Connect with us

Καβάλα

ΔΕΥΑΚ: Δεν θα πληρώσουν οι δημότες τις αυξήσεις της ΔΕΗ

ΔΕΥΑΚ:-Δεν-θα-πληρώσουν-οι-δημότες-τις-αυξήσεις-της-ΔΕΗ

«Η αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν θα περάσει στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., αυτό είναι ξεκάθαρο και αποτελεί απόφαση του δήμου και της επιχείρησης».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, μ’ αφορμή την πάνω από 100% αύξηση των λογαριασμών που πληρώνει η επιχείρηση στη Δ.Ε.Η.

«Ενώ μέχρι τον Οκτώβριο δεν είχε παρατηρηθεί κάποια ιδιαίτερη αύξηση στους λογαριασμούς της επιχείρησής μας προς τη Δ.Ε.Η., τον Νοέμβριο είχαμε αύξηση πάνω από 100%»

«Θέλω κατηγορηματικά να τονίσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει η αύξηση του ενεργειακού κόστους στον πολίτη. Ελπίζω να είναι πρόσκαιρο αυτό που συμβαίνει και να έχει τελειώσει μέχρι την άνοιξη. Ενώ μέχρι τον Οκτώβριο δεν είχε παρατηρηθεί κάποια ιδιαίτερη αύξηση στους λογαριασμούς της επιχείρησής μας προς τη Δ.Ε.Η., τον Νοέμβριο είχαμε αύξηση στη μέση τάση, όπου έχουμε 9 παροχές, πάνω από 100%. Είχαμε δηλαδή υπερδιπλάσια τιμολόγηση. Ενώ τον Οκτώβριο πληρώσαμε 108.000 ευρώ, τον Νοέμβριο και με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας πληρώσαμε 218.000 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Ο δήμος Καβάλας και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν θα βάλουν κι άλλο βάρος στις πλάτες των πολιτών. Μέχρι εδώ…»

«Ήδη έχει παρθεί απόφαση από τον δήμο Καβάλας και τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ότι δεν πρόκειται να περάσει αυτή η αύξηση του ενεργειακού κόστους στους πολίτες της Καβάλας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να το αναλάβει αυτό. Έχουμε διαμηνύσει στο υπουργείο, εγγράφως και προφορικά ότι θα πρέπει να αναλάβουν την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Δεν μπορούν τα νοικοκυριά να υποστούν κι άλλο βάρος. Ο δήμος Καβάλας και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν θα βάλουν κι άλλο βάρος στις πλάτες των πολιτών. Μέχρι εδώ! Δεν μπορεί να περάσει αυτή η αύξηση του ενεργειακού κόστους στους πολίτες. Ξεκάθαρα και οριστικά», συμπλήρωσε σχετικά ο Απόστολος Χρόνης.

«Η νέα χρονιά έχει πολλές προκλήσεις για εμάς, κυρίως όσον αφορά τα έργα που πρέπει να γίνουν κι αυτά που πρέπει να ενταχθούν. Ήδη ξεκινά το μεγάλο, το εμβληματικό έργο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καβάλας»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις προκλήσεις της νέας χρονιάς για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ο πρόεδρος της επιχείρησης επισήμανε: «Η νέα χρονιά έχει πολλές προκλήσεις για εμάς, κυρίως όσον αφορά τα έργα που πρέπει να γίνουν κι αυτά που πρέπει να ενταχθούν. Ήδη ξεκινά το μεγάλο, το εμβληματικό όπως το χαρακτηρίζουμε, έργο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καβάλας που εκτείνεται από τη Νεάπολη μέχρι και το Περιγιάλι. Το πρωί της Τετάρτης (19/1) υπήρξε συνάντησή μας με την ανάδοχο εταιρεία. Συντονιζόμαστε μαζί τους, όπως και με τις υπόλοιπες εργολαβίες που γίνονται στην πόλη μας για τα έργα στο φυσικό αέριο. Στόχος μας είναι ταυτόχρονα ή παράλληλα να περνάμε από κεντρικά δίκτυα για να γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος και να το παραδίδουμε σε χρήση στους πολίτες το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο γίνεται με τη Δ.Ε.Η. που προχωρά σε υπογείωση καλωδίων, αλλά το σημαντικό είναι να τελειώσει το μεγάλη έργο, για να ολοκληρωθούν τα δίκτυα και να ησυχάσουμε από τις πολλές βλάβες. Έχει γίνει η εγκατάσταση του εργοταξίου και από βδομάδα θα αρχίσουν τα σκαψίματα από τη Νεάπολη. Παράλληλα θα αρχίσουν και οι νέες συνδέσεις στην περιοχή του Βύρωνα».

«Ήδη έχουμε υποβάλει μια πρόταση για την αντικατάσταση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και στα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια…»

«Το ίδιο ισχύει και για τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης της Καβάλας. Ήδη έχουμε υποβάλει μια πρόταση για την αντικατάσταση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και στα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, που είναι η άλλη μεγάλη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα αυξημένα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. Ήμασταν πρωτοπόροι και μπορούμε να καμαρώνουμε γι’ αυτό, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο ξεκινήσαμε τη μελέτη για την αντικατάσταση των αντλιών σε όλα τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης. Γίνεται ριζική ανακατασκευή του Α5 με νέες αντλίες που καταναλώνουν 30% λιγότερη ενέργεια. Ήδη έχουμε υποβάλει την πρόταση για να κάνουμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 1 μεγαβάτ μόνο για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. Ο δήμος μας πρωτοπόρος στην Π.Α.Μ.Θ., έχει προχωρήσει στη σύσταση της ενεργειακής κοινότητας, ώστε να παράγουμε ρεύμα και εκεί μετέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με 20%, οπότε στο τέλος θα καταφέρουμε όσο κι αν αυξηθεί η τιμή του ρεύματος να το τιθασεύσουμε όλο αυτό», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Χρόνης.

«Το 2021 από άποψη οικονομικών για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας. Συγκεντρώσαμε τα περισσότερα χρήματα που θα μπορούσαμε»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ο κ. Χρόνης απάντησε: «Το 2021 από άποψη οικονομικών για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας. Συγκεντρώσαμε τα περισσότερα χρήματα που θα μπορούσαμε. Έχουμε τιθασεύσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από τα 5 εκ. ευρώ που είχαν φτάσει οι ληξιπρόθεσμες στο τέλος του 2019, είναι στα 4,1 εκ. ευρώ. Από αυτά έχει ρυθμιστεί 1,3 εκ. ευρώ που είναι πολύ σημαντικό. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τη νέα χρονιά. Θα πρέπει να μαζέψουμε από τις παλιές οφειλές. Ήδη στο πρόσφατο συμβούλιο στείλαμε 10 παροχές στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Βεβαιώνουμε τις οφειλές στην εφορία γιατί βλέπουμε ότι είναι ενεργά Α.Φ.Μ., κάνουμε όποια όχληση μπορούσαμε προς αυτούς τους συμπολίτες και τις επιχειρήσεις, στείλαμε εξώδικα, ειδοποιήσεις, κάναμε διακοπή υδροδότησης, αλλά δεν έρχονται να διακανονίσουν ή να αποπληρώσουν. Γι’ αυτό πάμε στο έσχατο μέσο. Περίπου 2,7 εκ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν και δεν θα το αφήσουμε. Η επιχείρηση είναι βιώσιμη και έτσι θα συνεχίσει. Κάνουμε οικονομία κλίμακας για περιορισμό εξόδων».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το-«Χριστουγεννιάτικο-Όνειρο»-ζωντανεύει-και-φέτος-στον-Δήμο-Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Παγγαίου, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο της Ελευθερούπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Για τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Μυρσίνη Χρυσαφουδη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις.

«Προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους…»

«Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλά άτομα μαζί και ο συνδυασμός αυτός έχει πετύχει. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον, αυτό προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους. Οι εκδηλώσεις μας έχουν ήδη ξεκινήσει με τους πολιτιστικούς συλλόγους και πολλές συνδιοργάνωσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τις φωταγωγήσεις των δέντρων σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το δέντρο στην Ελευθερούπολη, όπου εκεί θα έχουμε πάρα πολλές δράσεις για τα παιδάκια, με στόχο να χαρούν ακόμη περισσότερο και να διασκεδάσουν», σημείωσε σχετικά η Μυρσίνη Χρυσαφούδη. 

Ακόμη πιο οργανωμένα θα λειτουργήσει και φέτος από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης

«Από τις 20 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Ήδη πολύ προετοιμάζονται τα πάντα. Το Παλιό Οικοτροφείο λειτούργησε και πέρυσι έτσι θα γίνει και φέτος και μάλιστα ακόμη καλύτερα και πιο οργανωμένα, με καθημερινές σε δράσεις, κυρίως για τους μικρούς φίλους, αλλά και για τους μεγάλους. Με μουσική, με φαγητό και πολλά event, που ελπίζουμε ότι θα δώσουν μία νότα χαράς σε όλους όσοι μας επισκεφτούν αυτές τις γιορτές. Φέτος δεν θα υπάρξει κάποια συναυλία με την έννοια του επωνύμου καλλιτέχνη. Έχουμε προσκαλέσει όμως το Ωδείο Ελευθερούπολης, με το οποίο θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη συναυλία, με παιδιά από την περιοχή μας, με φωνές πάρα πολύ όμορφες και εκπληκτικούς μουσικούς. Θέλαμε και εμείς να τους τιμήσουμε αυτές τις μέρες και τους έχουν προκαλέσει και στην Ελευθερούπολη, αλλά και στο διήμερο που θα γίνει στη Νέα Πέραμο 27 και 28 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και στην παραλία Οφρυνίου 16 και 17 Δεκεμβρίου. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι έχουμε ενισχύσει με πολύ ωραίες δράσεις τις βιβλιοθήκες και της Ελευθερούπολης και της Νικήσιανης και της Μεσορόπης και περίπου άλλα 15 χωριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χρυσαφούδη.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή-της-ΟΕΒΕΚ-προς-τους-4-βουλευτές-της-Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, απέστειλε η διοίκηση της ΟΕΒΕΚ.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κυρία και κύριοι Βουλευτές Π.Ε. Καβάλας,  διαβάζουμε στα Πανελλήνια μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει διαφορετική και κατά το δοκούν άποψη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με επερχόμενα νομοσχέδια που ανακοινώθηκαν, στα οποία κάποιοι Βουλευτές δηλώνουν δημόσια ότι θα τα ψηφίσουν και κάποιοι άλλοι ότι δεν θα τα ψηφίσουν.

Η ομόφωνη παράκλησή μας για την απόσυρση του άρθρου 15 του φορολογικού νομοσχεδίου παραμένει επίκαιρη παρόλες τις βελτιώσεις που έγιναν τελευταία, όπως επίσης και η πρόταση μας για την έναρξη μιας νέας συζήτησης του Υπουργείου Οικονομικών με τους Παραγωγικούς και Επιστημονικούς φορείς, σχετικά με την φοροδιαφυγή.

Εξάλλου μετά και τη συνάντηση μας την 26/11/2023 πιστεύουμε ότι κατανοήσατε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ενδεχόμενη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ως έχει σήμερα.  Παρακαλούμε λοιπόν όταν θα ψηφίσετε το φορολογικό νομοσχέδιο, να ψηφίσετε μόνο κατά την κρίση σας.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα