Connect with us

Καβάλα

Ικανοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο από την «Λευκή Νύχτα»

Ικανοποίηση-στον-Εμπορικό-Σύλλογο-από-την-«Λευκή-Νύχτα»

Γιάννης Τσίρλης: Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε / Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις, αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τα αποτελέσματα της «Λευκής Νύχτας», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/5). Μάλιστα όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Τσίρλης, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι στη φετινή «Λευκή Νύχτα», ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Τη μερίδα του λέοντος, σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είχαν τα καταστήματα εστίασης, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα που έκαναν προσφορές, δούλεψαν ικανοποιητικά. Επόμενος στόχος του Ε.Σ.Κ., είναι πλέον η διοργάνωση μιας αντίστοιχης γιορτής με τη «Λευκή Νύχτα», προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση.

«Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο…»

«Κάθε χρόνο ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» είναι μια γιορτή για την τοπική αγορά. Το έχουμε ανάγκη μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που μας κατέβαλαν ψυχολογικά και οικονομικά. Η φετινή «Λευκή Νύχτα» ήταν απλωμένη, ο κόσμος δεν ήταν συγκεντρωμένος σε ένα μόνο σημείο. Αυτό είναι σωστό, γιατί η αγορά δεν είναι μόνο η οδός Ομονοίας. Όταν γίνεται μια δράση σε επίπεδο Δήμου, δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε ένα σημείο. Όσον αφορά αυτό το κομμάτι, σίγουρα ήταν πιο επιτυχημένη η φετινή «Λευκή Νύχτα» από τις προηγούμενες. Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Τσίρλης. 

«Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν όντως ο κόσμος ήταν περισσότερος στη φετινή «Λευκή Νύχτα» από αυτές των προηγούμενων ετών, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, απάντησε: «Σύμφωνα με τα μηνύματα από τους φορείς και τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, οι αναφορές είναι ότι ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν κατά πολύ περισσότερος από τις προηγούμενες χρονιές κι αυτό θεωρώ ότι τα λέει όλα. Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος».

«Τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό…»

Αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα, ο κ. Τσίρλης σημείωσε: «Κατά κόρον τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό. Πάντα ο κόσμος καταλήγει σε κάποιο μπαρ, καφέ, εστιατόριο κλπ. Για τα εμπορικά καταστήματα μπορώ να πω ότι όσα έκαναν προσφορές, θεωρώ ότι δούλεψαν πολύ, τουλάχιστον με βάση τα μηνύματα που έχουμε λάβει. Οι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις προσφορές, διότι πλέον δεν υπάρχουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Επίσης οι θερινές εκπτώσεις έχουν πολύ καιρό μέχρι να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, οπότε οι καταναλωτές έκαναν κάποιες αγορές».

«Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού…»

Σε σχέση με τα σχέδια του Ε.Σ.Κ. για το επόμενο διάστημα, ο Γιάννης Τσίρλης υπογράμμισε: «Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού. Η δράση αυτή θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση, αποχαιρετώντας την τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο και των θερινών εκπτώσεων. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή γιορτή για την τοπική αγορά, μιας και θα σχετίζεται με προϊόντα της περιοχής μας, με τη γευσιγνωσία κλπ. Γενικότερα μια ακόμη σημαντική προβολή για τον τόπο μας. Επίσης υπάρχει η σκέψη για κάτι αντίστοιχο την περίοδο των Χριστουγέννων. Λίγο μετά την Black Friday και πριν τα Χριστούγεννα. Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν καλά και να υλοποιήσουμε με επιτυχία κι αυτές τις δράσεις».

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής…»

Αναφορικά με τα μηνύματα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. είπε ότι αυτά είναι ήδη πολύ θετικά.

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής, γιατί τα επόμενα αρκετά χρόνια το τουριστικό προϊόν θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Έστω και τώρα να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας και στα πλάνα που θα κάνουμε ως πόλη για να κάνουμε κι εμείς κάτι πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε πάρα πολλούς ξένους επισκέπτες. Το είδαμε και την περίοδο του Πάσχα, παρότι ήταν νωρίς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από νωρίς να ξεκινά για την περιοχή μας η τουριστική περίοδος».

«Θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού..

Τέλος, σε ερώτηση για το πως πιστεύει ότι θα κινηθεί η αγορά μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα αρχίσουν οι θερινές εκπτώσεις, ο Γιάννης Τσίρλης απάντησε: «Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος και γι’ αυτό θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από Ιούνιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης και της εκπτωτικής περιόδου. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο γεγονός, όπως αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, που θα ανατρέψει την κατάσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Ανησυχία-για-το-σχέδιο-συνενώσεων-των-ΔΕΥ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό / Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό / Θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς

Την έντονη ανησυχία του για το προωθούμενο σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α. από την κυβέρνηση, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το τι ακριβώς θα συμβεί με τις Δ.Ε.Υ.Α., ενώ εξέφρασε και την έντονη αντίθεση του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μεγάλη η ανησυχία για το προσωπικό και δη για τους συμβασιούχους…

«Η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη, πρώτον για το προσωπικό μας. Όλοι ξέρουμε ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι υποστελεχωμένες και ιδίως η δικιά μας στη Θάσο. Από τα 33 άτομα που απαρτίζεται το προσωπικό μας, τα 22 είναι συμβασιούχοι. Άρα, η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι για τους συμβασιούχους, γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να μας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε προσλήψεις, γιατί επίκειται συνένωση. Το δεύτερο και μεγαλύτερο ζήτημα είναι το πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε το τι θα ισχύσει τελικά. Είμαστε στο ήξεις αφήξεις, κανένας δεν γνωρίζει τίποτα», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας. 

«Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό, γιατί η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη…»

«Επικοινώνησα και με τους τέσσερις βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όλοι είναι ανενημέρωτοι στο 100%. Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό, γιατί η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη. Αν εμείς έχουμε μόνο έχουμε 20 και πλέον συμβασιούχους και οι μόνιμοι δεν ξέρουν αν θα πάνε στην Κομοτηνή ή αν θα κλείσει η επιχείρηση, αν θα υφίσταται, αν δεν θα υφίσταται και τι θα γίνει, φανταστείτε σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι συμβασιούχοι, που έχουμε συμβασιούχους από το 2005», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό, διότι δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στα ίδια μέτρα και σταθμά…»

Όσον αφορά τον ενδεχόμενο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Μανίτσας σημείωσε: «Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό, διότι δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στα ίδια μέτρα και σταθμά. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι ηθικό να συμπεριληφθούν όλα σε ένα καζάνι, να αποφασίζεται δηλαδή π.χ. από ένα περιφερειακό συμβούλιο μία ενιαία τιμή, για παράδειγμα να αποφασίζει ο Δήμος Νευροκοπίου για τον Δήμο Ορεστιάδας. Πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα; Ποιος το πληρώνει το κτίριο εκεί; Ποιος θα πληρώνει τους υπαλλήλους εκεί;». 

«Θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α., παρά τα προβλήματα μας. Αυτό είναι το μέλημα και το δικό μας, αλλά αυτό είναι και το θέλω του λαού της Θάσου…»

«Άρα υπάρχει από την πλευρά μας μία εύλογη ανησυχία, λόγω της μεγάλης ασάφειας. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Είμαστε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν παίρνουμε χρήματα από το κράτος για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους μας. Δεν έχουμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα. Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μέσα 2024, όταν πάει το θέμα στη διαβούλευση. Από εκεί και πέρα θα γίνουν, φαντάζομαι, κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά θα είναι πολύ μικρής εμβέλειας, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α., παρά τα προβλήματα μας. Αυτό είναι το μέλημα και το δικό μας, αλλά αυτό είναι και το θέλω του λαού της Θάσου», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το-«Χριστουγεννιάτικο-Όνειρο»-ζωντανεύει-και-φέτος-στον-Δήμο-Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Παγγαίου, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο της Ελευθερούπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Για τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Μυρσίνη Χρυσαφουδη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις.

«Προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους…»

«Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλά άτομα μαζί και ο συνδυασμός αυτός έχει πετύχει. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον, αυτό προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους. Οι εκδηλώσεις μας έχουν ήδη ξεκινήσει με τους πολιτιστικούς συλλόγους και πολλές συνδιοργάνωσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τις φωταγωγήσεις των δέντρων σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το δέντρο στην Ελευθερούπολη, όπου εκεί θα έχουμε πάρα πολλές δράσεις για τα παιδάκια, με στόχο να χαρούν ακόμη περισσότερο και να διασκεδάσουν», σημείωσε σχετικά η Μυρσίνη Χρυσαφούδη. 

Ακόμη πιο οργανωμένα θα λειτουργήσει και φέτος από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης

«Από τις 20 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Ήδη πολύ προετοιμάζονται τα πάντα. Το Παλιό Οικοτροφείο λειτούργησε και πέρυσι έτσι θα γίνει και φέτος και μάλιστα ακόμη καλύτερα και πιο οργανωμένα, με καθημερινές σε δράσεις, κυρίως για τους μικρούς φίλους, αλλά και για τους μεγάλους. Με μουσική, με φαγητό και πολλά event, που ελπίζουμε ότι θα δώσουν μία νότα χαράς σε όλους όσοι μας επισκεφτούν αυτές τις γιορτές. Φέτος δεν θα υπάρξει κάποια συναυλία με την έννοια του επωνύμου καλλιτέχνη. Έχουμε προσκαλέσει όμως το Ωδείο Ελευθερούπολης, με το οποίο θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη συναυλία, με παιδιά από την περιοχή μας, με φωνές πάρα πολύ όμορφες και εκπληκτικούς μουσικούς. Θέλαμε και εμείς να τους τιμήσουμε αυτές τις μέρες και τους έχουν προκαλέσει και στην Ελευθερούπολη, αλλά και στο διήμερο που θα γίνει στη Νέα Πέραμο 27 και 28 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και στην παραλία Οφρυνίου 16 και 17 Δεκεμβρίου. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι έχουμε ενισχύσει με πολύ ωραίες δράσεις τις βιβλιοθήκες και της Ελευθερούπολης και της Νικήσιανης και της Μεσορόπης και περίπου άλλα 15 χωριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χρυσαφούδη.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα