Connect with us

Νέα Θάσου

“Θέλουμε να δούμε λύση στα προβλήματα μας” τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής Ανδρόνικος Σινιώρης

“Θέλουμε-να-δούμε-λύση-στα-προβλήματα-μας”-τονίζει-ο-πρόεδρος-του-Συλλόγου-Πρωτοβουλία-Ενεργών-Πολιτών-Κεραμωτής-Ανδρόνικος-Σινιώρης

Σύλλογος με την ονομασία Πρωτοβουλία Ενεργών πολιτών Κεραμωτής ιδρύθηκε στην Κεραμωτή. Ο πρόεδρος του κ. Ανδρόνικος Σινιώρης υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερφόρτωση δράσεων στο λιμάνι Κεραμωτής, το κυκλοφοριακό..
Αρχικά ανέφερε ότι “Λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης κατά την θερινή περίοδο δημιουργούνται πάρα πολλά στην Κεραμωτή προβλήματα και βέβαια το κύριο πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός των μετακινούμενων οχημάτων πάσης φύσεως για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων προς και από την Θάσο.
Το καλοκαίρι υπάρχουν μέρες που οι ουρές που σχηματίζονται είναι χιλιόμετρα και είναι αδύνατη η προσπέλαση στο χωριό. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, οι τουρίστες παιδεύονται και όλο αυτό μας απασχολεί εδώ και καιρό.
Βέβαια δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μετακινηθεί αυτή η δραστηριότητα εκτός κατοικημένης περιοχής.
Αυτή η δυνατότητα θέλει να γίνουν καινούριες λιμενικές εγκαταστάσεις προβλήτας, στη βόρεια πλευρά, ώστε να είναι άμεση η πρόσβαση στο δρόμο. Υπάρχει άπλετος χώρος για στάθμευση αλλά κυρίως θα δημιουργηθεί κρηπίδωμα που θα μπορούν να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν τα φέρυ με μεγαλύτερη συχνότητα.
Σήμερα για λόγους ασφαλείας επειδή είναι περιορισμένος ο χώρος, όλοι αναχωρούν ανά μισή ώρα. Με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες της αιχμής, αν και υπάρχουν αρκετά μεγάλα πλοία, δεν μπορούν να απορροφήσουν την κίνηση αυτή.
Άρα πρέπει η εξυπηρέτηση να γίνεται ανά τέταρτο τουλάχιστον, τουλάχιστον τις μέρες αιχμής. Αλλά επειδή το κρηπίδωμα είναι περιορισμένο, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Άρα λοιπόν θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, εκτός κατοικημένης περιοχής.
Και βέβαια το πρόβλημα της ποιότητας ζωής των κατοίκων παραμένει. Η ταλαιπωρία είναι γνωστή για όσους μένουν μόνιμα λόγω της μεγάλης διακίνησης, των χιλιάδων οχημάτων και έτσι 830 χιλιάδες χιλιόμετρα διανύθηκαν. Άρα η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια ή η ηχορύπανση έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα” .
ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ίδιος έκανε αναφορά και σε άλλα προβλήματα. “Έχουμε το πευκόδασος εδώ στην Αμμόγλωσσα και πρέπει να το προσέξουμε, Να το καθαρίσουμε, να το συντηρήσουμε, προκειμένου να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο με πυρκαγιά που θα καταστρέψει το μικροκλίμα της Κεραμωτής.
Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα και σκοπός μας είναι να προωθήσουμε το πρόβλημα, να κάνουμε γνωστή την αναγκαιότητα επίλυσης του και να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια των αρχών, των φορέων έτσι ώστε να συντομευθεί ο χρόνος αυτός!
Ξέρω ότι για να γίνει πλέον ένα νέο κρηπίδωμα θέλει αρκετό χρόνο μέχρι να γίνουν οι μελέτες, να βρεθούν τα λεφτά, να γίνουν οι διαγωνισμοί, να μπει ο εργολάβος κλπ.
Προσπαθούμε όμως προβάλλοντας το πρόβλημα να πούμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει κανείς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Γι αυτό και έγινε το σωματείο αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση-Προληπτικής-Νοσηλευτικής-στη-Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής «Μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων & ουρικού οξέος» Μηνός Μαρτίου 2024

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Νόμιμες οι απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας

Νόμιμες-οι-απολύσεις-στα-Πετρέλαια-Καβάλας

Έγινε γνωστή σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, είναι απολύτως νόμιμες, οι απολύσεις 92 εργαζόμενων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα απορρίπτοντας την αγωγή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής «Μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων & ουρικού οξέος» Μηνός Μαρτίου 2024

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Πένθιμα-θα-χτυπούν-οι-καμπάνες-στις-εκκλησίες-ένα-χρόνο-μετά-το-δυστύχημα-στα-Τέμπη

Όπως είναι σε όλους γνωστό την 28η Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνεται ένας (1) χρόνος από το πρωτοφανές και τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο προκάλεσε τον αιφνίδιο και μαρτυρικό θάνατο 57 ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, ήταν νεαρής ηλικίας.
Στην μαύρη αυτή επέτειο, η «φιλόστοργος μήτηρ» αγία μας Εκκλησία ανταποκρίθηκε δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κ. Μαρίας Καρυστιανού, και ανέλαβε την πρωτοβουλία, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους αδελφούς μας, νὰ προτρέψει και να υποδείξη την «πένθιμη κωδωνοκρουσία» σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ελλάδος.
Με αυτά τα δεδομένα, το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10 π.μ. σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα ψαλλεί νεκρώσιμο τρισάγιο, κατά την διάρκεια του οποίου θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Με συντριβή καρδίας ευχόμασθε και προσευχόμασθε υπέρ αναπαύσεως των «εν τω σιδηροδρόμω βιαίως τελειωθέντων αδελφών ημών», την δε διεκδικουμένη δικαίωση της μνήμης και της θυσίας τους ενθέρμως και ανεπιφυλάκτως υποστηρίζουμε.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα