Connect with us

Νέα Θάσου

“Θέλουμε να δούμε λύση στα προβλήματα μας” τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής Ανδρόνικος Σινιώρης

“Θέλουμε-να-δούμε-λύση-στα-προβλήματα-μας”-τονίζει-ο-πρόεδρος-του-Συλλόγου-Πρωτοβουλία-Ενεργών-Πολιτών-Κεραμωτής-Ανδρόνικος-Σινιώρης

Σύλλογος με την ονομασία Πρωτοβουλία Ενεργών πολιτών Κεραμωτής ιδρύθηκε στην Κεραμωτή. Ο πρόεδρος του κ. Ανδρόνικος Σινιώρης υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερφόρτωση δράσεων στο λιμάνι Κεραμωτής, το κυκλοφοριακό..
Αρχικά ανέφερε ότι “Λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης κατά την θερινή περίοδο δημιουργούνται πάρα πολλά στην Κεραμωτή προβλήματα και βέβαια το κύριο πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός των μετακινούμενων οχημάτων πάσης φύσεως για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων προς και από την Θάσο.
Το καλοκαίρι υπάρχουν μέρες που οι ουρές που σχηματίζονται είναι χιλιόμετρα και είναι αδύνατη η προσπέλαση στο χωριό. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, οι τουρίστες παιδεύονται και όλο αυτό μας απασχολεί εδώ και καιρό.
Βέβαια δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μετακινηθεί αυτή η δραστηριότητα εκτός κατοικημένης περιοχής.
Αυτή η δυνατότητα θέλει να γίνουν καινούριες λιμενικές εγκαταστάσεις προβλήτας, στη βόρεια πλευρά, ώστε να είναι άμεση η πρόσβαση στο δρόμο. Υπάρχει άπλετος χώρος για στάθμευση αλλά κυρίως θα δημιουργηθεί κρηπίδωμα που θα μπορούν να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν τα φέρυ με μεγαλύτερη συχνότητα.
Σήμερα για λόγους ασφαλείας επειδή είναι περιορισμένος ο χώρος, όλοι αναχωρούν ανά μισή ώρα. Με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες της αιχμής, αν και υπάρχουν αρκετά μεγάλα πλοία, δεν μπορούν να απορροφήσουν την κίνηση αυτή.
Άρα πρέπει η εξυπηρέτηση να γίνεται ανά τέταρτο τουλάχιστον, τουλάχιστον τις μέρες αιχμής. Αλλά επειδή το κρηπίδωμα είναι περιορισμένο, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Άρα λοιπόν θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, εκτός κατοικημένης περιοχής.
Και βέβαια το πρόβλημα της ποιότητας ζωής των κατοίκων παραμένει. Η ταλαιπωρία είναι γνωστή για όσους μένουν μόνιμα λόγω της μεγάλης διακίνησης, των χιλιάδων οχημάτων και έτσι 830 χιλιάδες χιλιόμετρα διανύθηκαν. Άρα η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια ή η ηχορύπανση έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα” .
ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ίδιος έκανε αναφορά και σε άλλα προβλήματα. “Έχουμε το πευκόδασος εδώ στην Αμμόγλωσσα και πρέπει να το προσέξουμε, Να το καθαρίσουμε, να το συντηρήσουμε, προκειμένου να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο με πυρκαγιά που θα καταστρέψει το μικροκλίμα της Κεραμωτής.
Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα και σκοπός μας είναι να προωθήσουμε το πρόβλημα, να κάνουμε γνωστή την αναγκαιότητα επίλυσης του και να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια των αρχών, των φορέων έτσι ώστε να συντομευθεί ο χρόνος αυτός!
Ξέρω ότι για να γίνει πλέον ένα νέο κρηπίδωμα θέλει αρκετό χρόνο μέχρι να γίνουν οι μελέτες, να βρεθούν τα λεφτά, να γίνουν οι διαγωνισμοί, να μπει ο εργολάβος κλπ.
Προσπαθούμε όμως προβάλλοντας το πρόβλημα να πούμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει κανείς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Γι αυτό και έγινε το σωματείο αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας για την προσβασιμότητα στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου

Απάντηση-της-Εφορείας-Αρχαιοτήτων-Καβάλας-για-την-προσβασιμότητα-στο-Αρχαίο-Θέατρο-Θάσου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου.

Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.
Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.
Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.
Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.
Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.
Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-τον-Αστυνομικό-Διευθυντή-Καβάλας

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Σιμούδη. Τον Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας.
Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου και στελέχη του Δήμου Θάσου.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη αστυνόμευση στη Θάσο, εντός μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς και ζητήματα έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης στο Νησί.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι αγαστή και συνεχής, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση στον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του.
Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.
Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μακάριος: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την άφιξη του σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στην Θάσο

Μακάριος:-Αντίστροφα-μετράει-ο-χρόνος-για-την-άφιξη-του-σκάφους-με-σύγχρονο-ιατρικό-εξοπλισμό-στην-Θάσο

Στις 3/11/2021 είχα δεσμευτεί για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τη Θάσο.

Στις 5/4/2023 ανακοίνωσα την απόκτηση του σκάφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στις 3/3/2024, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και είχα ενημερωθεί ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ναυπήγηση των 11 σκαφών, ένα εκ των οποίων θα έρθει στη Θάσο.

Σήμερα, 10/6/2024, υπεγράφη η σύμβαση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ Χρήστο Στυλιανίδη και ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για την άφιξη του σκάφους στο νησί.

Είμαι χαρούμενος που η πρωτοβουλία μου τον Νοέμβριο του 2021 παίρνει σάρκα και οστά, θωρακίζοντας την υγεία των κατοίκων της Θάσου.

Άλλη μια δέσμευσή μου γίνεται πράξη.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα