Connect with us

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Το νερό πρέπει να μείνει σε δημόσιο έλεγχο

Απόστολος-Χρόνης:-Το-νερό-πρέπει-να-μείνει-σε-δημόσιο-έλεγχο

«Οι Ρυθμιστικές Αρχές δημιουργούνται όταν έχουμε να ρυθμίσουμε μια αγορά, αυτή τη στιγμή αγορά στο νερό δεν υπάρχει / Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν μας πείθουν / Πρέπει να γίνουν όλες οι υποδομές στην πόλη μας»

«Όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό και είναι αντίθετες με την  ιδιωτικοποίηση του νερού. Γι’ αυτό λέμε ότι το νερό πρέπει να μείνει σε δημόσιο έλεγχο. Δεν είναι εμπόρευμα το νερό, πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό, γιατί αυτό είναι».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο, διότι αν τελικά περάσει το νερό σε ιδιώτες, οι πολίτες θα ζήσουν παρόμοιες εικόνες με αυτές στον χώρο της ενέργειας. Ανέφερε δε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

«Σε επόμενη φάση είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν το σύνταγμα με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει και θα περάσει το νερό σε ιδιώτες…»

«Οι Ρυθμιστικές Αρχές δημιουργούνται όταν έχουμε να ρυθμίσουμε μια αγορά. Αυτή τη στιγμή αγορά στο νερό δεν υπάρχει. Όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας λειτουργούν μονοπωλιακά σε κάθε Δήμο. Δεν μπορεί δηλαδή στον Δήμο Καβάλας να υπάρξει μια δεύτερη Δ.Ε.Υ.Α. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας. Φοβόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα επαναληφθεί ό,τι έγινε με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με την οποία απελευθερώθηκε η ενέργεια, μπήκαν οι ιδιώτες στο παιχνίδι και φυσικά αυξήθηκαν οι τιμές, κάτι που ζήσαμε και ζούμε όλοι μας. Γι’ αυτό φοβόμαστε ότι θα γίνει το ίδιο και με το νερό. Υπάρχουν κάποια άρθρα που ήδη φωτογραφίζουν ότι θα μπορούν να επιτραπούν συμβάσεις παραχώρησης νερού σε τρίτους. Σε επόμενη φάση είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν το σύνταγμα με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει και θα περάσει το νερό σε ιδιώτες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Χρόνης.

«Οι Ρυθμιστικές Αρχές είναι ανεξάρτητες, δεν ελέγχονται ούτε από τον υπουργό, κάνουν ό,τι θέλουν, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, ό,τι κάνει σήμερα και η Ρ.Α.Ε.»

 «Το λέγαμε μήνες τώρα, είναι κάτι που το περιμέναμε. Ήδη ακουγόταν από τα υπουργεία ότι πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Υπάρχουν πανευρωπαϊκά και παγκόσμια παραδείγματα που πάρθηκε το νερό και δόθηκε σε ιδιώτες και αναγκάστηκαν μετά από μερικά χρόνια οι Δήμοι να πάρουν πίσω το νερό. Είδαν ότι ο στόχος που έχει ο ιδιώτης είναι να βγάλει χρήματα και να έχει κέρδος. Ο ιδιώτης δεν πάει να κάνει κοινωφελές έργο, ενώ οι  Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και οι Δήμοι κάνουν κοινωφελές έργο. Για τον λόγο αυτό ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να γίνει κουβέντα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που ελέγχουν αυτή τη στιγμή τις Δ.Ε.Υ.Α. για να το λύσουμε κι αυτό. Οι Ρυθμιστικές Αρχές είναι ανεξάρτητες, δεν ελέγχονται ούτε από τον υπουργό, κάνουν ό,τι θέλουν, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, ό,τι κάνει σήμερα και η Ρ.Α.Ε.», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Οι όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν μας πείθουν καθόλου, γι’ αυτό και συνεχίζουμε ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Θεωρώ ότι και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις…»

 «Από την άλλη οι Δ.Ε.Υ.Α. ελέγχονται καθημερινά από άπειρες υπηρεσίες του κράτους, αλλά και από τους ίδιους τους δημότες.  Όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας απλά ανακτούν το κόστος λειτουργίας που έχουν και δεν χρφεώνουν τίποτα για το νερό σαν πρώτη ύλη. Ο ιδιώτης όμως θα φροντίσει να βγάλει κέρδος κι αυτό θα το κάνει αυξάνοντας φυσικά την τιμή του νερού. Το τιμολόγιο θα το ρυθμίζει η Ρυθμιστική Αρχή που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν. Οπότε θα αποφασίζει μια Ρυθμιστική Αρχή στην Αθήνα τι τιμή θα έχει το νερό της Καβάλας. Οι όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν μας πείθουν καθόλου, γι’ αυτό και συνεχίζουμε ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Θεωρώ ότι και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις», ανέφερε ακόμη για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού ο Απόστολος Χρόνης.

«Πρέπει να γίνουν όλες οι υποδομές στην πόλη μας, για να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό. Υπομονή από όλους μας, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη περίοδο…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας μίλησε και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη σημειώνοντας σχετικά: «Συνεχίζεται το εμβληματικό έργο, καθώς τα συνεργεία εργάζονται στην περιοχή του Περιγιαλίου. Γίνονται διανοίξεις από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας με τη δική μας συνδρομή και συνεχίζεται το έργο υδροδότησης της νέας περιοχής του Περιγιαλίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συνδέσεις που κάνουμε στα νέα δίκτυα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και θα συνεχιστεί το έργο προς τα πάνω στη Χωράφα και περιμένουμε μετά το Πάσχα η εταιρεία να προχωρήσει και στο κέντρο της πόλης. Μέσα στο κέντρο πέρασε το φυσικό αέριο, ταλαιπωρήθηκαν οι καταστηματάρχες. Έχουμε ανοιχτή την πλατεία Καπνεργάτη, γι’ αυτό είπαμε μετά το Πάσχα να προχωρήσει η εταιρεία και το δικό μας δίκτυο, αφού το παλιό δίκτυο σε πολλά σημεία είναι από το 1926 και πρέπει να αλλαχτεί. Ξέρουμε ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Πρέπει να γίνουν όλες οι υποδομές στην πόλη μας, για να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό. Υπομονή από όλους μας, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη περίοδο».

Σε καλό επίπεδο όσον αφορά τις βλάβες – Προγραμματισμός για σειρά έργων σε πολλές περιοχές του Δήμου Καβάλας

 Τέλος, όσον αφορά τις βλάβες, καθώς επίσης και για τα έργα που προγραμματίζονται, ο κ. Χρόνης δήλωσε: «Από βλάβες είμαστε σε καλό επίπεδο. Θα γίνουν δυο διακοπές νερού στο Παληό, μια νυχτερινή και μια την ημέρα. Βάζουμε μια δικλείδα στο τέλος της πόλης προς το Παληό και θα φτιάξουμε μια διαρροή που υπάρχει πάνω από τον Μπάτη. Εκεί συνεχίζεται το έργο τηλεμετρίας και τηλεελέγχου και προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι, για να μην έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε πέρυσι με το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού. Στα αντλιοστάσια αποχέτευσης και στη Δ.Ε. Φιλίππων και στο Παληό και στην πόλη της Καβάλας γίνονται καθαρισμοί. Θα έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος Μαρτίου. Την επόμενη εβδομάδα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός που αφορά τα 6,1 εκ. ευρώ για να φτιάξουμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 1 μεγαβάτ και να αλλάξουμε όλες τις αντλίες στα αντλιοστάσια αποχέτευσης και ύδρευσης. Θα τοποθετηθούν νέες αντλίες που είναι λιγότερο ενεργοβόρες, για να γλιτώσουμε κάτι από το ρεύμα και να έχουμε 30 χρόνια μπροστά μας, γιατί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός κάθε 30 χρόνια πρέπει να αντικαθίσταται. Στην Καβάλα τα αντλιοστάσια είναι ήδη από το 1990, έπρεπε ήδη να αλλαχτούν. Έχουμε υποβάλει 9 εκ. ευρώ για τηλεέλεγχο, τηλεχειρισμό, έλεγχο διαρροών και ηλεκτρονικά υδρόμετρα, ενώ περιμένουμε την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου του Παληού με 1,1 εκ. ευρώ. Το υποβάλαμε Νοέμβριο και περιμένουμε ένταξη, όπως επίσης για το εσωτερικό δίκτυο των Κρηνίδων και Δάτου – Πολυστύλου. Έχει ανέβει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό η λυματολάσπη με 10 εκ. ευρώ μαζί με τον Δήμο Παγγαίου και επίσης ο βιολογικός του Δάτου για την ανακατασκευή του με 7,4 εκ. ευρώ. Όλα είναι στον αέρα και περιμένουμε τις προσφορές για να τρέξουμε κι αυτά τα έργα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

890.000 ευρώ για την πυρασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

890.000-ευρώ-για-την-πυρασφάλεια-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Με ποσό της τάξης των 890.000 ευρώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πυρασφάλεια στους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ανέστης Δημητριάδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια τελικά καρποφόρησε, με ένα έργο τεράστιας σημασίας που ουσιαστικά θα θωρακίσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.

«Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας…»

«Η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας είναι συνεχής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπάρχει ασφάλεια μέσα στους συγκεκριμένους χώρους. Ολοκληρώθηκε η μελέτη βελτίωσης της πυρασφάλειας των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών, εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά από μεγάλες προσπάθειες μάθαμε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σ. Πέτσας, εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ύψους 890.000 ευρώ και αφορά και τους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

«Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς…»

«Ουσιαστικά ο Δήμος Καβάλας καλείται να υλοποιήσει τη μελέτη που αφορά την βελτίωση της υπάρχουσας πυρασφάλειας, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς. Θα γίνουν παρεμβάσεις και όσον αφορά σε τεχνικά σημεία των κτηρίων, όπως για παράδειγμα στις πόρτες και γενικότερα ό,τι προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία, για να φτάσουμε στο 100% της ασφάλειας των κτηρίων μας. Η προσπάθεια μας κράτησε τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν παρατάσεις από την πλευρά του υπουργείου. Ευτυχώς ακούσαμε όλοι ευχάριστα ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και προχωράμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης», υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα