Connect with us

Καβάλα

Ικανοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο από την «Λευκή Νύχτα»

Ικανοποίηση-στον-Εμπορικό-Σύλλογο-από-την-«Λευκή-Νύχτα»

Γιάννης Τσίρλης: Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε / Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις, αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τα αποτελέσματα της «Λευκής Νύχτας», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/5). Μάλιστα όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Τσίρλης, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι στη φετινή «Λευκή Νύχτα», ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Τη μερίδα του λέοντος, σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είχαν τα καταστήματα εστίασης, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα που έκαναν προσφορές, δούλεψαν ικανοποιητικά. Επόμενος στόχος του Ε.Σ.Κ., είναι πλέον η διοργάνωση μιας αντίστοιχης γιορτής με τη «Λευκή Νύχτα», προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση.

«Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο…»

«Κάθε χρόνο ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» είναι μια γιορτή για την τοπική αγορά. Το έχουμε ανάγκη μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που μας κατέβαλαν ψυχολογικά και οικονομικά. Η φετινή «Λευκή Νύχτα» ήταν απλωμένη, ο κόσμος δεν ήταν συγκεντρωμένος σε ένα μόνο σημείο. Αυτό είναι σωστό, γιατί η αγορά δεν είναι μόνο η οδός Ομονοίας. Όταν γίνεται μια δράση σε επίπεδο Δήμου, δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε ένα σημείο. Όσον αφορά αυτό το κομμάτι, σίγουρα ήταν πιο επιτυχημένη η φετινή «Λευκή Νύχτα» από τις προηγούμενες. Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Τσίρλης. 

«Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν όντως ο κόσμος ήταν περισσότερος στη φετινή «Λευκή Νύχτα» από αυτές των προηγούμενων ετών, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, απάντησε: «Σύμφωνα με τα μηνύματα από τους φορείς και τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, οι αναφορές είναι ότι ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν κατά πολύ περισσότερος από τις προηγούμενες χρονιές κι αυτό θεωρώ ότι τα λέει όλα. Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος».

«Τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό…»

Αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα, ο κ. Τσίρλης σημείωσε: «Κατά κόρον τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό. Πάντα ο κόσμος καταλήγει σε κάποιο μπαρ, καφέ, εστιατόριο κλπ. Για τα εμπορικά καταστήματα μπορώ να πω ότι όσα έκαναν προσφορές, θεωρώ ότι δούλεψαν πολύ, τουλάχιστον με βάση τα μηνύματα που έχουμε λάβει. Οι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις προσφορές, διότι πλέον δεν υπάρχουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Επίσης οι θερινές εκπτώσεις έχουν πολύ καιρό μέχρι να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, οπότε οι καταναλωτές έκαναν κάποιες αγορές».

«Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού…»

Σε σχέση με τα σχέδια του Ε.Σ.Κ. για το επόμενο διάστημα, ο Γιάννης Τσίρλης υπογράμμισε: «Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού. Η δράση αυτή θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση, αποχαιρετώντας την τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο και των θερινών εκπτώσεων. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή γιορτή για την τοπική αγορά, μιας και θα σχετίζεται με προϊόντα της περιοχής μας, με τη γευσιγνωσία κλπ. Γενικότερα μια ακόμη σημαντική προβολή για τον τόπο μας. Επίσης υπάρχει η σκέψη για κάτι αντίστοιχο την περίοδο των Χριστουγέννων. Λίγο μετά την Black Friday και πριν τα Χριστούγεννα. Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν καλά και να υλοποιήσουμε με επιτυχία κι αυτές τις δράσεις».

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής…»

Αναφορικά με τα μηνύματα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. είπε ότι αυτά είναι ήδη πολύ θετικά.

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής, γιατί τα επόμενα αρκετά χρόνια το τουριστικό προϊόν θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Έστω και τώρα να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας και στα πλάνα που θα κάνουμε ως πόλη για να κάνουμε κι εμείς κάτι πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε πάρα πολλούς ξένους επισκέπτες. Το είδαμε και την περίοδο του Πάσχα, παρότι ήταν νωρίς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από νωρίς να ξεκινά για την περιοχή μας η τουριστική περίοδος».

«Θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού..

Τέλος, σε ερώτηση για το πως πιστεύει ότι θα κινηθεί η αγορά μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα αρχίσουν οι θερινές εκπτώσεις, ο Γιάννης Τσίρλης απάντησε: «Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος και γι’ αυτό θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από Ιούνιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης και της εκπτωτικής περιόδου. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο γεγονός, όπως αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, που θα ανατρέψει την κατάσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου

Η-Εφορεία-Αρχαιοτήτων-για-την-προσβασιμότητα-των-ΑΜΕΑ-στο-αρχαίο-θέατρο-Θάσου

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου. Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.

Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.

Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.

Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.

Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αυξήσεις 50%στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Αυξήσεις-50%στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα