Connect with us

Νέα Θάσου

Γιώργος Γραμμένος για Ειρηνοδικείο Θάσου: Ήταν το πρώτο αναγκαίο βήμα που έπρεπε να γίνει για τη μίσθωση του ακινήτου

Γιώργος-Γραμμένος-για-Ειρηνοδικείο-Θάσου:-Ήταν-το-πρώτο-αναγκαίο-βήμα-που-έπρεπε-να-γίνει-για-τη-μίσθωση-του-ακινήτου

Μισθώθηκε ο νέος χώρος για το Ειρηνοδικείο της Θάσου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι τρέχουν οι διαδικασίες για την διαρρύθμιση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν το πρώτο αναγκαίο βήμα που έπρεπε να γίνει για να γίνει η μίσθωση του ακινήτου. Στη συνέχεια έχουμε έναν αγώνα δρόμου γιατί θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαμορφώσεις στο χώρο για να είναι κατάλληλος για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Θάσου. Τα δικαστικά μέγαρα έχουν μια ιδιαιτερότητα σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση. Πρέπει να γίνει αίθουσα συνεδριάσεων, τα γραφεία κλπ. Έχουν γίνει κάποιες συνεννοήσεις. Είναι μια τυπική διαδικασία, δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, όμως χωρίς την υπογραφή του μισθωτηρίου δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Ένας λόγος που πολύ γρήγορα θα τρέξουν οι εξελίξεις, είναι ότι ήδη το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινάει να καταβάλλει μίσθωμα για το νέο κτήριο. Ήδη πληρώνει και για το παλιό κτήριο όπου στεγάζεται τώρα το Ειρηνοδικείο. Οπότε θα τρέξει τις διαδικασίες για να έχουμε γρήγορα την οριστική μετεστέγαση και τη λειτουργία του».

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «από τότε που αναλάβαμε το 2018 στην πρώτη θητεία μας ξεκινήσαμε τις επαφές με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Και με τον προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου είχαμε πολύ καλή επαφή αλλά με τον κ. Τσιάρα από τα μέσα του 2019 προχωρήσαμε γρήγορα τις διαδικασίες με τη συμπαράσταση του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Η συμβολή του υπουργού κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου ήταν καθοριστική στην εξέλιξη των γεγονότων, αλλά παρ’ όλα αυτά χρειάστηκε ένα διάστημα γύρω στα 6 χρόνια για να φτάσουμε σ’ αυτήν τη συμφωνία, λόγω διάφορων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, κυρίως από τη μεριά της ΕΤΑΔ. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του δημάρχου Θάσου, κ. Λευτέρη Κυριακίδη που χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, καθώς κάποια στιγμή η ΕΤΑΔ απαίτησε να μισθωθεί το σύνολο του κτηρίου και όχι μόνο το ισόγειο όπως συμφωνήσαμε εξ αρχής. Τότε παρενέβη ο δήμος Θάσου και μίσθωσε τον πρώτο όροφο.

Στόχος είναι να μεταφέρουμε εκεί, αργότερα και το Υποθηκοφυλακείο Θάσου που τώρα στεγάζεται σε διαμέρισμα που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα έχουμε έναν δικαστικό σχηματισμό αντάξιο του νησιού».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους

«Πλημμύρισαν»-τα-Λιμενάρια-από-κόσμο-και-παραδοσιακούς-ήχους

Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου: “Το Παλατάκι”

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους.

Πλήθος κόσμου κατά την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Διευθέτηση-τμήματος-κεντρικού-χειμάρρου-στην-Κοινότητα-Λιμεναρίων-Δήμου-Θάσου”

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.
Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.
Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.
Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Αποχέτευση-ακαθάρτων-οικισμών-Σκάλας-Καλλιράχης,-Σκάλας-Σωτήρος”

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€.
Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για τη μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην Ε.Ε.Λ., που έχει ήδη έχει κατασκευασθεί.
Επιπλέον, με το παρόν έργο θα κατασκευασθούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της Επαρχιακής Οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως αυτοί προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης» που έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Τέλος, με το παρόν έργο προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το πλάτος της Επαρχιακής Οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ή ύδρευσης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Για πρώτη φορά η υλοποίηση ενός έργου (αποχέτευσης) περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου (ύδρευσης), προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της Επαρχιακής Οδού.
Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν!!
Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά!!!».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα