Connect with us

Νέα Θάσου

Η ΔΕΥΑ Θάσου κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο της στην ύδρευση το φετινό καλοκαίρι

Η-ΔΕΥΑ-Θάσου-κατάφερε-να-φέρει-σε-πέρας-το-έργο-της-στην-ύδρευση-το-φετινό-καλοκαίρι

Η ΔΕΥΑ Θάσου κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο της στην ύδρευση το φετινό καλοκαίρι παρά την τεράστια κατανάλωση νερού λόγου του μεγάλου όγκου των τουριστών. Ο πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας σημείωσε ότι η επιχείρηση τους στάθηκε στο ύψος της και χάρη στο προσωπικό της.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «παρ’ όλο που είχαμε μια προσοδοφόρα χρονιά από τουριστικής άποψης, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι όλες οι παρεμβάσεις που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια έπιασαν τόπο. Όλες οι διορθωτικές κινήσεις στα δίκτυα και τις γεωτρήσεις που είναι πάρα πολλές, σε δύο μήνες μέσα αλλάξαμε 12 κινητήρες άντλησης μαζί με τα συγκροτήματα και τους άξονές τους. Το κάθε συγκρότημα κόστισε 12-14 χιλιάδες ευρώ. Κλείνοντας τη σεζόν μπορώ να πω ότι είμαστε πάρα πολύ καλά. Εκτός από κάποιους μικρούς οικισμούς όπως επάνω στου Σωτήρος που δεν έμεινε από νερό αλλά έχουμε κατά νου κάθε μέρα να πηγαίνει το βυτιοφόρο να αδειάζει στη δεξαμενή 10 κυβικά. Επίσης, είχαμε κάτι μικροπροβλήματα στα Κοίνυρα τα οποία είναι στην άνυδρη περιοχή μας.
Η Καλλιράχη μας ταλαιπώρησε αφάνταστα φέτος με τον αγωγό των 11χλμ από τη Σκάλα Ραχωνίου που παίρνει νερό και καταλήγει στη δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης. Έσπασε 18 φορές σε 10 μέρες. Τη ζημιά την εντοπίζουμε κατ’ ευθείαν αλλά στα 11χλμ ψάξιμο είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά το προσωπικό στάθηκε επάξια και το ευχαριστώ δημόσια. Στο υπόλοιπο νησί δεν έχουμε ούτε ένα πρόβλημα».
ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Πρόσθεσε ότι «είμαστε πάντα δεκτικοί σε οποιοδήποτε παράπονο ή κλήση για ζημιά και πρόβλημα. Κάναμε πάρα πολλά βήματα με τις τηλεδιαρροές, τα ηλεκτρονικά υδρόμετρα, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικά των δεξαμενών και των πηγών. Έχουμε βάλει παροχόμετρα σε όλες τις δεξαμενές μας και μπορούμε και ελέγχουμε όλο το φάσμα της Θάσου ηλεκτρονικά και εντοπίζουμε τα προβλήματα στη στιγμή.
Ο εργολάβος ξεκινάει το καινούργιο δίκτυο και μέχρι το Φεβρουάριο θα είναι τελειωμένο. Έχει δημοπρατηθεί εδώ και 1,5 μήνα και άργησε να ξεκινήσει καθώς τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι πάνω στην άσφαλτο. Κάναμε μια αυτοψία εκεί που πάει από χωματόδρομο να ξεκινήσει άμεσα από εκεί. Ήρθαν τα πρώτα 4χλμ αγωγοί που παρήγγειλε ο εργολάβος και πολύ σύντομα ξεκινάει και το εσωτερικό δίκτυο της Καλλιράχης οπότε η Καλλιράχη δεν θα έχει προβλήματα τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη

Σήμερα-το-απόγευμα-τα-εγκαίνια-του-εκλογικού-κέντρου-του-υποψηφίου-Δημάρχου-Θάσου-Λευτέρη-Κυριακίδη

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου…

Σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη

Σας καλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της δημοτικής μας παράταξης, “ΣΥΜΠΡΑΞΗ Ευθύνης” για τον Δήμο Θάσου, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 μ.μ., στο Λιμένα Θάσου (Π. Μελά & Θεαγένους γωνία – «πρώην κατάστημα Καφές & Καρπός Δ. Μανίτσα»).

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

ΔΕΔΑ:-Εκδήλωση-για-την-ενεργοποίηση-του-δικτύου-διανομής-φυσικού-αερίου-στην-Καβάλα-την-Τετάρτη-27-Σεπτεμβρίου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΔΑ: Εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα…

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στην σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Εγγραφές-και-έναρξη-μαθημάτων-στην-σχολή-βυζαντινής-μουσικής-της-Ιεράς-Μητρόπολης-Φιλίππων-Νεαπόλεως-και-Θάσου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, προγραμματίζεται και η έναρξη των μαθημάτων της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της τοπικής μας Εκκλησίας.
Η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές της, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να αποκτήσουν επίσημο ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.
Οι εγγραφές ήδη εξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίον θα τελέσει ο Σεβ.Μητροπολίτης μας κ.Στέφανος την ΤΡΙΤΗ 26-9-2023 και ώρα 7 το απόγευμα στο προαύλειο του ιερού Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.
Οι ενδιαφερόμενοι από την Καβάλα και τους Φιλίππους δύνανται καθημερινώς να απευθύνονται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (επί των οδών Μητροπολίτου Προκοπίου και Παλαιολόγου γωνία), ενώ οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή του Νέστου δύνανται να απευθύνονται στον ιερό Ναό αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών και την Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα