«Στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική για το αρδευτικό της Ξάνθης / Διαφωνώ κάθετα με την επένδυση των φωτοβολταϊκών στη Λεκάνη / Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας»
«Οι αγρότες μας έχουν δίκαιο. Έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής. Πιέζονται πάρα πολύ. Εμείς στηρίζουμε τα λογικά και δίκαια αιτήματά τους. Η Π.Α.Μ.Θ. και ιδιαίτερα η Π.Ε. Καβάλας τους στηρίζει. Θα πιέσουμε και εμείς με τον τρόπο μας, όσο μπορούμε την κεντρική διοίκηση, για την επίλυση των προβλημάτων τους».
Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, αναφερόμενος αρχικά στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Για το αρδευτικό της Ξάνθης: «Στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική, γιατί η επαρχία Νέστου στον πρωτογενή τομέα είναι ένα από τα πιο ισχυρά κομμάτια της Ελλάδας»
Παράλληλα, μιλώντας για το αρδευτικό έργο της Ξάνθης κι αν αυτό θα επηρεάσει τους αγρότες του Νέστου, ο κ. Ιωσηφίδης σημείωσε: «Νομίζω αν προχωρήσει ως έχει θα υπάρχει ένα ζήτημα με τον Νέστο, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα ανακύψουν προβλήματα για την επαρχία Νέστου. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση. Το έργο βασίζεται σε μελέτη της δεκαετίας του ’90. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Συνεπώς όταν γίνονται έργα πρέπει να τα κάνουμε με τα σύγχρονα δεδομένα. Στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική, γιατί η επαρχία Νέστου στον πρωτογενή τομέα είναι ένα από τα πιο ισχυρά κομμάτια της Ελλάδας».
«Διαφωνώ κάθετα με την επένδυση των φωτοβολταϊκών στη Λεκάνη. Δεν νοείται επένδυση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας…»
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Λεκάνης, ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε: «Διαφωνώ κάθετα με τη συγκεκριμένη επένδυση. Δεν νοείται επένδυση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μιλάμε για 1.400 στρέμματα, υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες, είναι δύσκολη η διαβίωση στην περιοχή. Γι’ αυτούς τους «ήρωες» που μένουν εκεί πρέπει να βρούμε τρόπο να τους κρατήσουμε. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο κ. Μαρκόπουλος, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και θα ζητήσουμε να ανακληθεί η απόφαση. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε ως περιφερειακό να την ανακαλέσουμε. Η απόφαση ήταν από τις τελευταίες της προηγούμενης διοίκησης. Η δικαστική διεκδίκηση, που φαντάζομαι θα ξεκινήσει ο Δήμος Νέστου, θα επηρεάσει θετικά θεωρώ την έκβαση της υπόθεσης και του παλλαϊκού αιτήματος της Λεκάνης».
«Πέσαμε στα βαθιά από νωρίς, ξέραμε ότι γι’ αυτό μας εξέλεξαν οι πολίτες, για να μπούμε στα βαθιά. Δεν είμαστε ούτε του γλυκού νερού, ούτε για τα ρηχά…»
Αναφορικά με τις κινήσεις του στο πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης επισήμανε: «Πέσαμε στα βαθιά από νωρίς, ξέραμε ότι γι’ αυτό μας εξέλεξαν οι πολίτες, για να μπούμε στα βαθιά. Δεν είμαστε ούτε του γλυκού νερού, ούτε για τα ρηχά. Ο τομέας δράσης μου είναι αρκετά μεγάλος. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, κοινωνική οικονομία, ουσιαστικά μιλάμε για όλη την οικονομική ζωή της περιοχής μας. Έχω ήδη δει επιμελητηριακούς φορείς, τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, θα ακολουθήσει ο Έβρος, έχω δει Επιμελητήρια. Παράλληλα, έχω προβεί σε καταγραφή θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού. Έχουμε υποσχεθεί να συναντιόμαστε συχνά, να λύνουμε τα προβλήματα εν τη γεννέσει τους και βέβαια να κάνουμε κοινές δράσεις επ’ ωφελεία της επιχειρηματικότητας, είτε μεγάλης, είτε μικρομεσαίας».
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις, το θεωρώ δεδομένο. Πρέπει να τρέξουν προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση στην Περιφέρεια για να καλυφθούν κενά…»
«Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Π.Α.Μ.Θ. Προσωπικά η αποστολή που μου έχει ανατεθεί από τον Χριστόδουλο Τοψίδη, είναι να συναντήσω φορείς και πολίτες, να κάνουμε τα προγράμματα της Περιφέρειας προσιτά στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες. Να υπάρξει συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις, το θεωρώ δεδομένο. Πρέπει να τρέξουν προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση στην Περιφέρεια για να καλυφθούν κενά. Βέβαια η ενίσχυση σε προσωπικό είναι θέμα της κεντρικής διοίκησης και από την πλευρά μας πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν αποφασίζουμε εμείς. Υπάρχει μεγάλο κύμα αποχωρήσεων από τον δημόσιο τομέα, αδειάζουν οι υπηρεσίες. Προσπαθούμε με παρεμβάσεις, με «αλχημείες» για να βγάλουμε σε πέρας την αποστολή μας. Το 2010 η Π.Ε. Καβάλας είχε 450 υπαλλήλους και τώρα 140», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ιωσηφίδης.
You must be logged in to post a comment Login