Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΗΚΕΘ: «Ωδή στη πηγή ζωής»

ΔΗΚΕΘ:-«Ωδή-στη-πηγή-ζωής»

Ο Δήμος Θάσου με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, αναδεικνύοντας και πάλι το κοινωνικό του πρόσωπο, με μια συγκινητική και μεγαλειώδη εκδήλωση – αφιέρωμα για τη Γιορτή της Μητέρας, τίμησε και φέτος τις μητέρες με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους την αγάπη και την αφοσίωση, στην αίθουσα ενός ασφυκτικά γεμάτου από κόσμο «Καλογερικού», στη Θάσο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Νεανική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου και αγκαλιάστηκε με απέραντη αγάπη από το κοινό, που με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την απόλυτη στήριξή του στη Δημοτική Χορωδία.

Σε τούτες τις ημέρες, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας, όπου μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας δοκιμάζονται, με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, τα μέλη των Χορωδιών με το έργο τους κρατούν ζωντανή την αισιοδοξία, ώστε οι αξίες της ζωής να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μέσα από τη φυσική ομορφιά της Άνοιξης, μέσα από τα αρώματα και τα χρώματα των λουλουδιών, αλλά και μέσα από τις μελωδίες των Χορωδιών, ξεπρόβαλλε η ιερή εικόνα της Μητέρας, της πλέον αφανούς ηρωίδας της κοινωνίας μας.
Οι καθιερωμένες και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου, αποτελούν αφορμή για εσωτερική μεταμόρφωση και ανεξάντλητη πηγή δύναμης για προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες, και προσφέρουν πλουσιοπάροχα ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Με γνώμονα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Η επιμέλεια του ποιοτικού και πλουραλιστικού προγράμματος που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, ανήκει στην καθηγήτρια των Χορωδιών του Δήμου Θάσου Πελαγία Αναγνωστάκη.

Τις χορωδίες διηύθυνε εθελοντικά η χαρισματική Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Ακούστηκαν κείμενα, ποιήματα και τραγούδια, όλα αφιερωμένα στη γιορτή της μητέρας, που τα απέδωσαν με θαυμαστό τρόπο, τόσο η Νεανική όσο και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου, συγκινώντας και ευαισθητοποιώντας τους θεατές, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρωτεύοντα ρόλο της Μητέρας στην κοινωνία και συνεχάρη τα μέλη των Χορωδιών του Δήμου για το έργο τους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου Γεώργιος Κουτσουμανής φανερά γοητευμένος από την πολυπληθή συμμετοχή εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αμέριστη στήριξή του, αλλά και όλης της Δημοτικής Αρχής, στις δράσεις τους.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε η πολυβραβευμένη ποιήτρια-πεζογράφος Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη αφιερώνοντας στο κοινό ένα ποίημά της ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου Μανίτσας Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Στρατηγέντας, και η Περιφερειακή Σύμβουλος Πολυμέρου Μαρία.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Η τοπική μας εκκλησία κοντά στην μαθητιώσα νεολαία και στους διαγωνιζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων

Η-τοπική-μας-εκκλησία-κοντά-στην-μαθητιώσα-νεολαία-και-στους-διαγωνιζόμενους-των-πανελλαδικών-εξετάσεων

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, την ΤΕΤΑΡΤΗ 31.05.2023 και ώρα 6 το απόγευμα, και εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έχει προγραμματισθεί η τέλεση ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την μαθητιώσα νεολαία στον ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.
Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι της ζωής των παιδιών μας είμεθα όλοι μαζύ τους με την παρακλητική προσευχή μας και το πατρικό ενδιαφέρον μας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την λατρευτική ζωή της μητέρας μας Εκκλησίας.
Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι η κατά Θεόν προκοπή και η πρόοδος των παιδιών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους

«Πλημμύρισαν»-τα-Λιμενάρια-από-κόσμο-και-παραδοσιακούς-ήχους

Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου: “Το Παλατάκι”

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους.

Πλήθος κόσμου κατά την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Διευθέτηση-τμήματος-κεντρικού-χειμάρρου-στην-Κοινότητα-Λιμεναρίων-Δήμου-Θάσου”

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.
Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.
Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.
Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα