Ελευθερούπολη, όπου ξεκινούμε να κάνουμε πεζοδρόμηση και υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο Παγγαίου. Ο εργολάβος που κάνει την πεζοδρόμηση έσκαψε, αλλά ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. μας καθυστερεί πάρα πολύ στο να κάνει την υπογειοποίηση των καλωδίων, μια διαδικασία που είναι πληρωμένη από τον περσινό Οκτώβριο! Και βλέπουμε τώρα στο κέντρο της πόλης απέναντι από το δημαρχείο σκαμμένα χαντάκια και να μην υπάρχει ένας εργάτης να δουλεύει, γιατί προφανώς τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν επαρκούν και αυτή την περίοδο, καθώς ασχολούνται με τις διάφορες βλάβες που προκύπτουν», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

«Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν…»

«Υπάρχουν όντως μεγάλα προβλήματα το φετινό καλοκαίρι και πρέπει να δούμε πώς θα επιλυθούν. Οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν με το δίκιο τους οι άνθρωποι, το έργο δεν προχωράει. Στα Κάστρα αναβάλουμε τη συναυλία, όταν γίνονται διακοπές ρεύματος στην Νέα Πέραμο, φοβούνται οι άνθρωποι για αλλοίωση των προϊόντων τους στα ψυγεία. Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο. Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν», υπογράμμισε καταληκτικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Δήμος-Θάσου:-Μαζέψτε-ομπρέλες-και-καθίσματα-από-τις-παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.

Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα