Connect with us

Καβάλα

Γραφείο Εθελοντών ιδρύει ο δήμος Καβάλας

Γραφείο-Εθελοντών-ιδρύει-ο-δήμος-Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας ιδρύει Γραφείο Εθελοντών, με στόχο την οργανωμένη δράση πολιτών και συλλογών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Εθελοντισμού ή επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένας απλός διαχειριστικός φορέας της κρατικής μηχανής.

Κατά την άποψή μου, πρώτιστο καθήκον είναι να δημιουργήσει συμμετοχικές διαδικασίες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να εκφράζουν τη βούλησή τους, αλλά και τη διάθεσή τους για αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους και προσφορά στον τόπο τους.

Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Καβάλας, με στόχο τη διεύρυνση του αριθμού των δημοτών μας που προσφέρουν εθελοντική εργασία σε διάφορους τομείς και τον συντονισμό τους.

Μέλη του Δικτύου” όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης “μπορούν να γίνουν όσοι κάτοικοι του Δήμου Καβάλας το επιθυμούν, συμπληρώνοντας αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο Εθελοντών, στη φόρμα της ανοικτής πρόσκλησης που δημοσιεύει σήμερα ο Δήμος στην ιστοσελίδα του.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί «Μητρώο Εθελοντών Δήμου Καβάλας», στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, καθώς και το αντικείμενο τού ενδιαφέροντός τους».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παππάς, διευκρίνησε ότι “αρμόδιος για τη λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού, καθώς και του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Καβάλας θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος, στον οποίο, με απόφαση Δημάρχου έχουν ανατεθεί καθήκοντα θεμάτων Εθελοντισμού.

Αυτός θα συνεργάζεται με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων για τα όλα τα θέματα ανάπτυξης του Εθελοντισμού και υλοποίησης εθελοντικών δράσεων.

Για κάθε δράση που οργανώνει το Δίκτυο” σημείωσε ο κ. Παππάς “θα ορίζεται από το Γραφείο Εθελοντισμού τριμελής Συντονιστική Επιτροπή Δράσης, η οποία θα συνεργάζεται στενά με το Γραφείο Εθελοντισμού και θα το υποβοηθά στην πραγματοποίηση της δράσης.

Η τριμελής Συντονιστική Επιτροπή Δράσης θα ορίζεται από το Μητρώο Εθελοντών, με απόφαση του υπεύθυνου του Δικτύου. Το ένα από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης θα ορίζεται από το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας στην οποία θα υλοποιείται η δράση”.

Οι εθελοντές που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καβάλας:

1) ΖΙΖΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

Η Ζιζή Ζαχαριάδου και η ομάδα της Art Attack άλλαξαν την εικόνα πολλών σχολείων της Καβάλας και των ΚΑΠΗ που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

2) ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Ο Σταύρος Εμμανουηλίδης είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στον χώρο του Εθελοντισμού, από το μακρινό 1972. Μέσα σ’ αυτά τα 50 χρόνια, καθάρισε παραλίες, θαλάσσιες και δασικές εκτάσεις, γειτονιές και δρόμους, ενώ έβαψε είτε με δικά του υλικά, είτε συμμετέχοντας σε δράσεις φορέων και συλλογών, πολλά πάρκα και αρκετές εγκαταστάσεις.

3) Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΙΟΓΛΟΥ

Ο Γιάννης Κανίογλου με τα πινέλα του γέμισε με πολύχρωμα λουλούδια, πουλιά και χαμογελαστούς ήλιους, τους εσωτερικούς χώρους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας, του Νηπιαγωγείου Κρυονερίου, του 8ου Βρεφονηπιακού Σταθμού και μια γωνιά της οδού Πτολεμαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα