Connect with us

Καβάλα

Ικανοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο από την «Λευκή Νύχτα»

Ικανοποίηση-στον-Εμπορικό-Σύλλογο-από-την-«Λευκή-Νύχτα»

Γιάννης Τσίρλης: Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε / Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις, αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τα αποτελέσματα της «Λευκής Νύχτας», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/5). Μάλιστα όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Τσίρλης, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι στη φετινή «Λευκή Νύχτα», ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Τη μερίδα του λέοντος, σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είχαν τα καταστήματα εστίασης, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα που έκαναν προσφορές, δούλεψαν ικανοποιητικά. Επόμενος στόχος του Ε.Σ.Κ., είναι πλέον η διοργάνωση μιας αντίστοιχης γιορτής με τη «Λευκή Νύχτα», προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση.

«Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο…»

«Κάθε χρόνο ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» είναι μια γιορτή για την τοπική αγορά. Το έχουμε ανάγκη μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που μας κατέβαλαν ψυχολογικά και οικονομικά. Η φετινή «Λευκή Νύχτα» ήταν απλωμένη, ο κόσμος δεν ήταν συγκεντρωμένος σε ένα μόνο σημείο. Αυτό είναι σωστό, γιατί η αγορά δεν είναι μόνο η οδός Ομονοίας. Όταν γίνεται μια δράση σε επίπεδο Δήμου, δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε ένα σημείο. Όσον αφορά αυτό το κομμάτι, σίγουρα ήταν πιο επιτυχημένη η φετινή «Λευκή Νύχτα» από τις προηγούμενες. Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Τσίρλης. 

«Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν όντως ο κόσμος ήταν περισσότερος στη φετινή «Λευκή Νύχτα» από αυτές των προηγούμενων ετών, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, απάντησε: «Σύμφωνα με τα μηνύματα από τους φορείς και τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, οι αναφορές είναι ότι ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν κατά πολύ περισσότερος από τις προηγούμενες χρονιές κι αυτό θεωρώ ότι τα λέει όλα. Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος».

«Τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό…»

Αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα, ο κ. Τσίρλης σημείωσε: «Κατά κόρον τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό. Πάντα ο κόσμος καταλήγει σε κάποιο μπαρ, καφέ, εστιατόριο κλπ. Για τα εμπορικά καταστήματα μπορώ να πω ότι όσα έκαναν προσφορές, θεωρώ ότι δούλεψαν πολύ, τουλάχιστον με βάση τα μηνύματα που έχουμε λάβει. Οι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις προσφορές, διότι πλέον δεν υπάρχουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Επίσης οι θερινές εκπτώσεις έχουν πολύ καιρό μέχρι να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, οπότε οι καταναλωτές έκαναν κάποιες αγορές».

«Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού…»

Σε σχέση με τα σχέδια του Ε.Σ.Κ. για το επόμενο διάστημα, ο Γιάννης Τσίρλης υπογράμμισε: «Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού. Η δράση αυτή θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση, αποχαιρετώντας την τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο και των θερινών εκπτώσεων. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή γιορτή για την τοπική αγορά, μιας και θα σχετίζεται με προϊόντα της περιοχής μας, με τη γευσιγνωσία κλπ. Γενικότερα μια ακόμη σημαντική προβολή για τον τόπο μας. Επίσης υπάρχει η σκέψη για κάτι αντίστοιχο την περίοδο των Χριστουγέννων. Λίγο μετά την Black Friday και πριν τα Χριστούγεννα. Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν καλά και να υλοποιήσουμε με επιτυχία κι αυτές τις δράσεις».

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής…»

Αναφορικά με τα μηνύματα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. είπε ότι αυτά είναι ήδη πολύ θετικά.

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής, γιατί τα επόμενα αρκετά χρόνια το τουριστικό προϊόν θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Έστω και τώρα να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας και στα πλάνα που θα κάνουμε ως πόλη για να κάνουμε κι εμείς κάτι πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε πάρα πολλούς ξένους επισκέπτες. Το είδαμε και την περίοδο του Πάσχα, παρότι ήταν νωρίς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από νωρίς να ξεκινά για την περιοχή μας η τουριστική περίοδος».

«Θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού..

Τέλος, σε ερώτηση για το πως πιστεύει ότι θα κινηθεί η αγορά μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα αρχίσουν οι θερινές εκπτώσεις, ο Γιάννης Τσίρλης απάντησε: «Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος και γι’ αυτό θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από Ιούνιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης και της εκπτωτικής περιόδου. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο γεγονός, όπως αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, που θα ανατρέψει την κατάσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα