Connect with us

Νέα Θάσου

Η Αγγελική Δεληκάρη δεσμεύεται για την απάλυνση των πληγών που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά

Η-Αγγελική-Δεληκάρη-δεσμεύεται-για-την-απάλυνση-των-πληγών-που-αφήνει-πίσω-της-η-πυρκαγιά

Τη δέσμευση της ότι θα ενεργήσει άμεσα ώστε να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των φθορών και η απάλυνση των πληγών που αφήνει πίσω της το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς, εκφράζει με δήλωση της η Αγγελική Δεληκάρη. Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στο Δήμο Νέστου αφού δίνει τα εύσημα σε όλους όσους συνέδραμαν στο να τεθεί υπό έλεγχο τονίζει ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καβάλας και Θάσου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή
Η ΔΗΛΩΣΗ
Η δήλωση της κ. Δεληκάρη αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα μας δοκιμάζεται, για μια ακόμη φορά, από μεγάλες πυρκαγιές, οι οποίες απειλούν ανθρώπους, περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον. Ο Δήμος Νέστου επλήγη, ευτυχώς δίχως ανθρώπινες απώλειες, από τη μανία της πυρκαγιάς. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους εθελοντές που προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή για να συνδράμουν, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, δίχως να θρηνήσουμε θύματα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι μικρότερης σημασίας οι ζημιές σε περιουσίες, σπίτια, οχήματα καλλιεργήσιμες εκτάσεις και έργα υποδομής. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί τον βασικό στόχο της Πολιτικής Προστασίας, αλλά η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντική. Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα αποφανθούν οι ειδικοί, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την εξέταση της κατάστασης στο πεδίο, και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ως Βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας δεσμεύομαι ότι θα ενεργήσω άμεσα ώστε να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των φθορών και η απάλυνση των πληγών που αφήνει πίσω της το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς. Δεν θα περιοριστώ όμως σ΄ αυτό. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες για την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Οι σκέψεις όλων μας είναι με τους τραυματίες άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη απέναντι στις φλόγες».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας για την προσβασιμότητα στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου

Απάντηση-της-Εφορείας-Αρχαιοτήτων-Καβάλας-για-την-προσβασιμότητα-στο-Αρχαίο-Θέατρο-Θάσου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου.

Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.
Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.
Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.
Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.
Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.
Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-τον-Αστυνομικό-Διευθυντή-Καβάλας

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Σιμούδη. Τον Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας.
Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου και στελέχη του Δήμου Θάσου.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη αστυνόμευση στη Θάσο, εντός μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς και ζητήματα έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης στο Νησί.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι αγαστή και συνεχής, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση στον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του.
Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.
Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μακάριος: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την άφιξη του σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στην Θάσο

Μακάριος:-Αντίστροφα-μετράει-ο-χρόνος-για-την-άφιξη-του-σκάφους-με-σύγχρονο-ιατρικό-εξοπλισμό-στην-Θάσο

Στις 3/11/2021 είχα δεσμευτεί για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τη Θάσο.

Στις 5/4/2023 ανακοίνωσα την απόκτηση του σκάφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στις 3/3/2024, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και είχα ενημερωθεί ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ναυπήγηση των 11 σκαφών, ένα εκ των οποίων θα έρθει στη Θάσο.

Σήμερα, 10/6/2024, υπεγράφη η σύμβαση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ Χρήστο Στυλιανίδη και ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για την άφιξη του σκάφους στο νησί.

Είμαι χαρούμενος που η πρωτοβουλία μου τον Νοέμβριο του 2021 παίρνει σάρκα και οστά, θωρακίζοντας την υγεία των κατοίκων της Θάσου.

Άλλη μια δέσμευσή μου γίνεται πράξη.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα