Connect with us

Νέα Θάσου

«Ανεβαίνει» ο τουρισμός: Sold out Θάσος-Kεραμωτή!

«Ανεβαίνει»-ο-τουρισμός:-sold-out-Θάσος-kεραμωτή!

Κοσμοπλημμύρα στο πορθμείο της Κεραμωτής. Δεν προλαβαίνουν να κάνουν δρομολόγια τα φέρυ….

Όμορφες εικόνες από το ελληνικό καλοκαίρι. Δυναμικά φαίνεται να επανακάμπτει η αγορά των Βαλκανίων που αποτελεί τον βασικό τροφοδότη κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε Θάσο και Καβάλα, ενώ το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους και Έλληνες επισκέπτες. Το 2023 αναμένεται να είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων

Πηγή:www.rthess.gr

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Συνάντηση εργασίας με την Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου

Συνάντηση-εργασίας-με-την-Συντονίστρια-Γραφείου-Πρωθυπουργού-στη-Θεσσαλονίκη-Έλενα-Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του, η Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού Έλενα Σώκου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο έτερος Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Νικόλαος Ευκαρπίδης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Επιπλέον παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Χαράλαμπος Δράκος και το μέλος της ΔΕΕΠ κ. Ιορδάνης Παπαντίδης.

Ο κ. Μαρκόπουλος υποδεχόμενος την κ. Σώκου εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό της και τόνισε ότι «ως διοίκηση, τόσο ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης όσο και όλοι οι συνεργάτες του, κάνουμε μια προσπάθεια συνεργασίας με όλους τους φορείς και κύρια με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία αφενός συσσωρεύονται και αφετέρου επιβαρύνουν τους πολίτες. Πιστεύω ότι και η δική σας προσπάθεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατάγεστε από την Περιφέρεια ΑΜΘ, είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο ότι θα έχουμε την βοήθειά της σε διάφορα θέματα. Στην κοινή προσπάθεια την οποία καταβάλει ο Χριστόδουλος Τοψίδης και όλοι εμείς που πλαισιώνουμε την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, πιστεύω ότι θα έχουμε την βοήθεια της κ. Σώκου και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη όσο και όλων των στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η κ. Σώκου επιβεβαίωσε ότι «κατάγομαι από την Περιφέρεια ΑΜΘ οπότε είμαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιφέρειας, αλλά και λόγω δημοσιογραφικής προϋπηρεσίας γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής απ’ άκρη σε άκρη. Διαφορετικά είναι τα προβλήματα του Έβρου, της Ροδόπης, της Σαμοθράκης, της Θάσου και σε άλλα ζητήματα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε Ξάνθη, σε Δράμα και Καβάλα. Διαφορετικά είναι τα χαρακτηριστικά και διαφορετικές είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν επιμέρους, σε όλη την έκταση αυτής της Περιφέρειας. Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε, με ποιο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σημαντικότερο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή είναι η συγκράτηση του πληθυσμού και νομίζω ότι εκεί επικεντρωνόμαστε όλοι. Τόσοι οι κυβερνητικές πολιτικές, όσο και οι περιφερειακές έχουν ως στόχο τον ίδιο τον άνθρωπο, να του δώσουμε τη δυνατότητα να μείνει στο τόπο του, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η οποία έχει γείτονες που δεν διευκολύνουν την ισόρροπη ανάπτυξη. Είμαστε εδώ για να δούμε αυτά τα ζητήματα και να εκφράσουμε την συμπάθεια και το ενδιαφέρον και του ίδιου του πρωθυπουργού, γι’ αυτό το κομμάτι της Ελλάδας, το οποίο το έχει εκδηλώσει πολλές φορές, όπως το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής σε έναν από τους νομούς της ΑΜΘ. Είμαστε εδώ για να «τιμήσουμε την καρέκλα μας» και να αφήσουμε ως παρακαταθήκη έργο που θα φέρει αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών, με την συνεργασία που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια, να τα καταφέρουμε».

Στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε συζήτηση για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Καβάλα και τη Θάσο και ήδη υπήρξε συμφωνία για κοινές δράσεις, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα, ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με μια νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Μαρκόπουλος δώρισε στην κ. Σώκου ένα αντίγραφο αρχαίου ειδωλίου με την «Νύμφη της Νεαπόλεως» μαζί με ένα λεύκωμα με την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Δήμος Θάσου: Για μία ακόμη χρονιά πολίτες προβαίνουν σε αυθαίρετη τοποθέτηση, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες

Δήμος-Θάσου:-Για-μία-ακόμη-χρονιά-πολίτες-προβαίνουν-σε-αυθαίρετη-τοποθέτηση,-ομπρελών,-κιοσκιών,-ξαπλωστρών-και-καθισμάτων-ασφαλισμένων-με-αλυσίδες

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.
Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.
Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς στην περιοχή Κόκκαλα προς Κορυφές

Νέο-περιστατικό-πυρκαγιάς-στην-περιοχή-Κόκκαλα-προς-Κορυφές

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς στην περιοχή Κόκκαλα πρός Κορυφές σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου.

Ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων ενώ ο καπνός είναι ορατός και από την περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στις Αλυκές Θάσου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουλίου σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα