Connect with us

Νέα Θάσου

“Θέλουμε να δούμε λύση στα προβλήματα μας” τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής Ανδρόνικος Σινιώρης

“Θέλουμε-να-δούμε-λύση-στα-προβλήματα-μας”-τονίζει-ο-πρόεδρος-του-Συλλόγου-Πρωτοβουλία-Ενεργών-Πολιτών-Κεραμωτής-Ανδρόνικος-Σινιώρης

Σύλλογος με την ονομασία Πρωτοβουλία Ενεργών πολιτών Κεραμωτής ιδρύθηκε στην Κεραμωτή. Ο πρόεδρος του κ. Ανδρόνικος Σινιώρης υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερφόρτωση δράσεων στο λιμάνι Κεραμωτής, το κυκλοφοριακό..
Αρχικά ανέφερε ότι “Λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης κατά την θερινή περίοδο δημιουργούνται πάρα πολλά στην Κεραμωτή προβλήματα και βέβαια το κύριο πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός των μετακινούμενων οχημάτων πάσης φύσεως για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων προς και από την Θάσο.
Το καλοκαίρι υπάρχουν μέρες που οι ουρές που σχηματίζονται είναι χιλιόμετρα και είναι αδύνατη η προσπέλαση στο χωριό. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, οι τουρίστες παιδεύονται και όλο αυτό μας απασχολεί εδώ και καιρό.
Βέβαια δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μετακινηθεί αυτή η δραστηριότητα εκτός κατοικημένης περιοχής.
Αυτή η δυνατότητα θέλει να γίνουν καινούριες λιμενικές εγκαταστάσεις προβλήτας, στη βόρεια πλευρά, ώστε να είναι άμεση η πρόσβαση στο δρόμο. Υπάρχει άπλετος χώρος για στάθμευση αλλά κυρίως θα δημιουργηθεί κρηπίδωμα που θα μπορούν να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν τα φέρυ με μεγαλύτερη συχνότητα.
Σήμερα για λόγους ασφαλείας επειδή είναι περιορισμένος ο χώρος, όλοι αναχωρούν ανά μισή ώρα. Με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες της αιχμής, αν και υπάρχουν αρκετά μεγάλα πλοία, δεν μπορούν να απορροφήσουν την κίνηση αυτή.
Άρα πρέπει η εξυπηρέτηση να γίνεται ανά τέταρτο τουλάχιστον, τουλάχιστον τις μέρες αιχμής. Αλλά επειδή το κρηπίδωμα είναι περιορισμένο, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Άρα λοιπόν θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, εκτός κατοικημένης περιοχής.
Και βέβαια το πρόβλημα της ποιότητας ζωής των κατοίκων παραμένει. Η ταλαιπωρία είναι γνωστή για όσους μένουν μόνιμα λόγω της μεγάλης διακίνησης, των χιλιάδων οχημάτων και έτσι 830 χιλιάδες χιλιόμετρα διανύθηκαν. Άρα η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια ή η ηχορύπανση έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα” .
ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ίδιος έκανε αναφορά και σε άλλα προβλήματα. “Έχουμε το πευκόδασος εδώ στην Αμμόγλωσσα και πρέπει να το προσέξουμε, Να το καθαρίσουμε, να το συντηρήσουμε, προκειμένου να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο με πυρκαγιά που θα καταστρέψει το μικροκλίμα της Κεραμωτής.
Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα και σκοπός μας είναι να προωθήσουμε το πρόβλημα, να κάνουμε γνωστή την αναγκαιότητα επίλυσης του και να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια των αρχών, των φορέων έτσι ώστε να συντομευθεί ο χρόνος αυτός!
Ξέρω ότι για να γίνει πλέον ένα νέο κρηπίδωμα θέλει αρκετό χρόνο μέχρι να γίνουν οι μελέτες, να βρεθούν τα λεφτά, να γίνουν οι διαγωνισμοί, να μπει ο εργολάβος κλπ.
Προσπαθούμε όμως προβάλλοντας το πρόβλημα να πούμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει κανείς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Γι αυτό και έγινε το σωματείο αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

ΔΕΔΑ:-Εκδήλωση-για-την-ενεργοποίηση-του-δικτύου-διανομής-φυσικού-αερίου-στην-Καβάλα-την-Τετάρτη-27-Σεπτεμβρίου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα…

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στην σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Εγγραφές-και-έναρξη-μαθημάτων-στην-σχολή-βυζαντινής-μουσικής-της-Ιεράς-Μητρόπολης-Φιλίππων-Νεαπόλεως-και-Θάσου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, προγραμματίζεται και η έναρξη των μαθημάτων της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της τοπικής μας Εκκλησίας.
Η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές της, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να αποκτήσουν επίσημο ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
Οι εγγραφές ήδη εξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίον θα τελέσει ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κ.Στέφανος την ΤΡΙΤΗ 26-9-2023 και ώρα 7 το απόγευμα στο προαύλειο του ιερού Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.
Οι ενδιαφερόμενοι από την Καβάλα και τους Φιλίππους δύνανται καθημερινώς να απευθύνονται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (επί των οδών Μητροπολίτου Προκοπίου και Παλαιολόγου γωνία), ενώ οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή του Νέστου δύνανται να απευθύνονται στον ιερό Ναό αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών και την Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Την Τρίτη 26/9 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη

Την-Τρίτη-26/9-τα-εγκαίνια-του-εκλογικού-κέντρου-του-υποψηφίου-Δημάρχου-Θάσου-Λευτέρη-Κυριακίδη

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Την Τρίτη 26/9 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου…

Σας καλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της δημοτικής μας παράταξης, “ΣΥΜΠΡΑΞΗ Ευθύνης” για τον Δήμο Θάσου, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 μ.μ., στο Λιμένα Θάσου (Π. Μελά & Θεαγένους γωνία – «πρώην κατάστημα Καφές & Καρπός Δ. Μανίτσα»).

Λευτέρης Κυριακίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα